Categorized | Educatie

Eugen Macocian, propus în locul lui Sorin Şipoş, prorector al Universităţii din Oradea

Rectorul Constantin Bungău l-a propus în şedinţa Senatului Universităţii din Oradea de luni, 24 noiembrie, pe fizicianul Eugen Macocian pentru funcţia de prorector. Acesta îi va lua locul lui Sorin Şipoş care şi-a dat demisia la finele lunii trecute, pe 31 octombrie.

Constantin Bungău a decis să nu delege atribuţiile fostului prorector, celorlalţi colegi şi să numească un nou prorector. Astfel, în şedinţa de luni, l-a propus Senatului Universităţii pe Eugen Macocian, directorul Departamentului de Fizică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe.

„Îmi pare rău că Sorin Şipoş şi-a dat demisia pentru că a făcut o treabă bună ca prorector şi aş dori să continui munca lui. El a extins o grămadă de tematici.

Dacă vorbim de cercetare, cred că ar trebui să încurajăm publicarea de articole în reviste cu factor de impact ridicat şi să îmbunătăţim revistele proprii. Să mergem pe dezvoltarea unor colaborări între centre de cercetare şi să le acredităm la nivel naţional pe cele pe care le avem”

a spus noul prorector Eugen Macocian.

Acesta a absolvit Fizica Tehnologică la Măgurele, în 1988 (5 ani) şi are un doctorat, în 2002, pe aceeaşi specializare, la Babes Bolyai. Din 2004 până în 2014, cu o pauză de doi ani, Eugen Macocian a foste şeful Departamentului de Fizică al Facultăţii de Ştiinţe.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4372 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult