Categorized | Educatie

Eugen Macocian, propus în locul lui Sorin Şipoş, prorector al Universităţii din Oradea

Rectorul Constantin Bungău l-a propus în şedinţa Senatului Universităţii din Oradea de luni, 24 noiembrie, pe fizicianul Eugen Macocian pentru funcţia de prorector. Acesta îi va lua locul lui Sorin Şipoş care şi-a dat demisia la finele lunii trecute, pe 31 octombrie.

Constantin Bungău a decis să nu delege atribuţiile fostului prorector, celorlalţi colegi şi să numească un nou prorector. Astfel, în şedinţa de luni, l-a propus Senatului Universităţii pe Eugen Macocian, directorul Departamentului de Fizică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe.

„Îmi pare rău că Sorin Şipoş şi-a dat demisia pentru că a făcut o treabă bună ca prorector şi aş dori să continui munca lui. El a extins o grămadă de tematici.

Dacă vorbim de cercetare, cred că ar trebui să încurajăm publicarea de articole în reviste cu factor de impact ridicat şi să îmbunătăţim revistele proprii. Să mergem pe dezvoltarea unor colaborări între centre de cercetare şi să le acredităm la nivel naţional pe cele pe care le avem”

a spus noul prorector Eugen Macocian.

Acesta a absolvit Fizica Tehnologică la Măgurele, în 1988 (5 ani) şi are un doctorat, în 2002, pe aceeaşi specializare, la Babes Bolyai. Din 2004 până în 2014, cu o pauză de doi ani, Eugen Macocian a foste şeful Departamentului de Fizică al Facultăţii de Ştiinţe.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4338 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult