Categorized | Eveniment

Prea frig pentru biciclete! Centrul din Parcul 1 Decembrie şi-a întrerupt activitatea

Asociaţia Green Revolution anunţă finalizarea sezonului 2014 în centrul de închirieri biciclete din Oradea. Conform acestora, în doar 100 de zile de funcţionare, aproape 4.500 de oradeni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orasului.

Poziţionat în parcul 1 Decembrie, centrul a pus la dispoziţia locuitorilor 50 de biciclete, pe toată perioada săptămânii.

„Din 2010, când am lansat I’Velo, şi până în prezent putem spune că am reuşit să arătăm că bicicleta nu este doar mijloc de agrement, în week-end, ci chiar mijloc de transport la, şi de la, serviciu.

Vrem să îi încurajăm pe oameni să folosească în continuare cât mai mult bicicleta, să îşi lase maşinile acasă şi să pedaleze pentru sănătatea lor şi a oraşului lor”

a declarat Corina Vasile, director de comunicare în cadrul Raiffeisen Bank, partener în proiect.

Bicicletele I’Velo au fost disponibile, atât contra cost, cât şi gratuit. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii le-au închiriat gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al al talonului de pensie, tarifele de închiriere pentru celelalte categorii fiind de 4 lei pentru o oră şi 15 lei pentru 24 de ore.

I’Velo” este cel mai important proiect de „bike-sharing” din România şi are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

În cei 5 ani de funcţionare, programul I’Velo a reuşit să scoată peste 900.000 de români la pedalat şi a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă, cu aproximativ 1.200 de tone.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4338 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult