Categorized | Eveniment

Prea frig pentru biciclete! Centrul din Parcul 1 Decembrie şi-a întrerupt activitatea

Asociaţia Green Revolution anunţă finalizarea sezonului 2014 în centrul de închirieri biciclete din Oradea. Conform acestora, în doar 100 de zile de funcţionare, aproape 4.500 de oradeni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orasului.

Poziţionat în parcul 1 Decembrie, centrul a pus la dispoziţia locuitorilor 50 de biciclete, pe toată perioada săptămânii.

„Din 2010, când am lansat I’Velo, şi până în prezent putem spune că am reuşit să arătăm că bicicleta nu este doar mijloc de agrement, în week-end, ci chiar mijloc de transport la, şi de la, serviciu.

Vrem să îi încurajăm pe oameni să folosească în continuare cât mai mult bicicleta, să îşi lase maşinile acasă şi să pedaleze pentru sănătatea lor şi a oraşului lor”

a declarat Corina Vasile, director de comunicare în cadrul Raiffeisen Bank, partener în proiect.

Bicicletele I’Velo au fost disponibile, atât contra cost, cât şi gratuit. Tinerii sub 16 ani şi pensionarii le-au închiriat gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv al al talonului de pensie, tarifele de închiriere pentru celelalte categorii fiind de 4 lei pentru o oră şi 15 lei pentru 24 de ore.

I’Velo” este cel mai important proiect de „bike-sharing” din România şi are ca misiune introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieţii urbane, atât pentru recreere, cât şi ca mijloc de transport alternativ, sănătos, cu impact minim asupra mediului.

În cei 5 ani de funcţionare, programul I’Velo a reuşit să scoată peste 900.000 de români la pedalat şi a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă, cu aproximativ 1.200 de tone.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4372 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult