Categorized | Oradea

RDS&RCS a sponsorizat cu 45.000 de euro construirea unui parc în Oradea!

Orădenii din zona străzii Xenopol se vor putea bucura, începând cu 1 decembrie, de un nou parc. Acesta are o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi a fost construit cu ajutorul unei sponsorizări de 45.000 euro oferită de firma RDS&RCS.

Primarul Ilie Bolojan a prezentat joi, 27 noiembrie, în cadrul unei conferinţe pe teren, stadiul lucrărilor de la viitorul parc care se amenajează în zona străzii Xenopol, colț cu strada Oneștilor.

Conform explicațiilor date de primar, realizarea parcului a fost necesară deoarece terenul aferent actualului parc era într-o stare deplorabilă, iar compania RDS&RCS, care efectuează o serie de lucrări de rețele în municipiu, a venit în această toamnă cu propunerea de a „recompensa” orădenii pentru disconfortul suferit din cauza lucrărilor, printr-o acțiune de solidaritate socială, și anume reabilitarea unei zone verzi din Oradea.

Astfel, administrația locală a propus realizarea unui parc în zona strada Xenopol – strada Oneștilor, pe o suprafață de peste 8.000 mp, pe care exista deja un teren de sport, iar municipalitatea a efectuat lucrările pregătitoare parcului: spart betoane, evacuare betoane sparte, săpătură, amenajare alei asfaltate, amenajare platforme pentru bănci – 16 platforme (2 mp/fiecare), iluminatul public și partea de proiectare. Lucrările efectuate de Primăria Oradea au fost în valoare de circa 22.000 euro + TVA.

În ceea ce privește lucrările realizate de firma Adenandra, acestea au constat în instalarea sistemului de irigație pentru spațiul verde, împrăștiat pământ vegetal și gazonare, amenajare loc de joacă pentru copii, încadrarea spațiilor de joacă în borduri, umplere cu nisip, plantare arbori, precum și montarea celor 16 bănci. Valoarea acestor lucrări se ridică la suma de 45.000 euro, ele fiind sponsorizate de către firma RDS&RCS.

Primarul Ilie Bolojan a ținut să mulțumească companiei pentru sponsorizarea făcută şi pentru exemplul de solidaritate socială pe care îl dă comunităţii orădene.

„Nu-mi rămâne decât să mulțumesc firmei RDS&RCS pentru acest parteneriat, deoarece vom avea un parc funcțional în această parte a orașului, în condiții de siguranță, iar apropierea pistei de biciclete care traversează această zonă va asigura o legătură cu coridorul verde al municipiului”

a spus primarul.

Lucrările vor fi finalizate pe 1 decembrie, astfel că orădenii se vor putea bucura de acest parc chiar începând de luna viitoare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4338 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult