Categorized | Oradea

RDS&RCS a sponsorizat cu 45.000 de euro construirea unui parc în Oradea!

Orădenii din zona străzii Xenopol se vor putea bucura, începând cu 1 decembrie, de un nou parc. Acesta are o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi a fost construit cu ajutorul unei sponsorizări de 45.000 euro oferită de firma RDS&RCS.

Primarul Ilie Bolojan a prezentat joi, 27 noiembrie, în cadrul unei conferinţe pe teren, stadiul lucrărilor de la viitorul parc care se amenajează în zona străzii Xenopol, colț cu strada Oneștilor.

Conform explicațiilor date de primar, realizarea parcului a fost necesară deoarece terenul aferent actualului parc era într-o stare deplorabilă, iar compania RDS&RCS, care efectuează o serie de lucrări de rețele în municipiu, a venit în această toamnă cu propunerea de a „recompensa” orădenii pentru disconfortul suferit din cauza lucrărilor, printr-o acțiune de solidaritate socială, și anume reabilitarea unei zone verzi din Oradea.

Astfel, administrația locală a propus realizarea unui parc în zona strada Xenopol – strada Oneștilor, pe o suprafață de peste 8.000 mp, pe care exista deja un teren de sport, iar municipalitatea a efectuat lucrările pregătitoare parcului: spart betoane, evacuare betoane sparte, săpătură, amenajare alei asfaltate, amenajare platforme pentru bănci – 16 platforme (2 mp/fiecare), iluminatul public și partea de proiectare. Lucrările efectuate de Primăria Oradea au fost în valoare de circa 22.000 euro + TVA.

În ceea ce privește lucrările realizate de firma Adenandra, acestea au constat în instalarea sistemului de irigație pentru spațiul verde, împrăștiat pământ vegetal și gazonare, amenajare loc de joacă pentru copii, încadrarea spațiilor de joacă în borduri, umplere cu nisip, plantare arbori, precum și montarea celor 16 bănci. Valoarea acestor lucrări se ridică la suma de 45.000 euro, ele fiind sponsorizate de către firma RDS&RCS.

Primarul Ilie Bolojan a ținut să mulțumească companiei pentru sponsorizarea făcută şi pentru exemplul de solidaritate socială pe care îl dă comunităţii orădene.

„Nu-mi rămâne decât să mulțumesc firmei RDS&RCS pentru acest parteneriat, deoarece vom avea un parc funcțional în această parte a orașului, în condiții de siguranță, iar apropierea pistei de biciclete care traversează această zonă va asigura o legătură cu coridorul verde al municipiului”

a spus primarul.

Lucrările vor fi finalizate pe 1 decembrie, astfel că orădenii se vor putea bucura de acest parc chiar începând de luna viitoare.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult