Categorized | Social

Toastmasters Oradea nu a uitat de micuţii de la Casa de copii din Galoşpetreu!

Oradea Toastmasters a reuşit să-şi ţină promisiunea făcută în urma vizitei din octombrie în cadrul campaniei „Prin Bihor” la Casa de copii „Sfânta Treime” din Galoşpetreu. Impresionaţi de ce au văzut acolo, aceştia au organizat proiectul „Donează viață – Fii un lider!” prin care au cumpărat alimente şi au strâns haine şi jucării, dăruindu-le sâmbătă, 29 noiembrie, micuţilor.

Campania „Donează viață – Fii un lider!” s-a desfășurat în două etape. În prima, membrii clubului împreună cu prietenii și simpatizanții au donat sânge la Centrul de transfuzie sanguină Oradea.

În a doua parte, cu suma strânsă prin donarea de sânge și din alte donații individuale, s-au cumpărat alimente în valoare de 700 de lei. De asemenea membrii Oradea Toastmasters au strâns haine şi jucarii.

Sâmbătă dimineața, 9 dintre membrii Oradea Toastmasters, au fost transportați cu un microbuz sponsorizat de Euromaidec Touring la Galoșpetreu, pentru a le duce copiilor cele achiziționate.

Copiii și îngrijitorii acestora i-au primit cu brațele și inimile deschise pe vizitatori, au servit împreună un ceai și au petrecut câteva ore la joacă.

Campania „Donează viață – Fii un lider”, a fost modul prin care Oradea Toastmasters a decis să contribuie la conștientizarea importanței actului de donație, fie prin donarea de sânge pentru a salva o viață fie prin alte tipuri de contribuții sau donații către cei aflați in dificultate.

Casa de tip familial „Sfânta treime” din Galoșpetreu se află în gestionarea Fundației Sfântul Francisc din Deva, care are în subordine 36 de centre în sistemul social. Pentru că nu are încă acreditarea Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, nu beneficiază decât de suport din donațiile primite de la Fundație și de la alți binevoitori. Copii din casă au vârste cuprinse între 3 și 16 ani, majoritatea băieți.

Oradea Toastmasters, parte a Toastmasters International, este un club de oratorie și de leadership care consideră că diferența dintre „a vorbi despre lideri” și „a fi un lider”, stă în acțiunile fiecăruia dintre noi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult