Categorized | Social

Toastmasters Oradea nu a uitat de micuţii de la Casa de copii din Galoşpetreu!

Oradea Toastmasters a reuşit să-şi ţină promisiunea făcută în urma vizitei din octombrie în cadrul campaniei „Prin Bihor” la Casa de copii „Sfânta Treime” din Galoşpetreu. Impresionaţi de ce au văzut acolo, aceştia au organizat proiectul „Donează viață – Fii un lider!” prin care au cumpărat alimente şi au strâns haine şi jucării, dăruindu-le sâmbătă, 29 noiembrie, micuţilor.

Campania „Donează viață – Fii un lider!” s-a desfășurat în două etape. În prima, membrii clubului împreună cu prietenii și simpatizanții au donat sânge la Centrul de transfuzie sanguină Oradea.

În a doua parte, cu suma strânsă prin donarea de sânge și din alte donații individuale, s-au cumpărat alimente în valoare de 700 de lei. De asemenea membrii Oradea Toastmasters au strâns haine şi jucarii.

Sâmbătă dimineața, 9 dintre membrii Oradea Toastmasters, au fost transportați cu un microbuz sponsorizat de Euromaidec Touring la Galoșpetreu, pentru a le duce copiilor cele achiziționate.

Copiii și îngrijitorii acestora i-au primit cu brațele și inimile deschise pe vizitatori, au servit împreună un ceai și au petrecut câteva ore la joacă.

Campania „Donează viață – Fii un lider”, a fost modul prin care Oradea Toastmasters a decis să contribuie la conștientizarea importanței actului de donație, fie prin donarea de sânge pentru a salva o viață fie prin alte tipuri de contribuții sau donații către cei aflați in dificultate.

Casa de tip familial „Sfânta treime” din Galoșpetreu se află în gestionarea Fundației Sfântul Francisc din Deva, care are în subordine 36 de centre în sistemul social. Pentru că nu are încă acreditarea Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, nu beneficiază decât de suport din donațiile primite de la Fundație și de la alți binevoitori. Copii din casă au vârste cuprinse între 3 și 16 ani, majoritatea băieți.

Oradea Toastmasters, parte a Toastmasters International, este un club de oratorie și de leadership care consideră că diferența dintre „a vorbi despre lideri” și „a fi un lider”, stă în acțiunile fiecăruia dintre noi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult