Categorized | Eveniment

Un nou „Debut” în arta foto

La sfârşitul lunii octombrie, la sediul Clubului Fotografic „Nufărul” din Palatul „Vulturul Negru” debuta un noul curs foto intensiv, organizat în colaborare cu Asociaţia „Euro Foto Art”. Cum timpul a zburat, orădenii care iubesc fotografia sunt invitaţi vineri, 5 decembrie la expoziţia „Debut” a proaspeţilor absolvenţi.

Pentru noul curs de tehnică şi artă fotografică cu o durată de 1 lună, condus de artistul fotograf Ştefan Tóth s-au înscris 9 persoane. Pentru două persoane defavorizate conducerea Clubului Fotografic „Nufărul” a oferit posibilitatea participării gratuite.

După istoria fotografiei, cursanţii si-au însuşit problemele legate de aparatul de fotografiat analog şi digital, respectiv anexele acestuia. Cu mare interes au fost urmărite expunerile despre genurile artei fotografice şi cele legate de compoziţia imaginii. Temele legate de procedeele negative şi pozitive, alb-negru şi color, respectiv ale diapozitivelor color, au fost urmărite de asemenea cu mare interes.

Deplasarea de creaţie în centrul istoric al municipiului Oradea a fost evenimentul mult aşteptat de cursanţi. Cu ocazia deplasării, aceştia au descoperit motivaţii artistice pentru a realiza imagini deosebite.

De un mare succes s-a bucurat şi fotografierea în studioul de lumini al Fotoclubului, care a oferit cursanţilor posibilitatea realizării unor portrete de excepţie a colegilor de curs.

Festivitatea de închidere a cursului va avea loc vineri, 5 decembrie 2014, la ora 18:00 în Galeria „Euro Foto Art” din Piaţa 1 Decembrie nr. 12, la care sunt invitaţi să participe toţi iubitorii fotografiei.

În cadrul ei vor fi înmânate diplome de absolvire şi va fi vernisată expoziţia de fotografii intitulată „Debut” alcătuită din 106 fotografii alb-negru şi color.

Acestea au fost realizate de absolvenţii: Florina Paula Bene, Borbély Johanna, Csató Imre, Farkas-Páll Szabolcs, Oláh Boglárka Lilla, Ruxandra Rădulescu, Szmercsanyi Patricia şi Urs Ottó Sebestyén.

Lucrările vor fi prezentate de artistul fotograf Ştefan Tóth, lectorul cursului, iar momentele muzicale vor fi asigurate de Alexandrina şi Florian Chelu.

Noua expoziţie organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor va rămâne gartuit la dispoziţia publicului vizitator până la data de 11 decembrie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4359 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult