Categorized | Eveniment

Un nou „Debut” în arta foto

La sfârşitul lunii octombrie, la sediul Clubului Fotografic „Nufărul” din Palatul „Vulturul Negru” debuta un noul curs foto intensiv, organizat în colaborare cu Asociaţia „Euro Foto Art”. Cum timpul a zburat, orădenii care iubesc fotografia sunt invitaţi vineri, 5 decembrie la expoziţia „Debut” a proaspeţilor absolvenţi.

Pentru noul curs de tehnică şi artă fotografică cu o durată de 1 lună, condus de artistul fotograf Ştefan Tóth s-au înscris 9 persoane. Pentru două persoane defavorizate conducerea Clubului Fotografic „Nufărul” a oferit posibilitatea participării gratuite.

După istoria fotografiei, cursanţii si-au însuşit problemele legate de aparatul de fotografiat analog şi digital, respectiv anexele acestuia. Cu mare interes au fost urmărite expunerile despre genurile artei fotografice şi cele legate de compoziţia imaginii. Temele legate de procedeele negative şi pozitive, alb-negru şi color, respectiv ale diapozitivelor color, au fost urmărite de asemenea cu mare interes.

Deplasarea de creaţie în centrul istoric al municipiului Oradea a fost evenimentul mult aşteptat de cursanţi. Cu ocazia deplasării, aceştia au descoperit motivaţii artistice pentru a realiza imagini deosebite.

De un mare succes s-a bucurat şi fotografierea în studioul de lumini al Fotoclubului, care a oferit cursanţilor posibilitatea realizării unor portrete de excepţie a colegilor de curs.

Festivitatea de închidere a cursului va avea loc vineri, 5 decembrie 2014, la ora 18:00 în Galeria „Euro Foto Art” din Piaţa 1 Decembrie nr. 12, la care sunt invitaţi să participe toţi iubitorii fotografiei.

În cadrul ei vor fi înmânate diplome de absolvire şi va fi vernisată expoziţia de fotografii intitulată „Debut” alcătuită din 106 fotografii alb-negru şi color.

Acestea au fost realizate de absolvenţii: Florina Paula Bene, Borbély Johanna, Csató Imre, Farkas-Páll Szabolcs, Oláh Boglárka Lilla, Ruxandra Rădulescu, Szmercsanyi Patricia şi Urs Ottó Sebestyén.

Lucrările vor fi prezentate de artistul fotograf Ştefan Tóth, lectorul cursului, iar momentele muzicale vor fi asigurate de Alexandrina şi Florian Chelu.

Noua expoziţie organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor va rămâne gartuit la dispoziţia publicului vizitator până la data de 11 decembrie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult