Categorized | Oradea

Oradea City Report, cea mai bună aplicație din România în 2014!

Aplicaţia Oradea City Report a câştigat premiul pentru cea mai bună aplicaţie din România, oferit de Open Government Partnership Romania (OPG). Aceasta a fost votată online de 1997 de cetățeni, iar în urma votului, dintre toate cele şapte aplicați înscrise în concurs, a ajuns pe locul I.

Primăria Oradea s-a înscris cu Oradea City Report la concursul organizat pentru Premiul OGP România, în cadrul secțiunii „Promovarea datelor deschise – Cea mai bună aplicație”. În cursul zilei de joi, 11 decembrie 2014, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ,,Carol I” din București, un juriu format din reprezentanți ai guvernului și ai societății civile au analizat aplicațiile înscrise în concurs și au apreciat nivelul de transparență în administrație precum și îmbunătățirea politicilor și serviciilor publice oferite de Primăria Oradea cu sprijinul aplicației Oradea City Report.

Astfel aplicația Oradea City Report a primit premiul pentru Cea mai bună aplicație din România în anul 2014. Pe locul doi ca număr de voturi (1290) s-a clasat aplicaţia City Alerts, o platformă ce colectează informațiile deschise de la instituțiile publice, în orice format sunt disponibile (CSV, JSON, EXCEL) și informează și notifică cetățenii, prin metode facile, cum ar fi website-ul, emailul sau SMS-ul, despre situațiile neprevăzute aparute în viața orașului, iar pe locul trei, cu 401 voturi, aplicaţia „Legal” care permite vizualizarea unor liste ale tuturor notarilor publici, traducătorilor autorizaţi, experţilor judiciari şi executorilor judecătoreşti din România.

Imbold pentru transparenţă

Diploma pentru Cea mai bună aplicație din România a fost înmânată city managerul Oradiei Eduard Florea.

„Premiul obţinut este o recunoaştere, dar totodată un imbold pentru Primăria Oradea de a continua politicile publice axate pe grija faţă de cetăţeni prin măsuri de creştere a vitezei de comunicare şi de transparenţă în relaţia cu aceştia”

a declarat Eduard Florea.

Oradea City Report este o aplicaţie pentru telefonul mobil sau tabletă, gratuită, simplă şi intuitivă, care permite cetăţenilor cu spirit civic să transmită diverse sesizări şi incidente către Primăria Oradea şi operatorii serviciilor publice locale (Compania de Apă Oradea, Oradea Transport Local, Termoficare Oradea, Poliţia Locală Oradea, Luxten Lighting Company, RER Ecologic Service).

Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă (Open Government Partnership) este un acord internaţional ce vizează angajarea guvernelor în promovarea transparenţei, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialogul cu cetăţenii, în special prin elaborarea şi implementarea de politici în domeniul datelor publice deschise.

Guvernul României a aderat la această iniţiativă în 2011, iar în aprilie 2012, a aprobat prin Memorandum participarea României la Open Governement Partnership şi primul plan naţional de acţiune pentru implementarea angajamentelor asumate, pentru perioada 2012-2014.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult