Categorized | Oradea

Oradea City Report, cea mai bună aplicație din România în 2014!

Aplicaţia Oradea City Report a câştigat premiul pentru cea mai bună aplicaţie din România, oferit de Open Government Partnership Romania (OPG). Aceasta a fost votată online de 1997 de cetățeni, iar în urma votului, dintre toate cele şapte aplicați înscrise în concurs, a ajuns pe locul I.

Primăria Oradea s-a înscris cu Oradea City Report la concursul organizat pentru Premiul OGP România, în cadrul secțiunii „Promovarea datelor deschise – Cea mai bună aplicație”. În cursul zilei de joi, 11 decembrie 2014, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ,,Carol I” din București, un juriu format din reprezentanți ai guvernului și ai societății civile au analizat aplicațiile înscrise în concurs și au apreciat nivelul de transparență în administrație precum și îmbunătățirea politicilor și serviciilor publice oferite de Primăria Oradea cu sprijinul aplicației Oradea City Report.

Astfel aplicația Oradea City Report a primit premiul pentru Cea mai bună aplicație din România în anul 2014. Pe locul doi ca număr de voturi (1290) s-a clasat aplicaţia City Alerts, o platformă ce colectează informațiile deschise de la instituțiile publice, în orice format sunt disponibile (CSV, JSON, EXCEL) și informează și notifică cetățenii, prin metode facile, cum ar fi website-ul, emailul sau SMS-ul, despre situațiile neprevăzute aparute în viața orașului, iar pe locul trei, cu 401 voturi, aplicaţia „Legal” care permite vizualizarea unor liste ale tuturor notarilor publici, traducătorilor autorizaţi, experţilor judiciari şi executorilor judecătoreşti din România.

Imbold pentru transparenţă

Diploma pentru Cea mai bună aplicație din România a fost înmânată city managerul Oradiei Eduard Florea.

„Premiul obţinut este o recunoaştere, dar totodată un imbold pentru Primăria Oradea de a continua politicile publice axate pe grija faţă de cetăţeni prin măsuri de creştere a vitezei de comunicare şi de transparenţă în relaţia cu aceştia”

a declarat Eduard Florea.

Oradea City Report este o aplicaţie pentru telefonul mobil sau tabletă, gratuită, simplă şi intuitivă, care permite cetăţenilor cu spirit civic să transmită diverse sesizări şi incidente către Primăria Oradea şi operatorii serviciilor publice locale (Compania de Apă Oradea, Oradea Transport Local, Termoficare Oradea, Poliţia Locală Oradea, Luxten Lighting Company, RER Ecologic Service).

Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă (Open Government Partnership) este un acord internaţional ce vizează angajarea guvernelor în promovarea transparenţei, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialogul cu cetăţenii, în special prin elaborarea şi implementarea de politici în domeniul datelor publice deschise.

Guvernul României a aderat la această iniţiativă în 2011, iar în aprilie 2012, a aprobat prin Memorandum participarea României la Open Governement Partnership şi primul plan naţional de acţiune pentru implementarea angajamentelor asumate, pentru perioada 2012-2014.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4346 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult