Categorized | Oradea

Oradea City Report, cea mai bună aplicație din România în 2014!

Aplicaţia Oradea City Report a câştigat premiul pentru cea mai bună aplicaţie din România, oferit de Open Government Partnership Romania (OPG). Aceasta a fost votată online de 1997 de cetățeni, iar în urma votului, dintre toate cele şapte aplicați înscrise în concurs, a ajuns pe locul I.

Primăria Oradea s-a înscris cu Oradea City Report la concursul organizat pentru Premiul OGP România, în cadrul secțiunii „Promovarea datelor deschise – Cea mai bună aplicație”. În cursul zilei de joi, 11 decembrie 2014, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ,,Carol I” din București, un juriu format din reprezentanți ai guvernului și ai societății civile au analizat aplicațiile înscrise în concurs și au apreciat nivelul de transparență în administrație precum și îmbunătățirea politicilor și serviciilor publice oferite de Primăria Oradea cu sprijinul aplicației Oradea City Report.

Astfel aplicația Oradea City Report a primit premiul pentru Cea mai bună aplicație din România în anul 2014. Pe locul doi ca număr de voturi (1290) s-a clasat aplicaţia City Alerts, o platformă ce colectează informațiile deschise de la instituțiile publice, în orice format sunt disponibile (CSV, JSON, EXCEL) și informează și notifică cetățenii, prin metode facile, cum ar fi website-ul, emailul sau SMS-ul, despre situațiile neprevăzute aparute în viața orașului, iar pe locul trei, cu 401 voturi, aplicaţia „Legal” care permite vizualizarea unor liste ale tuturor notarilor publici, traducătorilor autorizaţi, experţilor judiciari şi executorilor judecătoreşti din România.

Imbold pentru transparenţă

Diploma pentru Cea mai bună aplicație din România a fost înmânată city managerul Oradiei Eduard Florea.

„Premiul obţinut este o recunoaştere, dar totodată un imbold pentru Primăria Oradea de a continua politicile publice axate pe grija faţă de cetăţeni prin măsuri de creştere a vitezei de comunicare şi de transparenţă în relaţia cu aceştia”

a declarat Eduard Florea.

Oradea City Report este o aplicaţie pentru telefonul mobil sau tabletă, gratuită, simplă şi intuitivă, care permite cetăţenilor cu spirit civic să transmită diverse sesizări şi incidente către Primăria Oradea şi operatorii serviciilor publice locale (Compania de Apă Oradea, Oradea Transport Local, Termoficare Oradea, Poliţia Locală Oradea, Luxten Lighting Company, RER Ecologic Service).

Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă (Open Government Partnership) este un acord internaţional ce vizează angajarea guvernelor în promovarea transparenţei, combaterea corupţiei şi utilizarea noilor tehnologii pentru a consolida actul de guvernare şi dialogul cu cetăţenii, în special prin elaborarea şi implementarea de politici în domeniul datelor publice deschise.

Guvernul României a aderat la această iniţiativă în 2011, iar în aprilie 2012, a aprobat prin Memorandum participarea României la Open Governement Partnership şi primul plan naţional de acţiune pentru implementarea angajamentelor asumate, pentru perioada 2012-2014.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4395 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult