Categorized | Oradea

Atenţie! Nu doar cei care vând petarde se aleg cu dosar penal, ci şi cei care le cumpără sau le utilizează!

Peste 4.800 de obiecte pirotehnice interzise au fost confiscate de poliţiştii bihoreni, la început de săptămână. Aceştia atrag atenţi că petardele de orice fel sunt interzise a fi deţinute, utilizate sau cumpărate de persoanele fizice.

Poliţiştii Postului de Poliţie Tileagd au depistat luni, 15 decembrie, pe raza localităţii un tânăr localnic de 15 ani care deţinea şi oferea spre comercializare 666 de petarde, obiecte pirotehnice interzise la deţinere şi comercializare.

Tot luni, poliţiştii din Tinca au acţionat pentru prevenirea şi combaterea actelor ilicite de comerţ şi pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică în rândul comunităţilor rurale. Au depistat astfel, în piaţă, o femeie de 28 de ani, în timp ce oferea spre comercializare 3.500 de petarde, obiecte pirotehnice interzise atât la deţinere, cât şi la comercializare.

Şi poliţiştii din Marghita au depistat la începutul săptămânii, în piaţa Popeşti, un localnic de 24 de ani care oferea spre vânzare 680 de petarde, obiecte pirotehnice interzise atât la deţinere, cât şi la comercializare.

În toate cele trei cazuri, obiectele pirotehnice au fost confiscate şi au fost întocmite dosare de cercetare penală.

„Poliţiştii bihoreni vor acţiona pentru combaterea cu fermitate a comerţului ilegal cu articole pirotehnice, dar şi a folosirii ilegale a acestora, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prin care să se prevină apariţia unor accidente sau pagube materiale”

se afirmă în comunicatul remis de Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor.

Poliţiştii mai avertizează că petardele de orice fel sunt interzise a fi deţinute, utilizate sau cumpărate de persoanele fizice.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult