Categorized | Oradea

Între Spitalul Pelican şi Municipal se va construi o nouă parcare subterană

Consiliul Local al Municipiului Oradea a aprobat joi, 18 decembrie 2014, proiectul de hotărâre cu privire la demararea procedurii de întocmire a studiului de fezabilitate pentru o parcare și un pasaj subteran de legătură cu Piața Rogerius, pe strada Corneliu Coposu.

Confor municipalităţii, parcarea ar fi necesară pentru că, în ultimii ani, zona Pieței Rogerius s-a dezvoltat foarte mult, dar și pentru că anul viitor se va finaliza construcţia noii Pieţe Rogerius.

Parcarea va avea regim de înălțime demisol+parter neacoperit, în zona platformei de parcare existente de-a lungul străzii Corneliu Coposu și a terenului situat între spitalul Pelican și Spitalul Municipal Gavril Curteanu. Suprafața construită propusă este de 5.300 mp, iar cea desfășurată 10.600. Capacitatea parcării va fi de 350 de locuri.

Totodată, pentru a facilita accesul din parcare la Piața Rogerius, se propune realizarea unui pasaj subteran de 4 metri lățime prin subtraversarea străzii Corneliu Coposu, care să facă legătura din parcare la casa scării principale prevăzute în proiectul pieței în curs de execuție.

Legat de viitoarea parcare subterană, primarul Ilie Bolojan a menționat că procesele de achiziție publică vor fi realizate în luna februarie, astfel încât lucrările propriu-zise să fie începute în primăvara anului 2015.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4338 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult