Categorized | Oradea

Între Spitalul Pelican şi Municipal se va construi o nouă parcare subterană

Consiliul Local al Municipiului Oradea a aprobat joi, 18 decembrie 2014, proiectul de hotărâre cu privire la demararea procedurii de întocmire a studiului de fezabilitate pentru o parcare și un pasaj subteran de legătură cu Piața Rogerius, pe strada Corneliu Coposu.

Confor municipalităţii, parcarea ar fi necesară pentru că, în ultimii ani, zona Pieței Rogerius s-a dezvoltat foarte mult, dar și pentru că anul viitor se va finaliza construcţia noii Pieţe Rogerius.

Parcarea va avea regim de înălțime demisol+parter neacoperit, în zona platformei de parcare existente de-a lungul străzii Corneliu Coposu și a terenului situat între spitalul Pelican și Spitalul Municipal Gavril Curteanu. Suprafața construită propusă este de 5.300 mp, iar cea desfășurată 10.600. Capacitatea parcării va fi de 350 de locuri.

Totodată, pentru a facilita accesul din parcare la Piața Rogerius, se propune realizarea unui pasaj subteran de 4 metri lățime prin subtraversarea străzii Corneliu Coposu, care să facă legătura din parcare la casa scării principale prevăzute în proiectul pieței în curs de execuție.

Legat de viitoarea parcare subterană, primarul Ilie Bolojan a menționat că procesele de achiziție publică vor fi realizate în luna februarie, astfel încât lucrările propriu-zise să fie începute în primăvara anului 2015.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult