Categorized | Sanatate

Tratament „cu pipeta” pentru orădenii bolnavi, de sărbători: Ori la urgenţe, ori în 2015!

Orădenii care, în preajma Crăciunului, au avut ghinionul să se îmbolnăvească, au fost nevoiţi să sufere până în 2015. O parte dintre medicii din Policlinica Spitalului Judeţean şi-au luat concedii prelungite, pacienţii fiind reprogramaţi. Conducerea spitalului şi-a cerut scuze de la pacienţi şi a susţinut că are puţini medici angajaţi şi că activitatea s-a concentrat de sărbători pe partea de urgenţe.

„Durerea nu mai este un argument, nici măcar pentru medici”, susţineau luni, 29 decembrie, câţiva pacienţi, nemulţumiţi că au fost programaţi la cabinetele medicale de la Policlinică, abia în 2015.

„Am fost trimisă de medicul de familie la ORL. La Policlinică, mi s-a spus că doctorul de la cabinet este în concediu şi am fost programată pentru prima luni din 2015. Dacă medicii îşi iau liber în această perioadă, măcar să ştie unii despre alţii, de aceste măsuri.

Medicul de familie mi-a spus că, ba din contră, fiind imediat după Crăciun, nu vor fi atât de mulţi pacienţi şi mă va putea vedea mai repede ORL-istul”

a spus o pacientă care a refuzat să-şi decline identitatea.

Luni, la ora 12.00, din patru cabinete verificate de noi: ORL, oftalmologie, cardiologie şi dermatologie, doar la două se aflau medici. La ORL şi Cardiologie, aceştia erau în concediu.

Condamnaţi să sufere!

Directorul medical al Spitalului Judeţean, Lucia Daina, cea care are în atribuţie directă Ambulatorul (Policlinica), a susţinut că numărul mic de medici a forţat unitatea medicală să se axeze pe urgenţe.

„Din păcate avem medici puţini. Pe ORL, spre exemplu, urmează să scoatem două posturi la concurs în următoarea perioadă. Nu sunt foarte mulţi medici în Policlinică pentru că am preferat să ne concentrăm activitatea pe urgenţe în aceste zile. Este adevărat că unii sunt liberi dar, chiar dacă sunt puţini, au şi ei dreptul la concedii. Ne cerem scuze pacienţilor dar în această perioadă nu putem face mai mult”

a spus, Lucia Daina.

O altă explicaţie a fost oferită de secretara directorului medical:

„Problema o reprezintă şi faptul că programările se fac anticipat, în funcţie de numărul de consultaţii pe care-l poate face zilnic fiecare medic, conform deciziei Casei de Asigurări de Sănătate. Pacienţii sunt programaţi în aşa fel încât nici ei să nu aştepte şi nici medicii să nu-şi depăşească norma”.

Aşadar, conform reglementărilor în vigoare, în spitalele din întreaga ţară, nu doar în Bihor, pacienţii sunt trataţi doar dacă sunt la un pas de moarte, adică doar dacă afecţiunile lor sunt suficient de grave încât să ajungă la Urgenţe. Dacă problema nu este suficient de gravă, ajung la policlinici unde sunt programaţi în funcţie de câţi pacienţi poate consulta zilnic medicul (conform decizieie CAS).

În concluzie, cei care nu mor sau nu sunt grav bolnavi, plătitori de CAS sau nu, sunt condamnaţi la zile bune de suferinţă.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult