Categorized | Eveniment

Vă pricepeţi la jocuri logice? În 2015 o puteţi demonstra într-un concurs inedit, organizat on-line!

Asociaţia Logic Club România organizează, în vara anului viitor, prima ediţie on-line a Campionatului Naţional de Rebus Logic 2015. Concursul va dura trei ore iar doritorii se pot înscrie doar cu dovada faptului că au donat 2% din impozitul pe venitul obţinut în anul precedent.

De câte ori nu vi s-a întâmplat ca, atunci când aveţi de parcurs o călătorie lungă sau când sunteţi nevoiţi să staţi la coadă, să vă luaţi cu dumneavoastră un rebus pentru ca „să treacă timpul mai uşor”. Există însă şi oameni, şi nu puţini, care au dezvoltat o pasiune pntru jocurile logice şi pentru care lupta cu cifrele sau cu cuvintele nu mai este de mult doar un pretext pentru a uita de trecerea timpului. Aceşti oameni sunt membrii unei asociaţii, Logic Club, sau participă la evenimentele organizate de aceasta.

În 2015 cel mai important eveniment pentru iubitorii acestor jocuri va fi Campionatului National de Rebus Logic care se va desfăşura, pentru prima dată, on-line.

„Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie pe site (geocities.ws/logic-club) şi să facă dovada că au redirecţionat cei 2% din impozitul pe venitul obţinut în anul precedent către clubul nostru. Din ianaurie până pe 25 mai se pot depune cei 2% pentru 2014 iar cei care aleg să ne sprijine trebuie doar să facă o fotografie sau să scaneze copia pe care o primesc de la finanţe şi să ne-o trimită pe e-mail (logic.club@gmail.com).

În ceea ce priveşte concursul, acesta durează trei ore şi se va desfăşura după un regulament simplu. Iubitorii jocurilor logice vor avea de descărcat un fişier PDF cu problemele pe care vor trebui să le rezolve şi să trimită rezolvările, pe e-mail, cu 5 minute înainte de expirarea celor trei ore.

Problemele vor fi variate şi vor avea punctaje în funcţie de dificultate. La final se va face o listă şi se va declara cel mai bun jucător de astfel de jocuri din România. Nu se vor oferi premii, pentru că suntem o asociaţie non-profit şi nu avem sponsori dar cred că şi titlul de campion la jocuri logice este important”

a explicat, pentru Oradea Press, Stelian-Radu Cacuci, preşedintele Asociaţiei Logic Club România.

Regulamentul de participare (într-o primă variantă) este deja publicat pe site-ul Asociaţiei iar data exactă a concursului va fi comunicată ulterior. Înscrierile vor începe din 5 ianuarie 2015 iar organizatorii estimează că la concurs, la nivel naţional, vor participa între 100 şi 150 de iubitori ai jocurilor logice.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult