Categorized | Cultură

„Zbor deasupra unui cuib de cuci”, primul spectacol din 2015, la Teatrul Regina Maria!

Teatrul Regina Maria îi aşteaptă pe orădeni în ianuarie cu nu mai puţin de 15 spectacole, atât la Sala Arcadia, cât şi la Sala Mare. Primul spectacol programat este „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, o poveste tulburătoare care a fost transpusă pe peliculă în 1975, filmul fiind răsplătit cu cinci premii Oscar.

Reprezentaţiile programate în luna ianuarie 2015 cuprind „hituri” ale Teatrului regina Maria, spectacole care au supravieţuit timpului şi încă se joacă cu casă înschisă („Scripcarul pe Acoperiş”, 31 ianuarie, ora 19.00) dar şi cele mai recente premiere, de la „Căsătoria” (11 ianuarie, ora 19.00) la „Cancun” (13 ianuarie, ora 19.00) sau „Life Sequences Profiles” (15 ianuarie ora 19.00). În plus, în data de 25 ianuarie, la Teatrul Arcadia, de la ora 17.00, publicul va avea ocazia de a vedea primul spectacol din Oradea adresat copiilor mai mici de trei ani, „Mic sau Mare”.

Seria spectacolelor din acest an se deschide cu „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, una dintre cele mai îndrăgite piese puse în scenă de Teatrul Regina Maria, mai ales că anul acesta se împlinesc trei ani de la premieră. Orădenii au ocazia de a (re)vedea un spectacol tulburător cu o distribuţie pe măsură.

„Zbor deasupra unui cuib de cuci” este numele romanului semnat de Ken Kesey (publicat în 1962) care a devenit în scurt timp celebru pe întreg mapamondul. Romanul a inspirat un film cu titlul omonim, recompensat cu cinci premii Oscar dar şi piesa de pe Broadway, adapată de Dale Wasserman. Spectacolul din Oradea are regia semnată de Marius Oltean iar protagonişti sunt Richard Balint şi Ioana Dragoş Gajdo.

Randle Patrick McMurphy, un infractor recidivist ce are de ispășit o pedeapsă scurtă în închisoare, este transferat pentru teste într-un spital de boli mintale. Aici se confruntă cu Sora Șefă Ratched, o persoană aparent calmă și binevoitoare ce se dovedește a fi un adevărat tiran. Piesa face referire „la felul în care autorităţile încearcă să controleze individul prin metode subtile şi coercitive”.

Spectacolul se va juca joi, 8 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Bilete s-au pus în vânzare la Agenţia Teatrului şi pe biletmaster.ro. Acestea pot fi achiziţionate şi cu o oră înaintea spectacolului.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult