Categorized | Sanatate

Un nou concurs pentru manager la Spitalul Municipal din Oradea!

Pe 26 şi 30 ianuarie, la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” se va organiza un nou concurs pentru funcţia de manager. Încă nu se cunosc participanţii dar sunt şanse ca printre ei să se afle şi actualul manager interimar, doctorul Elena Moldoveanu.

Modernizarea din ultimii ani a Spitalului Municipal nu s-a făcut sub conducerea unui manager permanent, ci s-a desfăşurat în spatele unui lanţ de interimate care păreau să nu se mai termine.

Actualul manager, medicul ORL Elena Moldoveanu, a fost numită la conducerea Spitalului Municipal după medicul pneumolog pediatru, Claudia Cladovan, care preluase funcţia de la dr. Gheorghe Carp, interimar la rândul său, de la finele anului 2013 până în luna martie 2014.

Singura „domnie” mai lungă a fost a medicului Laurean Pop, care a fost revocat din funcţie în toamna lui 2013 pe motiv că ar fi efectuat servicii de anatomopatologie (în 2011 şi 2012) pentru Spitalul privat Pelican, încasând în jur de 140.000 de lei.

În februarie, dacă lucrurile merg bine, Municipalul va avea manager!

Pe 8 decembrie 2014, pentru a pune capăt lungului lanţ de interimate, la Municipal a fost organizat concurs pentru funcţia de manager. Alături de actualul interimar, Elena Moldoveanu, la concurs a participat şi dr. Florin Nicoriciu. Câteva sutimi le-au lipsit însă ambilor medici pentru a trece la faza a doua a concursului, interviul, care urma să aibă loc pe 12 decembrie. Elena Moldoveanu a luat nota 6,80 iar Nicoriciu 6.90, în condiţiile în care nota minimă de admitere era 7.00.

Deşi a picat examenul, Elena Moldoveanu a rămas interimar. Lucrurile s-ar putea schimba la sfârşitul acestei luni, când se va organiza un nou concurs.

„Procedura pentru concurs a fost demarată, stabilindu-se proba scrisă pentru data de 26 ianuarie. Cei care vor trece de această probă vor susţine proba orală şi prezentarea proiectului pe 30 ianuarie. Depunerea dosarului pentru medicii care vor să participe la concurs se poate face până pe 19 ianuarie, urmând ca până pe 3 februarie, cel târziu, să se afişeze rezultatele”

a spus, Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Oradea.

Conform aceleiaşi surse, niciun medic nu s-a înscris încă pentru participarea la concurs.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult