Categorized | Social

Peste 80.000 de lei pentru nevoiaşii din Bihor, adunaţi de Caritas Eparhial

Asociaţia Caritas Eparhial a organizat în ultimele luni ale anului trecut mai multe colecte şi campanii în urma cărora a strâns bani şi alimente în valoare de peste 80.000 de lei, pentru nevoiaşii din Bihor. Din aceste donaţii vor fi susţinute activităţile sociale ale organizaţiei, de la cantină şi duşuri sociale la centrele de zi pentru copii, sau ajutorarea familiilor sărace.

Campaniile de final de an au debutat în 16 noiembrie, în duminica „Samariteanului Milostiv”. În cele 95 de parohii ale asociaţiei, credincioşii au donat sume în valoare totală de peste 22.000 de lei. În perioada 11-23 decembrie, a urmat colecta din Era Shopping Park. Nu mai puţin de 27 de voluntari au fost prezenţi la datorie peste 186 de ore, pentru a colecta de la orădenii milostivi alimente neperisabile.

S-au donat 170 litri de ulei, 177 kilograme de făină, 143 kilograme de zahăr, 120 de kg de paste făinoase, 142 de conserve, alături de fructe, dulciuri, sau băuturi răcoritoare. Alimentele colectate au fost estimate la 3.523 de lei. De asemenea, pe lângă alimente, orădenii au donat şi bani (779 de lei) ce vor fi folosiţi anul acesta pentru funcţionarea duşurilor sociale.

De asemenea, în perioada 1 – 22 decembrie, Caritas Eparhial a desfăşurat campania „Ia şi tu Cutia de Crăciun”. Aceasta s-a desfăşurat în parohii din Oradea şi împrejurimi precum și în şcoli şi licee din Oradea. Suma colectată astfel a fost de peste 13 mii de lei.

Nu în ultimul rând, în perioada 12 – 21 decembrie, s-a desfăşurat campania „Copacul dorinţelor” în cadrul căreia orădenii au fost invitaţi să împlinească un vis din Pomul „plantat” la Era Shopping Park Oradea și să susțină Centrul de Zi pentru Copii de la Ioaniş.

Din cele 99 de bileţele puse în Copacul Dorinţelor, clienţii care au vizitat Era Shopping Park Oradea, au îndeplinit 74 de dorinţe, cumpărând: rechizite şcolare, jocuri logice, sau jocuri recreative ce vor fi folosite de copii.

Caritas Eparhial le mulţumeşte orădenilor pentru donaţiile făcute, donaţii care îi va ajuta să continue proiectele Cantina Socială, Dușurile Sociale, Centrele de zi pentru copii Gabriele și Ioaniș şi să sprijine familiile sărace din comunitate.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult