Categorized | Social

Peste 80.000 de lei pentru nevoiaşii din Bihor, adunaţi de Caritas Eparhial

Asociaţia Caritas Eparhial a organizat în ultimele luni ale anului trecut mai multe colecte şi campanii în urma cărora a strâns bani şi alimente în valoare de peste 80.000 de lei, pentru nevoiaşii din Bihor. Din aceste donaţii vor fi susţinute activităţile sociale ale organizaţiei, de la cantină şi duşuri sociale la centrele de zi pentru copii, sau ajutorarea familiilor sărace.

Campaniile de final de an au debutat în 16 noiembrie, în duminica „Samariteanului Milostiv”. În cele 95 de parohii ale asociaţiei, credincioşii au donat sume în valoare totală de peste 22.000 de lei. În perioada 11-23 decembrie, a urmat colecta din Era Shopping Park. Nu mai puţin de 27 de voluntari au fost prezenţi la datorie peste 186 de ore, pentru a colecta de la orădenii milostivi alimente neperisabile.

S-au donat 170 litri de ulei, 177 kilograme de făină, 143 kilograme de zahăr, 120 de kg de paste făinoase, 142 de conserve, alături de fructe, dulciuri, sau băuturi răcoritoare. Alimentele colectate au fost estimate la 3.523 de lei. De asemenea, pe lângă alimente, orădenii au donat şi bani (779 de lei) ce vor fi folosiţi anul acesta pentru funcţionarea duşurilor sociale.

De asemenea, în perioada 1 – 22 decembrie, Caritas Eparhial a desfăşurat campania „Ia şi tu Cutia de Crăciun”. Aceasta s-a desfăşurat în parohii din Oradea şi împrejurimi precum și în şcoli şi licee din Oradea. Suma colectată astfel a fost de peste 13 mii de lei.

Nu în ultimul rând, în perioada 12 – 21 decembrie, s-a desfăşurat campania „Copacul dorinţelor” în cadrul căreia orădenii au fost invitaţi să împlinească un vis din Pomul „plantat” la Era Shopping Park Oradea și să susțină Centrul de Zi pentru Copii de la Ioaniş.

Din cele 99 de bileţele puse în Copacul Dorinţelor, clienţii care au vizitat Era Shopping Park Oradea, au îndeplinit 74 de dorinţe, cumpărând: rechizite şcolare, jocuri logice, sau jocuri recreative ce vor fi folosite de copii.

Caritas Eparhial le mulţumeşte orădenilor pentru donaţiile făcute, donaţii care îi va ajuta să continue proiectele Cantina Socială, Dușurile Sociale, Centrele de zi pentru copii Gabriele și Ioaniș şi să sprijine familiile sărace din comunitate.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult