Categorized | Anchetă/Poliţie

O fetiţă de trei săptămâni a fost aruncată la tomberon. Mama micuţei a fost arestată!

O fetiţă bebeluş a fost aruncată la un coş de gunoi luni, 12 ianaurie 2015, lângă Orăşelul Copiilor. Pentru că plângea de frig, micuţa a fost găsită repede de poliţiştii comunitari alertaţi de cetăţeni şi a ajuns nevătămată la Spitalul Municipal. Mama acesteia, o tânără studentă de 23 de ani, a stat o noapte la poliţie, iar marţi, 13 ianuarie, a fost arestată pentru 30 de zile pentru tentativă de omor.

Deşi a veniă pe lume în preajma sărbătorilor, micuţa nu a fost privită ca un cadou de către mama ei care le ascunsese părinţilor şi prietenilor apropiaţi că era însărcinată. Din cauza unor complicaţii medicale, bebeluşul a rămas internat trei săptămâni la Maternitatea din Oradea, tânăra fiind externată. Când micuţa s-a simţit mai bine, studenta a fost chemată la spital după ea dar, după ce a luat-o, a aruncat-o într-un tomberon lângă Orăşelul Copiilor. Frigul de afară a făcut-o pe fetiţă să plângă, trecătorii din zonă alertând poliţia comunitară.

La faţa locului a fost trimis poliţistul local Claudiu Breb care a constatat că în containerul de tip iglu era abandonat un bebeluş. Polițistul a scos bebeluşul din container şi l-a luat în îngrijire până la sosirea echipajului SMURD.

„Fetiţa a fost adusă luni şi era în stare clinică foarte bună. I-am făcut investigaţii şi nu am descoperit nicio problemă. Am luat deja legătura cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, instituţie care va decide mai departe ce e mai bine pentru bebeluş”

a spus, dr. Elena Moldoveanu, managerul interimar al Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.

Doar câteva ore le-a luat poliţiştilor şi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor până au descoperit cine era mama bebeluşului. Tânăra de 23 de ani este studentă la Universitatea din Oradea şi provine dintr-o familie înstărită care, conform surselor Oradea Press, nici măcar nu ştia că fiica lor a adus pe lume un copil.

Anchetatorii au decis reţinerea tinerei pentru 24 de ore, orădeanca petrecându-şi noaptea de luni spre marţi în arestul poliţiei. Chemată marţi la audieri, judecătorii de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor au decis arestarea ei pentru 30 de zile, fiind cercetată pentru tentativă de omor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult