Categorized | Anchetă/Poliţie

O fetiţă de trei săptămâni a fost aruncată la tomberon. Mama micuţei a fost arestată!

O fetiţă bebeluş a fost aruncată la un coş de gunoi luni, 12 ianaurie 2015, lângă Orăşelul Copiilor. Pentru că plângea de frig, micuţa a fost găsită repede de poliţiştii comunitari alertaţi de cetăţeni şi a ajuns nevătămată la Spitalul Municipal. Mama acesteia, o tânără studentă de 23 de ani, a stat o noapte la poliţie, iar marţi, 13 ianuarie, a fost arestată pentru 30 de zile pentru tentativă de omor.

Deşi a veniă pe lume în preajma sărbătorilor, micuţa nu a fost privită ca un cadou de către mama ei care le ascunsese părinţilor şi prietenilor apropiaţi că era însărcinată. Din cauza unor complicaţii medicale, bebeluşul a rămas internat trei săptămâni la Maternitatea din Oradea, tânăra fiind externată. Când micuţa s-a simţit mai bine, studenta a fost chemată la spital după ea dar, după ce a luat-o, a aruncat-o într-un tomberon lângă Orăşelul Copiilor. Frigul de afară a făcut-o pe fetiţă să plângă, trecătorii din zonă alertând poliţia comunitară.

La faţa locului a fost trimis poliţistul local Claudiu Breb care a constatat că în containerul de tip iglu era abandonat un bebeluş. Polițistul a scos bebeluşul din container şi l-a luat în îngrijire până la sosirea echipajului SMURD.

„Fetiţa a fost adusă luni şi era în stare clinică foarte bună. I-am făcut investigaţii şi nu am descoperit nicio problemă. Am luat deja legătura cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, instituţie care va decide mai departe ce e mai bine pentru bebeluş”

a spus, dr. Elena Moldoveanu, managerul interimar al Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea.

Doar câteva ore le-a luat poliţiştilor şi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor până au descoperit cine era mama bebeluşului. Tânăra de 23 de ani este studentă la Universitatea din Oradea şi provine dintr-o familie înstărită care, conform surselor Oradea Press, nici măcar nu ştia că fiica lor a adus pe lume un copil.

Anchetatorii au decis reţinerea tinerei pentru 24 de ore, orădeanca petrecându-şi noaptea de luni spre marţi în arestul poliţiei. Chemată marţi la audieri, judecătorii de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor au decis arestarea ei pentru 30 de zile, fiind cercetată pentru tentativă de omor.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4338 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult