Categorized | Sanatate

Dacă nu v-aţi ridicat cardul de sănătate, o puteţi face de la sediul CJAS Bihor!

Pentru bihorenii care nu şi-au ridicat prin poştă, din diferite motive, cardurile de sănătate, la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bihor, sunt deschise două birouri iar casierii lucrează zilnic, de la ora 9.00 la 16.00, cu excepţia zilei de vineri când actele se preiau între 9.00 şi 13.00.

În judeţul Bihor au rămas nedistribuite 23 de mii de carduri de asigurat, astfel că bihorenii au luat cu asalt luni, 19 ianuarie, sediul de pe şoseaua Borşului.

„La CJAS Bihor funcţionează patru birouri, două pentru publicul larg, unul pentru depunerea cererilor şi al patrulea pentru acei medici de familie care vor distribui cardurile de la propriile cabinete.

Din primele momente când am început să împărţim cardurile de sănătate am observat că sunt cetăţeni care nu le au tipărite şi care nici nu ştiau că nu li s-a eliberat card. Din informaţiile pe care le am se pare că de vină ar fi baza de date care este veche şi nu a mai fost actualizată.

Sunt persoane care nu erau asigurate când s-au tipărit cardurile şi s-au asigurat ulterior, sau tineri care, la data tipăririi, nu împliniseră 18 ani, dar i-au împlinit după câteva luni. Le înmânăm o cerere tip pe care o completează şi o lasă la noi, urmând ca apoi să le centralizăm şi să le trimitem la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate să li se tipărească şi lor carduri.

Se vor distribui în total aproximativ 23 de mii de carduri, de la ora 9.00, la ora 16.00, în fiecare zi, vineri între 9.00 şi 13.00. Le mulţumesc cetăţenilor că au răspuns la chemarea noastră, că sunt disciplinaţi şi sper ca până la 1 februarie să distribuim cea mai mare parte a cardurilor.

Le reamintim că dacă nu vor ajunge să îşi ridice cardurile până la 1 februarie, le vor putea ridica şi după această dată şi că, până la sfârşitul lunii aprile, se va merge în paralel cu cardul de sănătate şi fişa medicală”

a spus Ionuţ Gheorghe, şeful CJAS Bihor.

Lista (updatată) a medicilor care distribuie cardurile direct de la cabinete

Pentru a-şi ridica cardurile de sănătate, titularii acestora trebuie să se prezinte la ei cu actul de indentitate în original şi o copie.

Pentru persoanele titulare de card, care nu se pot deplasa la sediul CJAS Bihor, acestea pot fi ridicate pe bază de împuternicire (fără legalizare notarială), original şi copie, plus acte de identitate titular şi împuternicit.

Nu toţi bihorenii îşi vor ridica cardurile de la CJAS Bihor. O parte dintre ei, o vor putea face direct de la cabinetele medicale dacă sunt înscrişi la unul din următorii medici de familie: Achim Monica, Andor Cristian, Andrei Catalina, Ardelean Elena, Ardelean Ovidiu, Barbu Angelica, Bereteu Ioana, Bocaniciu Liana, Bocaniciu Marius, Borsa Floare, Borz Mariana, Brad Adrian, Budura Maria, Butaru Adriana, Butaru Calin, Capitan Floare, Clepcea Florica, Codrean Moise, Cote Daniela, Crisan Gabriela, Deac Cristina, Debelka Monica, Erdei Daniela, Farcas Marius, Furtos Valeria,

Gavrilut Daniela, Grecu Anamaria, Haidu Anamaria, Hatos Alina, Ionel Gheorghe, Ivan Florina, Keek Sharef, Kis Margareta, Kiss Marta, Luncan Doina, Luncan Mariana, Lup Camelia, Maga Ramona, Man Raul, Mangra Adela, Morar Alina, Neag Calin, Onita Valer, Osvat Ramona, Pacurar Liana, Paldau Ghiorghe, Pantea Elena, Pele Cristian, Peto Enko, Popoviciu Carmen, Precup Ioan Teodor, Purcaru Ioan, Rodina Ioana, Roman Ioana, Roska Katalin, Sacara Beniamin, Santai Elena, Sarca Eugenia, Sarca Ovidiu, Serb Elisabeta, Szalai Edith, Tigan Ioana, Tirsar Ionela, Tota Elena, Trip Vasile, Tutu Lidia Lavinia, Ungur Ramona, Boldis Florian şi Anton Mihai.

În 2014, în Bihor au fost distribuite prin poştă 396.000 de carduri de sănătate.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4412 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult