Categorized | Social

Voluntarul anului 2014 la Caritas Eparhial este Daniela Pâncotan!

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea a găzduit joi, 22 ianuarie 2015, de la ora 17.00, cea de-a IX-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai activi voluntari ai Asociaţiei în anul 2014.

La eveniment au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, episcopul greco-catolic de Oradea– Virgil Bercea, director executiv Caritas Catolica – Kiss Károly și directorul general al ASCO – Arina Moş.

Prin intermediul evenimentului s-a dorit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În 2014, din cei 435 de voluntari aflaţi în baza de date a Asociaţiei, 169 au fost activi, totalizând 4.165 de ore prestate în serviciul aproapelui. Lor, le-au fost acordate 7 premii pe activităţi şi programe, 4 premii speciale şi premiul „Voluntarul anului 2014”.

Astfel, Premiul „Cantina Socială”, un serviciu prin care Asociaţia Caritas Eparhial oferă o masă caldă la 70 de persoane aflate în nevoie i-a fost acordat voluntarei Clara Comşa.

Premiul „Centrul de Zi” (Gabriele şi Ioaniş – unităţi care au ca scop pregătirea copiilor şi a adolescenţilor pentru viaţă) s-a acordat voluntarului Daniela Pâncotan.

Premiul „Duşuri Sociale”, serviciu unic pe plan local, în cadrul căruia persoanele fără adăpost au acces la condiţii decente de efectuare a igienei corporale, s-a acordat voluntarului Cerasela Ciordaş.

Premiul „Vacanţă dedicată voluntariatului” l-a primit Adina Popa.

Premiul „Prieteni pentru un zâmbet”, program prin care voluntarii clovni realizează vizite la spitalul de copii din Oradea, aducând astfel un zâmbet pe buzele copiilor internaţi, fiind în acelaşi timp prezenţi şi la evenimente din viaţa copiilor în grădiniţe şi şcoli, l-a primit Georgeta Finna.

Sute de ore în folosul aproapelui

Premiul „Colecta de Paşti”, care se acordă voluntarilor ce sprijină acţiunea în bisericile din Oradea, l-a primit Cornelia Vesea.

Premiul „Colecta de Crăciun” acordat pentru participarea la acţiunea de strângere de alimente, pentru familiile sărace din comunitate, s-a acordat voluntarului Andreea Munteanu.

Premiul „Activităţi creative”, acordat voluntarilor care au avut o contribuţie importantă la realizarea felicitărilor pe care asociaţia le-a trimis partenerilor, sponsorilor şi colaboratorilor cu ocazia sărbătorilor, l-a primit Alexandra Ionescu.

Premiul pentru „Disponibilitate”, nu doar pentru implicarea într-o activitate anume, ci în majoritatea sau în totalitatea activităţilor, l-au primit voluntarii Suzana Vaida, Adriana Lupaş, Gabriela Bica şi Liviu Constantin Demeter.

Deşi, pentru Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, toţi voluntarii sunt valoroşi, Premiul ,,Voluntarul anului”, acordat pentru timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite, i-a fost acordat Daniele Pâncotan care, în anul 2014, a oferit 261 de ore din timpul său, în folosul aproapelui.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Lavinia Dragoş, Georgeta Rostaş, Roberto-Darius Rezmuveş, David Boca, Rebeca Covaci, Maria Cseke, Crista Stan, Olimpiu Man, Lidia Bogdan, Mihaela Simai şi Paula Mateş. Prezentarea evenimentului a fost asigurată de Georgeta Finna.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4089 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Victime colaterale, ce facem?

    PSD a promis românilor facilități de Mercedes deși știa că are în curte o Dacie veche și ruginită, iar oamenii, mulți și needucați (sunt și excepții, dar campaniile sunt făcute pe majorități), au căzut în capcană. După această manipulare, Dragnea avea două variante: să mintă cu nesimțire cum au făcut și ceilalți înaintea lui sau să „vândă țara la bucată”, să compromită iremediabil din punct de vedere economic și politic România pentru a-și ține, măcar în parte, promisiunile. Lupta s-a dus pe două fronturi. Atacul constant împotriva justiției, pentru a scăpa camarila din fruntea partidului de dosare penale și căutarea mijloacelor de a fura bani. Nu doar pentru propriile buzunare ci și pentru a achita nota campaniei electorale.
    În mediul acesta toxic unde oamenii sunt mințiți zilnic și sunt atât de naivi încât cred aceste minciuni, nu poate crește, nu se poate dezvolta nimic trainic. De 25 de ani România a evoluat (cât a evoluat) în ciuda acestor maimuțe în costum, nu ajutată de ele. Țara s-a golit de toți cei care au vrut să facă ceva aici pentru că nu au fost lăsați, pentru că nu au avut stomac să dea șpăgi sau să se scufunde în butoiul cu dejecții politice. Ceilalți au continuat să urle în pustiu, ignorați de masa needucată și de sforarii politruci, redundanți pentru occidentali pentru care legile, normele și regulile nu au nevoie de avocați, sunt de la sine înțelese și respectate.
    Democrația a devenit o otravă devreme ce nimeni nu s-a îngrijit ca tinerii, ajunși la maturitate astăzi, să fie capabili să gândească, preferând să fie păstrați la nivelul unor analfabeți ca implicare, cunoaștere și conștiință civică, potriviți pentru a pune ștampila unde trebuie. Conducerea poporului nu prea își are sensul aici unde votul oricărui profesor universitar este anulat de sute de mii de analfabeți păcăliți cu promisiuni deșarte și manipulanți cu vidanje televizate. Așadar, victime colaterale, ce facem?Citește mai mult