Categorized | Social

Voluntarul anului 2014 la Caritas Eparhial este Daniela Pâncotan!

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea a găzduit joi, 22 ianuarie 2015, de la ora 17.00, cea de-a IX-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai activi voluntari ai Asociaţiei în anul 2014.

La eveniment au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, episcopul greco-catolic de Oradea– Virgil Bercea, director executiv Caritas Catolica – Kiss Károly și directorul general al ASCO – Arina Moş.

Prin intermediul evenimentului s-a dorit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În 2014, din cei 435 de voluntari aflaţi în baza de date a Asociaţiei, 169 au fost activi, totalizând 4.165 de ore prestate în serviciul aproapelui. Lor, le-au fost acordate 7 premii pe activităţi şi programe, 4 premii speciale şi premiul „Voluntarul anului 2014”.

Astfel, Premiul „Cantina Socială”, un serviciu prin care Asociaţia Caritas Eparhial oferă o masă caldă la 70 de persoane aflate în nevoie i-a fost acordat voluntarei Clara Comşa.

Premiul „Centrul de Zi” (Gabriele şi Ioaniş – unităţi care au ca scop pregătirea copiilor şi a adolescenţilor pentru viaţă) s-a acordat voluntarului Daniela Pâncotan.

Premiul „Duşuri Sociale”, serviciu unic pe plan local, în cadrul căruia persoanele fără adăpost au acces la condiţii decente de efectuare a igienei corporale, s-a acordat voluntarului Cerasela Ciordaş.

Premiul „Vacanţă dedicată voluntariatului” l-a primit Adina Popa.

Premiul „Prieteni pentru un zâmbet”, program prin care voluntarii clovni realizează vizite la spitalul de copii din Oradea, aducând astfel un zâmbet pe buzele copiilor internaţi, fiind în acelaşi timp prezenţi şi la evenimente din viaţa copiilor în grădiniţe şi şcoli, l-a primit Georgeta Finna.

Sute de ore în folosul aproapelui

Premiul „Colecta de Paşti”, care se acordă voluntarilor ce sprijină acţiunea în bisericile din Oradea, l-a primit Cornelia Vesea.

Premiul „Colecta de Crăciun” acordat pentru participarea la acţiunea de strângere de alimente, pentru familiile sărace din comunitate, s-a acordat voluntarului Andreea Munteanu.

Premiul „Activităţi creative”, acordat voluntarilor care au avut o contribuţie importantă la realizarea felicitărilor pe care asociaţia le-a trimis partenerilor, sponsorilor şi colaboratorilor cu ocazia sărbătorilor, l-a primit Alexandra Ionescu.

Premiul pentru „Disponibilitate”, nu doar pentru implicarea într-o activitate anume, ci în majoritatea sau în totalitatea activităţilor, l-au primit voluntarii Suzana Vaida, Adriana Lupaş, Gabriela Bica şi Liviu Constantin Demeter.

Deşi, pentru Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, toţi voluntarii sunt valoroşi, Premiul ,,Voluntarul anului”, acordat pentru timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite, i-a fost acordat Daniele Pâncotan care, în anul 2014, a oferit 261 de ore din timpul său, în folosul aproapelui.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Lavinia Dragoş, Georgeta Rostaş, Roberto-Darius Rezmuveş, David Boca, Rebeca Covaci, Maria Cseke, Crista Stan, Olimpiu Man, Lidia Bogdan, Mihaela Simai şi Paula Mateş. Prezentarea evenimentului a fost asigurată de Georgeta Finna.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4119 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

  • Definiția incompetenței: săracii Europei, cu cea mai mare creștere economică din UE!

    Avem o creștere a PIB-ului cu 8%. Economia duduie chiar dacă unii spun că, bazată pe consum, creșterea nu este sustenabilă. Cu toate acestea citesc că, în 2017 nu s-a dat în folosință niciun kilometru de autostradă, că am avut cel mai mic buget de investiții din ultimii ani, că organizațiile patronale sunt nemulțumite, că sinducatele vor continua să scoată oameni în stradă, că benzina s-a scumpit de 4 ori și încă mai crește, alimentele s-au scumpit și ele, ROBOR-ul a ajuns la cifre istorice, Euro este de nerecunoscut, utilitățile se vor scumpi în continuare, primăriilor li se confiscă peste noapte banii de investiții. Cum se poate să ai o asemenea creștere economică și țara să se prăbușească în mod vizibil, lucru confirmat și de statisticile (creșterea inflației sau a deficitului bugetar) și ingrijorările europene? Așa cum scria, pe 13 noiembrie, Oxford Analytica nu există decât o singură explicație: incompetența. Rezolvarea? Exact cum au făcut comuniștii, guvernanții au inventat un inamic imaginar: statul paralel. El este de vină pentru toate. Pentru că cei care fură sunt anchetați și băgați în pușcării, pentru prețul oului, pentru scumpirea benzinei, pentru oamenii care ies în stradă, pentru creșterea Euro, ROBOR și, probabil, și pentru confiscarea peste noapte a banilor din vistieriile primăriilor din toată țara. Trebuie să ai probleme serioase în a face diferența între realitate și povești ca să crezi că toate aceste entități diferite (naționale și internaționale, de stat și private, cu domenii atât de variate) au o singură treabă: să zădărnicească „râul de lapte cu maluri de mămăligă” al guvernului. Că tanti din colț, de la ABC, care dă mai scump oul ca luna trecută, este pe o mână cu Isărescu care „a mărit” Euro și ROBOR și că benzinarul din cartier se trage de bretele cu liderul sindicatului magistraților care scoate oamenii la proteste.

    Citește mai mult