Categorized | Social

Voluntarul anului 2014 la Caritas Eparhial este Daniela Pâncotan!

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea a găzduit joi, 22 ianuarie 2015, de la ora 17.00, cea de-a IX-a ediție a Zilei Voluntarului Caritas, în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai activi voluntari ai Asociaţiei în anul 2014.

La eveniment au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, episcopul greco-catolic de Oradea– Virgil Bercea, director executiv Caritas Catolica – Kiss Károly și directorul general al ASCO – Arina Moş.

Prin intermediul evenimentului s-a dorit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În 2014, din cei 435 de voluntari aflaţi în baza de date a Asociaţiei, 169 au fost activi, totalizând 4.165 de ore prestate în serviciul aproapelui. Lor, le-au fost acordate 7 premii pe activităţi şi programe, 4 premii speciale şi premiul „Voluntarul anului 2014”.

Astfel, Premiul „Cantina Socială”, un serviciu prin care Asociaţia Caritas Eparhial oferă o masă caldă la 70 de persoane aflate în nevoie i-a fost acordat voluntarei Clara Comşa.

Premiul „Centrul de Zi” (Gabriele şi Ioaniş – unităţi care au ca scop pregătirea copiilor şi a adolescenţilor pentru viaţă) s-a acordat voluntarului Daniela Pâncotan.

Premiul „Duşuri Sociale”, serviciu unic pe plan local, în cadrul căruia persoanele fără adăpost au acces la condiţii decente de efectuare a igienei corporale, s-a acordat voluntarului Cerasela Ciordaş.

Premiul „Vacanţă dedicată voluntariatului” l-a primit Adina Popa.

Premiul „Prieteni pentru un zâmbet”, program prin care voluntarii clovni realizează vizite la spitalul de copii din Oradea, aducând astfel un zâmbet pe buzele copiilor internaţi, fiind în acelaşi timp prezenţi şi la evenimente din viaţa copiilor în grădiniţe şi şcoli, l-a primit Georgeta Finna.

Sute de ore în folosul aproapelui

Premiul „Colecta de Paşti”, care se acordă voluntarilor ce sprijină acţiunea în bisericile din Oradea, l-a primit Cornelia Vesea.

Premiul „Colecta de Crăciun” acordat pentru participarea la acţiunea de strângere de alimente, pentru familiile sărace din comunitate, s-a acordat voluntarului Andreea Munteanu.

Premiul „Activităţi creative”, acordat voluntarilor care au avut o contribuţie importantă la realizarea felicitărilor pe care asociaţia le-a trimis partenerilor, sponsorilor şi colaboratorilor cu ocazia sărbătorilor, l-a primit Alexandra Ionescu.

Premiul pentru „Disponibilitate”, nu doar pentru implicarea într-o activitate anume, ci în majoritatea sau în totalitatea activităţilor, l-au primit voluntarii Suzana Vaida, Adriana Lupaş, Gabriela Bica şi Liviu Constantin Demeter.

Deşi, pentru Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, toţi voluntarii sunt valoroşi, Premiul ,,Voluntarul anului”, acordat pentru timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea serviciilor oferite, i-a fost acordat Daniele Pâncotan care, în anul 2014, a oferit 261 de ore din timpul său, în folosul aproapelui.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Lavinia Dragoş, Georgeta Rostaş, Roberto-Darius Rezmuveş, David Boca, Rebeca Covaci, Maria Cseke, Crista Stan, Olimpiu Man, Lidia Bogdan, Mihaela Simai şi Paula Mateş. Prezentarea evenimentului a fost asigurată de Georgeta Finna.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4166 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

advert

Jurnal de pe frontul neputinței

Indivizi lunecoși, cu cefe late, la costume, aleși pentru a-i reprezenta pe cei mulți și a duce cetatea spre bunăstare, sunt preocupați doar de propriul lor bine, caută modalități pentru a fura fără să fie prinși, iar dacă sunt prinși, să scape cât mai ieftin. Toate acestea în timp ce marea masă de manevră este ținută din bici, cât mai needucată cu putință pentru a nu cere socoteală, a nu se revolta, a nu deschide ochii.
Avari și inculți, incapabili să lege două vorbe, mint prostimea că România este o mașină de lux când, de fapt, e un hârb gata-gata să se dezmembreze la cea mai mică curbă. Cum să ai creștere economică de peste 5%, cea mai mare inflație din UE și să te împrumuți ca pe timpul crizei economice?
Ziua de mâine a celor, din ce în ce mai puțini, care țin în spate tot scheletul hidos al hienei numită stat, este amanetată de bișnițarii de moravuri ușoare puși în fruntea țării. Naționalizarea pensiilor private înseamnă de fapt confiscarea unui viitor ceva mai bun. Distrugerea și otrăvirea prezentului nu este suficientă, trebuie eradicată și șansa unui viitor mai bun.
Grupuri de oameni needucați dar cu influență, cu idei demne de evul mediu, vor să impună tuturor, ceea ce ei cred că este normalitate. Preocupați nu de rata mare de șomaj, de situația economică dezastruoasă, de mortalitatea infantilă, nu de familiile care au probleme sau de cauzele care îi fac pe tineri să nu mai întemieze familii, nu de copilele care devin mame în clasele primare, nu de copiii morți din fașă pentru că nu au fost vaccinați, ci de cine cu cine împarte cearceaful.
Rezultatul? Plecăm și nici nu mai vrem să știm unde e țara asta pe hartă. România este a doua țară, după Siria, ca număr de emigranți în Europa. Iar la noi nu este război.

Citește mai mult