Categorized | Educatie

Concurs pentru liceeni: „În ce societate aţi dori să trăiţi?”

Până la jumătatea lunii viitoare, elevii din Bihor se pot înscrie la un concurs de eseuri inedit. Tema acestuia, una foarte provocatoare, „În ce societate aţi dori să trăiţi?”, trebuie să reflecte concepţia tinerilor asupra societății viitoare.

Concursul face parte din proiectul „Fii și tu voluntar!” și se adresează elevilor de liceu din municipiul Oradea și din județul Bihor. Fiecare participant poate trimite o singură lucrare, în format electronic, la adresa de e-mail: concurseseuri.fssu@yahoo.com

Eseurile în care nu se citează sursele folosite în redactarea lucrării vor fi considerate plagiat și vor fi eliminate automat din procesul de selecţie și evaluare. Pentru evitarea acestei situaţii, liceenii sunt rugaţi să citeze toate sursele folosite în redactarea lucrării. Eseul va fi redactat cu fontul Times New Roman, 12 pt, spaţiere 1.5, justified, cu pagina în format A4.

Va fi realizat în limba română şi va cuprinde aproximativ 3-5 pagini. Titlu eseului va fi „În ce societate ați dori să trăiți?”, iar sub titlu vor trebui introduse: numele şi prenumele autorului, instituţia de învăţământ unde studiază, clasa și adresa de email. Documentul va fi salvat în format .doc sau .docx, având în denumire numele și prenumele autorului.

Eseurile trebuie trimise până pe 14 februarie 2015, urmând ca evaluarea acestora să se facă între 15 şi 20 februarie. Pe 21 februarie vor fi anunţaţi câştigătorii iar pe 23 va avea loc premierea acestora.

Competiţia este organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult