Categorized | Anchetă/Poliţie

Un manelist din Brăila care agăţa naive pe net şi le obliga să se prostitueze la Viena, trimis în judecată de procurorii orădeni!

În ultima perioadă, pentru a nu se expune la riscuri mari (răpirea sau abuzul fizic aduce ani grei de puşcărie) traficanții de fiinţe umane folosesc metoda „lover-boy”. Ei seduc tinerele, le fac să se îndrăgostească de ei, le mint că îşi doresc întemeierea unei familii şi apoi le propun să se prostitueze pentru „a avea de unde începe”. Este cazul unui bărbat de 34 de ani, din Brăila, prins de poliţiştii orădeni la graniţa cu Ungaria în timp ce se deplasa spre Viena cu una dintre victime.

Conform poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, în perioada 2012 – 2014, folosind metoda „lover-boy”, tânărul ar fi recrutat prin intermediul Internetului şase persoane de sex feminin pe care, ulterior, prin inducere în eroare şi prin constrângere fizică şi psihică, le-ar fi determinat să practice prostituţia la Viena, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale pentru sine.

Tinerele astfel recrutate erau cazate în locaţii închiriate şi instruite cu privire la valoarea tarifelor practicate, banii astfel obţinuţi fiind încasaţi integral de brăilean.

„Poliţiştii BCCO Oradea coordonaţi de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au finalizat cercetările faţă de un brăilean bănuit că ar fi exploatat sexual în Austria mai multe tinere, iar procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea acestuia în judecată, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane prin obligarea la practicarea prostituţiei şi proxenetism, în formă continuată.

Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au propus confiscarea specială în folosul statului, în măsura în care nu servesc la despăgubirea părţilor civile, a 377.000 euro, bani în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost dobândiţi în mod ilicit, de către brăilean, din comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism de lux cumpărat de bărbat din banii obţinuţi din comiterea infracţiunilor”

se afirmă într-un comunicat al BCCO Oradea.

Dacă va fi găsit vinovat, brăileanul riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult