Categorized | Oradea

Primăria a lansat o nouă aplicaţie pentru mobile: Oradea City App

Pentru a promova turismul din Oradea şi împrejurimi, Primăria a lansat marţi, 3 februarie, o nouă aplicaţie pentru telefoanele mobile. Oradea City App oferă informaţii despre obiectivele turistice, programele culturale, restaurantele, hotelurile, spitalele, farmaciile sau ATM-urile din oraş şi din Băile Felix.

Aplicația se adresează atât turiștilor, cât și locuitorilor în activitățile lor de zi cu zi.

„Scopul a fost acela de a crea o platformă electronică gratuită și intuitivă pentru accesarea celor mai importante informații despre Municipiul Oradea și stațiunea Băile Felix”

a spus city managerul Eduard Florea.

Oradea City App, mai simplu Oradea City, așa cum este afișată aplicația în magazinele de aplicații ale smartphone-urilor care rulează iOS sau Android, este cea mai complexă aplicație de acest fel din România. Din 3 februarie este disponibilă gratuit în magazinele Google Play şi AppStore.

Aplicaţia pune un mare accent pe interacțiunea cu utilizatorul, acesta având posibilitatea, prin simpla accesare, să-și creeze un traseu turistic, să afle informații utile despre transportul public, unități de cazare, ATM-uri, servicii auto, aplicația dându-i inclusiv posibilitatea cumpărării tichetului de parcare sau biletului OTL. Sistemul de geo-localizare a fiecărui punct de interes dă posibilitatea creării unor rute către obiective turistice sau către locaţia evenimentelor. Geo-localizarea este disponibilă indiferent de locul în care se află utilizatorul.

În română şi engleză, urmează în maghiară!

Pe lângă oferta vastă de informaţii sub diferite forme: fotografii, audio, text, aplicaţia este pro-activă, anunţând utilizatorul despre evenimentele care se desfăşoară în oraş. Această posibilitate de „interacţionare” dintre utilizator şi evenimentele din oraş, este foarte practică deoarece dă posibilitatea celor care creează evenimente, să le facă publice aproape instantaneu tuturor celor interesaţi, printr-o simplă notificare a aplicaţiei.

Folosirea aplicației nu este condiționată de folosirea unei conexiuni la internet. După instalarea aplicației, aceasta descarcă tot conținutul în limba prestabilită; o dată descărcată informația, ea poate fi vizualizată sau consultată fără conexiunea la internet. Pentru cei care doresc să folosească internetul, aplicația oferă detalii legate de toate zonele cu internet gratuit oferit de municipalitate – secțiunea WIFI.

„Cei care creează evenimente vor putea, pe bază de parolă, să încarce date despre evenimentele lor, iar utilizatorul are posibilitatea să-și aleagă domeniul care îl interesează și despre care dorește să primească informații. Totodată, dorim ca, în viitorul apropiat, aplicația să poată fi accesată și în limba maghiară, pe lângă limba română și engleză.

De asemenea, ne dorim ca aplicația să beneficieze și de un ghid audio, așa cum întâlnim în muzee. Facem un apel către toți cei interesați, așteptând cu interes orice sugestie sau recomandare legată de această aplicație pe adresa de e-mail: turism@oradea.ro”

a completat Mihai Jurcă, reprezentantul Asociației pentru promovarea turismului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4374 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult