Categorized | Oradea

Primăria a lansat o nouă aplicaţie pentru mobile: Oradea City App

Pentru a promova turismul din Oradea şi împrejurimi, Primăria a lansat marţi, 3 februarie, o nouă aplicaţie pentru telefoanele mobile. Oradea City App oferă informaţii despre obiectivele turistice, programele culturale, restaurantele, hotelurile, spitalele, farmaciile sau ATM-urile din oraş şi din Băile Felix.

Aplicația se adresează atât turiștilor, cât și locuitorilor în activitățile lor de zi cu zi.

„Scopul a fost acela de a crea o platformă electronică gratuită și intuitivă pentru accesarea celor mai importante informații despre Municipiul Oradea și stațiunea Băile Felix”

a spus city managerul Eduard Florea.

Oradea City App, mai simplu Oradea City, așa cum este afișată aplicația în magazinele de aplicații ale smartphone-urilor care rulează iOS sau Android, este cea mai complexă aplicație de acest fel din România. Din 3 februarie este disponibilă gratuit în magazinele Google Play şi AppStore.

Aplicaţia pune un mare accent pe interacțiunea cu utilizatorul, acesta având posibilitatea, prin simpla accesare, să-și creeze un traseu turistic, să afle informații utile despre transportul public, unități de cazare, ATM-uri, servicii auto, aplicația dându-i inclusiv posibilitatea cumpărării tichetului de parcare sau biletului OTL. Sistemul de geo-localizare a fiecărui punct de interes dă posibilitatea creării unor rute către obiective turistice sau către locaţia evenimentelor. Geo-localizarea este disponibilă indiferent de locul în care se află utilizatorul.

În română şi engleză, urmează în maghiară!

Pe lângă oferta vastă de informaţii sub diferite forme: fotografii, audio, text, aplicaţia este pro-activă, anunţând utilizatorul despre evenimentele care se desfăşoară în oraş. Această posibilitate de „interacţionare” dintre utilizator şi evenimentele din oraş, este foarte practică deoarece dă posibilitatea celor care creează evenimente, să le facă publice aproape instantaneu tuturor celor interesaţi, printr-o simplă notificare a aplicaţiei.

Folosirea aplicației nu este condiționată de folosirea unei conexiuni la internet. După instalarea aplicației, aceasta descarcă tot conținutul în limba prestabilită; o dată descărcată informația, ea poate fi vizualizată sau consultată fără conexiunea la internet. Pentru cei care doresc să folosească internetul, aplicația oferă detalii legate de toate zonele cu internet gratuit oferit de municipalitate – secțiunea WIFI.

„Cei care creează evenimente vor putea, pe bază de parolă, să încarce date despre evenimentele lor, iar utilizatorul are posibilitatea să-și aleagă domeniul care îl interesează și despre care dorește să primească informații. Totodată, dorim ca, în viitorul apropiat, aplicația să poată fi accesată și în limba maghiară, pe lângă limba română și engleză.

De asemenea, ne dorim ca aplicația să beneficieze și de un ghid audio, așa cum întâlnim în muzee. Facem un apel către toți cei interesați, așteptând cu interes orice sugestie sau recomandare legată de această aplicație pe adresa de e-mail: turism@oradea.ro”

a completat Mihai Jurcă, reprezentantul Asociației pentru promovarea turismului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4270 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult