Categorized | Oradea

Primăria a lansat o nouă aplicaţie pentru mobile: Oradea City App

Pentru a promova turismul din Oradea şi împrejurimi, Primăria a lansat marţi, 3 februarie, o nouă aplicaţie pentru telefoanele mobile. Oradea City App oferă informaţii despre obiectivele turistice, programele culturale, restaurantele, hotelurile, spitalele, farmaciile sau ATM-urile din oraş şi din Băile Felix.

Aplicația se adresează atât turiștilor, cât și locuitorilor în activitățile lor de zi cu zi.

„Scopul a fost acela de a crea o platformă electronică gratuită și intuitivă pentru accesarea celor mai importante informații despre Municipiul Oradea și stațiunea Băile Felix”

a spus city managerul Eduard Florea.

Oradea City App, mai simplu Oradea City, așa cum este afișată aplicația în magazinele de aplicații ale smartphone-urilor care rulează iOS sau Android, este cea mai complexă aplicație de acest fel din România. Din 3 februarie este disponibilă gratuit în magazinele Google Play şi AppStore.

Aplicaţia pune un mare accent pe interacțiunea cu utilizatorul, acesta având posibilitatea, prin simpla accesare, să-și creeze un traseu turistic, să afle informații utile despre transportul public, unități de cazare, ATM-uri, servicii auto, aplicația dându-i inclusiv posibilitatea cumpărării tichetului de parcare sau biletului OTL. Sistemul de geo-localizare a fiecărui punct de interes dă posibilitatea creării unor rute către obiective turistice sau către locaţia evenimentelor. Geo-localizarea este disponibilă indiferent de locul în care se află utilizatorul.

În română şi engleză, urmează în maghiară!

Pe lângă oferta vastă de informaţii sub diferite forme: fotografii, audio, text, aplicaţia este pro-activă, anunţând utilizatorul despre evenimentele care se desfăşoară în oraş. Această posibilitate de „interacţionare” dintre utilizator şi evenimentele din oraş, este foarte practică deoarece dă posibilitatea celor care creează evenimente, să le facă publice aproape instantaneu tuturor celor interesaţi, printr-o simplă notificare a aplicaţiei.

Folosirea aplicației nu este condiționată de folosirea unei conexiuni la internet. După instalarea aplicației, aceasta descarcă tot conținutul în limba prestabilită; o dată descărcată informația, ea poate fi vizualizată sau consultată fără conexiunea la internet. Pentru cei care doresc să folosească internetul, aplicația oferă detalii legate de toate zonele cu internet gratuit oferit de municipalitate – secțiunea WIFI.

„Cei care creează evenimente vor putea, pe bază de parolă, să încarce date despre evenimentele lor, iar utilizatorul are posibilitatea să-și aleagă domeniul care îl interesează și despre care dorește să primească informații. Totodată, dorim ca, în viitorul apropiat, aplicația să poată fi accesată și în limba maghiară, pe lângă limba română și engleză.

De asemenea, ne dorim ca aplicația să beneficieze și de un ghid audio, așa cum întâlnim în muzee. Facem un apel către toți cei interesați, așteptând cu interes orice sugestie sau recomandare legată de această aplicație pe adresa de e-mail: turism@oradea.ro”

a completat Mihai Jurcă, reprezentantul Asociației pentru promovarea turismului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4347 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult