Categorized | Anchetă/Poliţie

Aveţi grijă unde vă lăsaţi bicicleta! Reţinut de poliţişti pentru că a furat 13 biciclete!

Poliţiştii orădeni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui bărbat „specializat” în furturi de biciclete. Orădeanul de 33 de ani, a furat în doar câteva luni 13 biciclete din scările blocurilor sau diferite parcări, provocând un prejudiciu de aproape 17.000 de lei.

Biroul de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea a finalizat marţi, 3 februarie, cercetările faţă de un bărbat de 33 de ani, din Municipiul Oradea. Acesta a fost cercetat în stare de arest preventiv, fiind reţinut de poliţiştii orădeni pe 20 ianuarie şi arestat preventiv de Judecătoria Oradea la 21 ianuarie, fiind bănuit iniţial de comiterea a trei infracţiuni de furt calificat. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii orădeni îl bănuiesc pe cel în cauză că, în perioada noiembrie 2014 – ianuarie, ar mai fi comis alte 10 infracţiuni de furt calificat şi furt.

Orădeanul este bănuit că în intervalul 20 – 21 noiembrie 2014, ar fi sustras o bicicletă care era asigurată cu un cablu cu yală de un calorifer la parterul unui bloc de locuinţe din Municipiul Oradea, provocând un prejudiciu estimat la 450 lei.

De asemenea, cel în cauză este bănuit că, la 12 decembrie, ar fi sustras o altă bicicletă lăsală asigurată într-o altă scară de bloc din Oradea, provocând un prejudiciu estimat de aproximativ 150 euro.

Mai mult, în perioada 24 decembrie 2014 – 5 ianuarie , ar fi sustras alte şase biciclete lăsate asigurate de proprietari în casa scărilor unor imobile din Oradea sau în spaţiile special amenajate pentru biciclete din parcările centrelor comerciale orădene, provocând un prejudiciu de aproximativ 13.500 lei.

Prejudiciul total provocat astfel este de 16.700 lei şi a fost recuperat parţial de poliţiştii orădeni.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a acestuia.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult