Categorized | Oradea

Reabilitarea rețelei de termoficare din Oradea a intrat în etapa a II-a!

Consiliul Local al Municipiului Oradea a votat joi, 12 februarie 2015, etapa a II-a a reabilitării sistemului de termoficare. Conform proiectului, acest lucru presupune înlocuirea a încă 20 de km de magistrală (în afara celor 17 km din prima etapă) și o reducere a pierderilor cu peste 73% pe tronsoanele care se vor reabilita, precum și o reducere a emisiilor de CO2.

Administrația locală, împreună cu consultanții Ministerului Mediului, au lucrat începând de anul trecut la continuarea proiectului de reabilitare a rețelelor de termoficare, ajungând acum în situația de a avea aprobarea autorității de mediu pentru acest proiect.

„Proiectul constă în înlocuirea a 20 de km de magistrală, în afara celor 17 care sunt cuprinși în prima etapă, lucrare care se ridică la suma de aproape 33,6 milioane de euro, din care contribuția municipiului Oradea este de aproximativ 5%. În urma analizelor făcute, au fost aprobate 20 de tronsoane, reprezentând 20,284 km de traseu”

a spus primarul Ilie Bolojan. În urma acestei investiții, se estimează o reducere a pierderilor cu peste 73% pe tronsoanele care se vor reabilita, precum și o reducere a emisiilor de CO2.

Primarul a enumerat tronsoanele mai importante care vor fi reabilitate din această vară: se va înlocui cea mai veche rețea – returul din zona CET-ului pe strada Uzinelor, intersecție cu șoseaua Borșului, această rețea fiind în funcțiune din 1966, cu multe avarii; de asemenea, cea din zona podului Sovata, până pe Calea Aradului – Aleea Călinului şi rețeaua de termoficare supraterană de pe Oneștilor, care va fi instalată în subteran.

O altă lucrare este cea de pe malul drept al Crișului Repede, care pornește de la Piața Ion Creangă, prin zona Parcului Brătianu, ajungând în zona Dragoş Vodă. Alte lucrări importante sunt şi magistrala 2 – strada Sucevei, str. Horea – până la pârâul Peța și vechea magistrală 5, lucrările pe strada T. Vladimirescu, zona centrală în zona Parcului Traian etc.

Ilie Bolojan a mai spus că investiția va avea un impact major în ceea ce privește eficiența sistemului de termoficare, urmând a reduce semnificativ numărul de intervenții și de avarii, prin urmare şi cel al întreruperilor apei calde și încălzirii.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult