Categorized | Sanatate

Din martie, campanie de depistare a glaucomului, la Spitalul Judeţean!

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenta Oradea se va desfăşura o acțiune de depistare a glaucomului. Dacă măsurarea tensiunii intraoculare şi examinarea fundului de ochi sunt gratuite, stabilirea diagnosticului de glaucom la persoanele depistate cu unele semne de boală se va face ulterior prin examinarea câmpului vizual, contra cost.

În perioada 2-20 martie 2015, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenta Oradea, zilnic între orele 16.00 – 18.00, se va desfășura acțiunea de depistare a glaucomului cu unghi deschis.

Serviciile medicale gratuite oferite pentru depistarea unor semne de glaucom vor fi măsurarea tensiunii intraoculare şi examinarea fundului de ochi.

„Stabilirea diagnosticului de glaucom la persoanele depistate cu unele semne de boală se va face ulterior prin examinarea câmpului vizual (serviciul medical contra cost)”

se afirmă într-un comunicat al Spitalului.

Acțiunea se va desfășura în Policlinica Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, str. Republicii, nr. 37 (intrare pe Louis Pasteur), cam. 56. Programări se pot face la telefon 0359.176.900. Nu este necesar bilet de trimitere de la medicul de familie.

Persoanele confirmate cu glaucom vor fi luate în evidență și vor beneficia de tratament gratuit.

Glaucomul cu unghi deschis este o boală care nu are simptome, nu doare și nediagnosticată la timp poate duce la orbire.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4337 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult