Categorized | Sanatate

Din martie, campanie de depistare a glaucomului, la Spitalul Judeţean!

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenta Oradea se va desfăşura o acțiune de depistare a glaucomului. Dacă măsurarea tensiunii intraoculare şi examinarea fundului de ochi sunt gratuite, stabilirea diagnosticului de glaucom la persoanele depistate cu unele semne de boală se va face ulterior prin examinarea câmpului vizual, contra cost.

În perioada 2-20 martie 2015, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenta Oradea, zilnic între orele 16.00 – 18.00, se va desfășura acțiunea de depistare a glaucomului cu unghi deschis.

Serviciile medicale gratuite oferite pentru depistarea unor semne de glaucom vor fi măsurarea tensiunii intraoculare şi examinarea fundului de ochi.

„Stabilirea diagnosticului de glaucom la persoanele depistate cu unele semne de boală se va face ulterior prin examinarea câmpului vizual (serviciul medical contra cost)”

se afirmă într-un comunicat al Spitalului.

Acțiunea se va desfășura în Policlinica Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, str. Republicii, nr. 37 (intrare pe Louis Pasteur), cam. 56. Programări se pot face la telefon 0359.176.900. Nu este necesar bilet de trimitere de la medicul de familie.

Persoanele confirmate cu glaucom vor fi luate în evidență și vor beneficia de tratament gratuit.

Glaucomul cu unghi deschis este o boală care nu are simptome, nu doare și nediagnosticată la timp poate duce la orbire.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult