Categorized | Politică

Robert Cazanciuc la Oradea: „Magistraţii trebuie să comunice mai mult între ei!”

La jumătatea acestei săptămâni, joi, 26 februarie, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc s-a aflat într-o vizită la Oradea, unde a stat de vorbă cu magistraţii bihoreni despre renovarea Palatului de Justiţie şi a promis să revină în Oradea la inagurarea noii clădiri.

Întro conferinţă ţinută la Hotelul Continental, la ora 10.15, după o vizită fulger la instanţele orădene, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc s-a arătat sceptic cu privire la data de finalizare a lucrărilor la Palatul de Justiţie.

„Am promis de mult că vin să vizitez Oradea. Am găsit aici cel mai mare şantier din ţară şi sper ca termenul înscris pe data finalizării lucrării să fie respectat. În propun să vin aici şi în decembrie, la inaugurarea Palatului de Justiţie. Sper ca mutarea în noul sediu să aducă cu sine şi un nou spirit iar calitatea justiţiei să se ridice la nivelul acestui frumos oraş”

a spus Cazanciuc care a mai adăugat că a vorbit cu judecătorii şi cu privire la raportul MCV.

Să dea aceleaşi verdicte în cazuri identice!

Deşi conferinţa a fost scurtă, Robert Cazanciuc a răspuns şi câtorva întrebări venite din partea presei. Una dintre ele se referea la calitatea actului de justiţie.

„Cel mai important lucru pe care l-am comunicat magistraţilor a fost acela de a discuta între ei cu privire la interpretarea legilor astfel încât soluţiile date în cazuri asemănătoare să nu mai difere. Dacă nu se vor stabili soluţii comune, ele vor fi interpretate ca favoritisme ceea ce va duce la un deficit de imagine şi de credibilitate”

a spus Cazanciuc.

În ceea ce priveşte corelarea dintre calitatea actului de justiţie şi salarizarea magistraţilor, ministrul a fost tranşant.

„Salarizarea este la un nivel decent în raport cu economia ţării. Dacă preşedintele României ar fi în această sală probabil ar avea cel mai mic salariu”

a spus ministrul, răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

Un alt subiect despre care a amintit, a fost mutarea Penitenciarului Oradea din centrul oraşului. Cauza o reprezintă faptul că penitenciarele ca cel din Oradea, fiind foarte strâmte, „nu permit reeducarea”. Cazanciuc a spus că mutarea închisorii din Oradea se află pe lista de prorităţi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4336 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult