Categorized | Politică

Robert Cazanciuc la Oradea: „Magistraţii trebuie să comunice mai mult între ei!”

La jumătatea acestei săptămâni, joi, 26 februarie, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc s-a aflat într-o vizită la Oradea, unde a stat de vorbă cu magistraţii bihoreni despre renovarea Palatului de Justiţie şi a promis să revină în Oradea la inagurarea noii clădiri.

Întro conferinţă ţinută la Hotelul Continental, la ora 10.15, după o vizită fulger la instanţele orădene, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc s-a arătat sceptic cu privire la data de finalizare a lucrărilor la Palatul de Justiţie.

„Am promis de mult că vin să vizitez Oradea. Am găsit aici cel mai mare şantier din ţară şi sper ca termenul înscris pe data finalizării lucrării să fie respectat. În propun să vin aici şi în decembrie, la inaugurarea Palatului de Justiţie. Sper ca mutarea în noul sediu să aducă cu sine şi un nou spirit iar calitatea justiţiei să se ridice la nivelul acestui frumos oraş”

a spus Cazanciuc care a mai adăugat că a vorbit cu judecătorii şi cu privire la raportul MCV.

Să dea aceleaşi verdicte în cazuri identice!

Deşi conferinţa a fost scurtă, Robert Cazanciuc a răspuns şi câtorva întrebări venite din partea presei. Una dintre ele se referea la calitatea actului de justiţie.

„Cel mai important lucru pe care l-am comunicat magistraţilor a fost acela de a discuta între ei cu privire la interpretarea legilor astfel încât soluţiile date în cazuri asemănătoare să nu mai difere. Dacă nu se vor stabili soluţii comune, ele vor fi interpretate ca favoritisme ceea ce va duce la un deficit de imagine şi de credibilitate”

a spus Cazanciuc.

În ceea ce priveşte corelarea dintre calitatea actului de justiţie şi salarizarea magistraţilor, ministrul a fost tranşant.

„Salarizarea este la un nivel decent în raport cu economia ţării. Dacă preşedintele României ar fi în această sală probabil ar avea cel mai mic salariu”

a spus ministrul, răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

Un alt subiect despre care a amintit, a fost mutarea Penitenciarului Oradea din centrul oraşului. Cauza o reprezintă faptul că penitenciarele ca cel din Oradea, fiind foarte strâmte, „nu permit reeducarea”. Cazanciuc a spus că mutarea închisorii din Oradea se află pe lista de prorităţi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult