Categorized | Politică

Robert Cazanciuc la Oradea: „Magistraţii trebuie să comunice mai mult între ei!”

La jumătatea acestei săptămâni, joi, 26 februarie, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc s-a aflat într-o vizită la Oradea, unde a stat de vorbă cu magistraţii bihoreni despre renovarea Palatului de Justiţie şi a promis să revină în Oradea la inagurarea noii clădiri.

Întro conferinţă ţinută la Hotelul Continental, la ora 10.15, după o vizită fulger la instanţele orădene, ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc s-a arătat sceptic cu privire la data de finalizare a lucrărilor la Palatul de Justiţie.

„Am promis de mult că vin să vizitez Oradea. Am găsit aici cel mai mare şantier din ţară şi sper ca termenul înscris pe data finalizării lucrării să fie respectat. În propun să vin aici şi în decembrie, la inaugurarea Palatului de Justiţie. Sper ca mutarea în noul sediu să aducă cu sine şi un nou spirit iar calitatea justiţiei să se ridice la nivelul acestui frumos oraş”

a spus Cazanciuc care a mai adăugat că a vorbit cu judecătorii şi cu privire la raportul MCV.

Să dea aceleaşi verdicte în cazuri identice!

Deşi conferinţa a fost scurtă, Robert Cazanciuc a răspuns şi câtorva întrebări venite din partea presei. Una dintre ele se referea la calitatea actului de justiţie.

„Cel mai important lucru pe care l-am comunicat magistraţilor a fost acela de a discuta între ei cu privire la interpretarea legilor astfel încât soluţiile date în cazuri asemănătoare să nu mai difere. Dacă nu se vor stabili soluţii comune, ele vor fi interpretate ca favoritisme ceea ce va duce la un deficit de imagine şi de credibilitate”

a spus Cazanciuc.

În ceea ce priveşte corelarea dintre calitatea actului de justiţie şi salarizarea magistraţilor, ministrul a fost tranşant.

„Salarizarea este la un nivel decent în raport cu economia ţării. Dacă preşedintele României ar fi în această sală probabil ar avea cel mai mic salariu”

a spus ministrul, răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

Un alt subiect despre care a amintit, a fost mutarea Penitenciarului Oradea din centrul oraşului. Cauza o reprezintă faptul că penitenciarele ca cel din Oradea, fiind foarte strâmte, „nu permit reeducarea”. Cazanciuc a spus că mutarea închisorii din Oradea se află pe lista de prorităţi.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult