Categorized | Cultură

Cu Scripcarul la Budapesta!

Spectacolul Scripcarul pe acoperiş traversează graniţele ţării. Pentru prima dată, cel mai de succes spectacol al Teatrului Regina Maria, din ultimii ani, dar şi cel care a beneficiat de cele mai multe premii, este invitat în străinătate.

Teatrul Regina Maria va participa la Zilele Comunităţii Româneşti, eveniment organizat la Budapesta. Invitaţia a fost lansată de Ambasada României în Ungaria.

Teatrul a organizat deplasarea în perioada 16-18 martie, spectacolul urmând a se desfăşura marţi, 17 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Thalia din Budapesta. Acesta se va juca în limba română, cu supratitrare în limba maghiară.

La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi de marcă ai corpului diplomat din Budapesta şi reprezentanţi ai ICR şi ai comunităţii româneşti din Ungaria.

„Această invitaţie ne onorează nu numai pe noi, reprezentanţii Teatrului Regina Maria, ci şi municipiul Oradea, întrucât Teatrul se consideră unul dintre ambasadorii culturii orădene, atât în ţară cât şi în străinătate.

Scripcarul pe acoperiş este cea mai importantă producţie a teatrului orădean, atât la nivelul calităţii artistice, cât şi ca magnitudine. Mesajul pe care acest spectacol îl promovează, şi anume toleranţa etnică şi religioasă, este unul de impact şi defineşte, în viziunea noastră, valorile acestui municipiu.

Considerăm că este şi în interesul autorităţilor locale orădene să susţină acest tip de eveniment care promovează imaginea comunităşii orădene peste hotare”

susţine Daniel Vulcu, managerul Teatrului Regina Maria.

Costurile deplasării sunt suportate de Institutul Cultural Român, Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea şi de Teatrul Regina Maria.

Bilete pot fi rezervate online la adresa contact@teatrulreginamaria.ro sau la casieria Teatrului Thalia din Budapesta.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult