Categorized | Cultură

Cu Scripcarul la Budapesta!

Spectacolul Scripcarul pe acoperiş traversează graniţele ţării. Pentru prima dată, cel mai de succes spectacol al Teatrului Regina Maria, din ultimii ani, dar şi cel care a beneficiat de cele mai multe premii, este invitat în străinătate.

Teatrul Regina Maria va participa la Zilele Comunităţii Româneşti, eveniment organizat la Budapesta. Invitaţia a fost lansată de Ambasada României în Ungaria.

Teatrul a organizat deplasarea în perioada 16-18 martie, spectacolul urmând a se desfăşura marţi, 17 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Thalia din Budapesta. Acesta se va juca în limba română, cu supratitrare în limba maghiară.

La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi de marcă ai corpului diplomat din Budapesta şi reprezentanţi ai ICR şi ai comunităţii româneşti din Ungaria.

„Această invitaţie ne onorează nu numai pe noi, reprezentanţii Teatrului Regina Maria, ci şi municipiul Oradea, întrucât Teatrul se consideră unul dintre ambasadorii culturii orădene, atât în ţară cât şi în străinătate.

Scripcarul pe acoperiş este cea mai importantă producţie a teatrului orădean, atât la nivelul calităţii artistice, cât şi ca magnitudine. Mesajul pe care acest spectacol îl promovează, şi anume toleranţa etnică şi religioasă, este unul de impact şi defineşte, în viziunea noastră, valorile acestui municipiu.

Considerăm că este şi în interesul autorităţilor locale orădene să susţină acest tip de eveniment care promovează imaginea comunităşii orădene peste hotare”

susţine Daniel Vulcu, managerul Teatrului Regina Maria.

Costurile deplasării sunt suportate de Institutul Cultural Român, Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Oradea şi de Teatrul Regina Maria.

Bilete pot fi rezervate online la adresa contact@teatrulreginamaria.ro sau la casieria Teatrului Thalia din Budapesta.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult