Categorized | Oradea

Parcul Industrial are utilităţi. Proiect de 79 de milioane de lei, finalizat!

Cel mai important proiect de infrastructură de afaceri din Oradea a ajuns la final. Finanţat de Uniunea Europeană, proiectul a demarat la sfârşitul anului 2011 şi a avut o valoare totală de aproape 79 de milioane de lei. Prin intermediul lui au fost introduse utilităţile în Parcul Industrial, totodată fiind create 2.400 de noi locuri de muncă.

 Viceprimarul Mircea Mălan a susținut vineri, 13 martie 2015, o conferință de presă cu ocazia închiderii celui mai important proiect de infrastructură de afaceri din Oradea și a celui mai important proiect de infrastructură economică realizat cu finanțare europeană: „Crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiul Oradea și asigurarea cu utilități publice a Parcului Industrial Eurobusiness Oradea – Etapa I”.

La conferința de presă au mai participat: Marius Moș – directorul Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, Delia Ungur – administrator al Parcului Industrial Eurobusiness Oradea, dar și alte persoane implicate de-a lungul timpului în proiect.

„Am încercat să ne adaptăm la situația concretă din teren, situație schimbătoare în funcție de investitorii care contractau proiecte în parcul industrial. Acum, avem deja o stație de transformare, care oferă posibilitatea Parcului Eurobusiness Oradea să fie furnizor de energie electrică pentru cei ce investesc aici.

Totodată, impactul economic al acestui proiect important se reflectă în faptul că, doar în anul 2014, din impozitul pe salarii, taxele de autorizații și din vânzările de parcele din parcul industrial au intrat la bugetul local 15,4 milioane lei”

a spus viceprimarul Mircea Mălan.

„Aparent, lucrurile păreau simple: niște utilități care trebuiau introduse pe un teren viran. Practic, au fost zeci de șantiere și situații care ne-au făcut să simțim presiunea termenelor.

În final, s-a dovedit un proiect fezabil, deja banii investiți au fost recuperați. Mulțumesc tuturor acelora care s-au implicat în acest proiect”

a completat Delia Ungur, administratorul Parcului Industrial Eurobusiness Oradea.

În încheiere, viceprimarul Mircea Mălan, a spus că

„este cel mai important proiect social al orașului, pentru că nu există protecție socială mai bună decât să dai posibilitatea orădenilor să muncească cinstit și demn, pentru a-și câștiga o bucată de pâine”.

Până la această oră au fost create 2.400 de locuri de muncă, urmând ca până la finalul investițiilor să fie generate cel puțin 4.000.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4421 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult