Categorized | Oradea

Parcul Industrial are utilităţi. Proiect de 79 de milioane de lei, finalizat!

Cel mai important proiect de infrastructură de afaceri din Oradea a ajuns la final. Finanţat de Uniunea Europeană, proiectul a demarat la sfârşitul anului 2011 şi a avut o valoare totală de aproape 79 de milioane de lei. Prin intermediul lui au fost introduse utilităţile în Parcul Industrial, totodată fiind create 2.400 de noi locuri de muncă.

 Viceprimarul Mircea Mălan a susținut vineri, 13 martie 2015, o conferință de presă cu ocazia închiderii celui mai important proiect de infrastructură de afaceri din Oradea și a celui mai important proiect de infrastructură economică realizat cu finanțare europeană: „Crearea unei infrastructuri de afaceri în municipiul Oradea și asigurarea cu utilități publice a Parcului Industrial Eurobusiness Oradea – Etapa I”.

La conferința de presă au mai participat: Marius Moș – directorul Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din Primăria Oradea, Delia Ungur – administrator al Parcului Industrial Eurobusiness Oradea, dar și alte persoane implicate de-a lungul timpului în proiect.

„Am încercat să ne adaptăm la situația concretă din teren, situație schimbătoare în funcție de investitorii care contractau proiecte în parcul industrial. Acum, avem deja o stație de transformare, care oferă posibilitatea Parcului Eurobusiness Oradea să fie furnizor de energie electrică pentru cei ce investesc aici.

Totodată, impactul economic al acestui proiect important se reflectă în faptul că, doar în anul 2014, din impozitul pe salarii, taxele de autorizații și din vânzările de parcele din parcul industrial au intrat la bugetul local 15,4 milioane lei”

a spus viceprimarul Mircea Mălan.

„Aparent, lucrurile păreau simple: niște utilități care trebuiau introduse pe un teren viran. Practic, au fost zeci de șantiere și situații care ne-au făcut să simțim presiunea termenelor.

În final, s-a dovedit un proiect fezabil, deja banii investiți au fost recuperați. Mulțumesc tuturor acelora care s-au implicat în acest proiect”

a completat Delia Ungur, administratorul Parcului Industrial Eurobusiness Oradea.

În încheiere, viceprimarul Mircea Mălan, a spus că

„este cel mai important proiect social al orașului, pentru că nu există protecție socială mai bună decât să dai posibilitatea orădenilor să muncească cinstit și demn, pentru a-și câștiga o bucată de pâine”.

Până la această oră au fost create 2.400 de locuri de muncă, urmând ca până la finalul investițiilor să fie generate cel puțin 4.000.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult