Categorized | Oradea

La Târgul de Turism din Bucureşti: Oradea, periculos de frumoasă!

După ce şi-a promovat oferta turistică la Budapesta şi în contextul în care obiectivele turistice importante sunt aproape reabilitate (Cetatea Oradea este aici un exemplu) municipalitatea, împreună cu Consiliul Judeţean Bihor, a participat în perioada 12-15 martie la Târgul de Turism al României, care s-a ţinut la Romexpo în Bucureşti. Pe parcursul celor 4 zile, standul a fost vizitat de peste 3000 de persoane stabilindu-se contacte cu 70 de tour-operatori și agenții de turism din România.

Primăria Municipiului Oradea prin intermediul Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune și Consiliul Județean Bihor au participat în perioada 12 15 martie la Târgul de Turism al României, Romexpo Bucureşti, dedicat pieței de turism din România. Participarea la târgul de turism s-a realizat printr-un stand comun, cu un design actual și simplu care surprinde, unitar, trei componente majore ale turismului din regiune (balnear, urban, natural). Standul a măsurat 50 m2, localizat în pavilionul C3 lângă scena principală a târgului și standul ANT și al Municipiului București.

Fiecare destinație turistică, Oradea, Băile Felix, județul Bihor a beneficiat de un infodesk de 1.5 m personalizat și de o masă pentru discuții cu operatori, agenții de turism sau alți profesioniști din domeniu.

Față de celelalte târguri la care a fost prezentă oferta turistică Oradea – Băile Felix, în cadrul târgului de la București, oferta a fost completată de oferta turistică a județului Bihor. Prin intermediul Centrului național de informare și promovare turistică Bihor, Consiliul Județean a participat la promovarea turismului din regiune cât și la eforturile de realizare a standului și rezervarea a spațiului necesar pentru acesta.

Pe lângă broșura de promovare a ofertei Oradea Băile Felix concisă sub titlul „Capitala ArtNouveau și a Băilor termale din România” vizitatorii au primit oferte de sejururi în Băile Felix, și informații despre obiectivele turistice din Bihor prin intermediul materialelor „Călător prin Bihor”.

Pentru acest târg hotelurile membre ale asociației de promovare turistică au prezentat și promovat oferta pentru sezonul estival, evenimentul promovat de asociație fiind Serbările Cetății care vor avea loc in toamna acestui an.

În perioada imediat următoare, Asociația în colaborare cu hotelierii și agențiile de turism locale, vor pregăti pachete turistice speciale pentru septembrie – octombrie când vor avea loc Serbările Cetății, Festivalul Internațional de Teatru Scurt și Toamna Orădeană.

Pe parcursul celor 4 zile de târg standul regiunii a fost vizitat de peste 3000 de persoane. S-au stabilit contacte cu 70 de tour-operatori și agenții de turism din România, în vederea creionării și promovării unor pachete și programe turistice cu Oradea – Băile Felix – Județul Bihor.

Cele mai importante agenţii de turism vor „evalua” Oradea, anul acesta

În cadrul târgului Băile Felix rămân cea mai cunoscută și căutată ofertă turistică, din regiune, dar proiectele de reabilitare a Cetății Oradea, Pieței Unirii, construcția Aquaparcului Nymphea sau a unor noi spații verzi sau piste de biciclete, au stârnit un real interes din partea marilor agenții de turism.

În acest sens în cursul acestui an va fi organizată o vizită de studiu a celor mai importante agenții de turism din Romania pentru a prezenta și vedea oferta orașului și a stațiunii Băile Felix. Vizitatorii standului nostru, interesați de un sejur la Băile Felix, au beneficiat de o reducere de 10% pentru rezervările făcute în perioada târgului.

Pentru că proprii cetățeni sunt la fel de importanți ca turiștii, când vine vorba de dezvoltarea turismului local, orădenii sau bihorenii care au vizitat standul, au putut face o poză cu „Mândru & Orădean”.

Oferta promovată s-a bucurat de un interes ridicat atât din partea profesioniștilor din turism (agenții și touroperatori) cât și din partea publicului larg sau a mass-media, unul dintre vizitatorii afirmând că „Oradea este periculos de frumoasă!” Pe durata celor 4 zile s-au realizat 3 reportaje video și un reportaj radio despre oferta turistică a Băilor Felix, orașului Oradea și județului Bihor.

Asociația va promova Oradea – Băile Felix şi la alte doua târguri de profil în perioada 20 – 22 martie: Târgul de Turism Touristica – Cluj Napoca și Târgul de Turism Vacanța – Timișoara.

Cu mai bine de peste 30.000 de mii de vizitatori, sute de reprezentanți ai celor mai importanți operatori de turism, 200 de expozanți, târgul Turism Târgul de Turism al României – București, este cel mai mare și mai important eveniment de profil din România.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult