Categorized | Oradea

La Târgul de Turism din Bucureşti: Oradea, periculos de frumoasă!

După ce şi-a promovat oferta turistică la Budapesta şi în contextul în care obiectivele turistice importante sunt aproape reabilitate (Cetatea Oradea este aici un exemplu) municipalitatea, împreună cu Consiliul Judeţean Bihor, a participat în perioada 12-15 martie la Târgul de Turism al României, care s-a ţinut la Romexpo în Bucureşti. Pe parcursul celor 4 zile, standul a fost vizitat de peste 3000 de persoane stabilindu-se contacte cu 70 de tour-operatori și agenții de turism din România.

Primăria Municipiului Oradea prin intermediul Asociaţiei pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune și Consiliul Județean Bihor au participat în perioada 12 15 martie la Târgul de Turism al României, Romexpo Bucureşti, dedicat pieței de turism din România. Participarea la târgul de turism s-a realizat printr-un stand comun, cu un design actual și simplu care surprinde, unitar, trei componente majore ale turismului din regiune (balnear, urban, natural). Standul a măsurat 50 m2, localizat în pavilionul C3 lângă scena principală a târgului și standul ANT și al Municipiului București.

Fiecare destinație turistică, Oradea, Băile Felix, județul Bihor a beneficiat de un infodesk de 1.5 m personalizat și de o masă pentru discuții cu operatori, agenții de turism sau alți profesioniști din domeniu.

Față de celelalte târguri la care a fost prezentă oferta turistică Oradea – Băile Felix, în cadrul târgului de la București, oferta a fost completată de oferta turistică a județului Bihor. Prin intermediul Centrului național de informare și promovare turistică Bihor, Consiliul Județean a participat la promovarea turismului din regiune cât și la eforturile de realizare a standului și rezervarea a spațiului necesar pentru acesta.

Pe lângă broșura de promovare a ofertei Oradea Băile Felix concisă sub titlul „Capitala ArtNouveau și a Băilor termale din România” vizitatorii au primit oferte de sejururi în Băile Felix, și informații despre obiectivele turistice din Bihor prin intermediul materialelor „Călător prin Bihor”.

Pentru acest târg hotelurile membre ale asociației de promovare turistică au prezentat și promovat oferta pentru sezonul estival, evenimentul promovat de asociație fiind Serbările Cetății care vor avea loc in toamna acestui an.

În perioada imediat următoare, Asociația în colaborare cu hotelierii și agențiile de turism locale, vor pregăti pachete turistice speciale pentru septembrie – octombrie când vor avea loc Serbările Cetății, Festivalul Internațional de Teatru Scurt și Toamna Orădeană.

Pe parcursul celor 4 zile de târg standul regiunii a fost vizitat de peste 3000 de persoane. S-au stabilit contacte cu 70 de tour-operatori și agenții de turism din România, în vederea creionării și promovării unor pachete și programe turistice cu Oradea – Băile Felix – Județul Bihor.

Cele mai importante agenţii de turism vor „evalua” Oradea, anul acesta

În cadrul târgului Băile Felix rămân cea mai cunoscută și căutată ofertă turistică, din regiune, dar proiectele de reabilitare a Cetății Oradea, Pieței Unirii, construcția Aquaparcului Nymphea sau a unor noi spații verzi sau piste de biciclete, au stârnit un real interes din partea marilor agenții de turism.

În acest sens în cursul acestui an va fi organizată o vizită de studiu a celor mai importante agenții de turism din Romania pentru a prezenta și vedea oferta orașului și a stațiunii Băile Felix. Vizitatorii standului nostru, interesați de un sejur la Băile Felix, au beneficiat de o reducere de 10% pentru rezervările făcute în perioada târgului.

Pentru că proprii cetățeni sunt la fel de importanți ca turiștii, când vine vorba de dezvoltarea turismului local, orădenii sau bihorenii care au vizitat standul, au putut face o poză cu „Mândru & Orădean”.

Oferta promovată s-a bucurat de un interes ridicat atât din partea profesioniștilor din turism (agenții și touroperatori) cât și din partea publicului larg sau a mass-media, unul dintre vizitatorii afirmând că „Oradea este periculos de frumoasă!” Pe durata celor 4 zile s-au realizat 3 reportaje video și un reportaj radio despre oferta turistică a Băilor Felix, orașului Oradea și județului Bihor.

Asociația va promova Oradea – Băile Felix şi la alte doua târguri de profil în perioada 20 – 22 martie: Târgul de Turism Touristica – Cluj Napoca și Târgul de Turism Vacanța – Timișoara.

Cu mai bine de peste 30.000 de mii de vizitatori, sute de reprezentanți ai celor mai importanți operatori de turism, 200 de expozanți, târgul Turism Târgul de Turism al României – București, este cel mai mare și mai important eveniment de profil din România.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4271 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult