Categorized | Educatie

Elevii de liceu ştiu în ce lume vor să trăiască!

Concursul „În ce societate aţi dori să trăiţi?” organizat de Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Oradea a strâns nu mai puţin de 51 de eseuri ale elevilor din Bihor. Cea mai bună lucrare a fost cea a elevei Melisa Petra Benchiş de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Ştei.

Organizat în ianuarie-februarie, concursul a făcut parte din proiectul „Fii și tu voluntar!” și s-a adresează elevilor de liceu din municipiul Oradea și din județul Bihor. Mare a fost mirarea organizatorilor când au văzut că tema, una de mare interes, „În ce societate aţi dori să trăiţi?”, i-a atras pe elevi.

„La începutul proiectului nu ştiam dacă vom reuşi să-i rupem pe tineri de internet sau de reţelele de socializare şi am fost surprinşi să vedem că 51 dintre ei au ales să se gândească la problemele actuale ale lumii în care trăiesc. Jurizarea lucrărilor a fost foarte dificilă şi a fost greu să hotărâm câştigătorul, mai ales că multe din lucrări aveau pasaje şi fraze de nivelul celor din lucrarea câştigătoare”

a spus profesorul Ionel Cioară în cadrul evenimentului de premiere a celor mai bune lucrări.

Acesta a avut loc ieri, la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, în prezenţa decanului Floare Chipea, a profesorului Sergiu Băltăţescu şi a aproximativ 30 de elevi, părinţi şi profesori.

„Eseul meu a fost axat pe ideea că societatea de mâine ar trebui să fie una în care oamenii să coexiste armonios, să se ajute şi în acelaşi timp să rămână ei înşişi, să nu le fie teamă să se exprime”

a spus Melisa Petra Benchiş de la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Ştei, câştigătoarea concursului.

Competiţia a fost organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor şi Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a Universităţii din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult