Categorized | Internaţional

În Rusia, pompierii şi-au făcut selfie cu un mol în flăcări!

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat scuze, după ce pe 11 martie, doi pompieri şi-au făcut selfie în faţa unui centru comercial cuprins de flăcări în oraşul Kazan, capitala republicii ruse Tatarstan.

Conform Mediafax, Fotografia celor doi pompieri a fost publicată pe Internet, la două zile după incendiul izbucnit la centrul comercial Admiral, care s-a soldat cu 17 morţi.

„Personalul ministerului, pompierii şi salvatorii care îşi fac datoria cu riscul vieţii nu ar trebui judecaţi după această nebunie”, a precizat ministerul marţi. „Pompierii au salvat aproximativ 700 de persoane din incendiul de la centrul comercial”, a adăugat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile din Republica Tatarstan au anunţat că cei doi pompieri care şi-au făcut selfie în faţa clădirii cuprinse de flăcări au fost identificaţi şi vor fi vizaţi de măsuri disciplinare.

Şaptesprezece persoane au murit în incendiul izbucnit la 11 martie la primul dintre cele trei etaje ale centrului comercial Admiral din oraşul Kazan, care ulterior s-a prăbuşit.

Potrivit lui Andrei Rodighin, şeful serviciului de presă de la Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Tatarstan, primele echipe de pompieri au fost trimise pentru a încerca să salveze oamenii prinşi sub dărâmături.

„Cel mai probabil erau oameni de afaceri care au trecut de cordonul de securitate al poliţiei şi au intrat în clădire pentru a încerca să-şi salveze bunurile din flăcări. După aceea, clădirea s-a prăbuşit”, a declarat Rodighin.

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult