Categorized | Sanatate

Sara, Sofia şi Simina, cadourile unei mame care nu putea concepe în mod natural!

Pentru o mămică din Oradea, ziua de 13 martie a fost una cu noroc. Trei fetiţe sănătoare, Sara, Sofia şi Simina au fost aduse pe lume la Spitalul Pelican. Naşterea a fost o reuşită pentru medici, întrucât mama avea probleme de sănătate care o duceau în imposibilitatea de a concepe în mod natural.

Fetele au fost prezentate joi, 19 martie, în cadrul unei conferinţe de presă la unitatea medicală.

„Mama a avut câteva probleme de sănătate care duceau la imposibilitatea de a concepe în mod natural. În urma tratamentului efectuat de colegii de la secţia de endocrinologie, de doctorul Adrian Megheşan, am primit o pacientă pregătită pentru apariţia unei sarcini. Tripleţii au apărut din primul ciclu de tratament pentru infertilitate.

Vă mărturisesc că am urmărit sarcina cu mari emoţii şi cu mari îndoieli. Aş fi preferat să fie o sarcină unică pentru ca riscurile să fie mai reduse şi şansele de a ajunge la o vârstă de viabilitate fetală mai mari. Părinţii se bucură de obicei când au sarcini multiple fără să ştie că riscursile cresc exponenţial cu numărul feţilor. În final am ajuns la acest rezultat şi ne bucurăm foarte mult, mai ales pentru familie”

a declarat doctoriţa Liana Antal, cea care s-a ocupat de naştere.

La conferinţă au fost prezenţi şi părinţii celor trei fetiţe.

„Suntem fericiţi şi îi mulţumim lui Dumnezeu şi doctorilor care au contribuit la aducerea lor pe lume”

a spus mama fetiţelor, o femeie de 33 de ani, care abia aştepta să se externeze şi să le poată duce pe micuţe acasă.

Copiii s-au adaptat foarte bine la viată extra-uterina având la naștere peste 2000 grame, fiecare in parte.

Din 31 octombrie 2012, de la deschiderea Maternității Pelican pana azi, au fost asistați la naștere un număr de peste 650 copii dintre care peste 50 de copii prematuri (cu varsta de peste 32 saptamani).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult