Categorized | Eveniment

Vrei să-ţi vezi copilul actor? Du-l la preselecţie, la „Tabăra de Film”!

Copiii şi adolescenţii din Bihor care vor să vadă pe viu cum se face un film şi chiar să particpe la turnarea unuia, să facă repetiţii de actorie, mişcare scenică, canto sau coregrafie, sunt aşteptaţi pe 8 aprilie, la Palatul Copiilor din Oradea la preselecţie.

Evenimentul se derulează în cadrul unui proiect artistic intitualt „Tabara de Film”, care se va desfăşura în timpul vacanţei şcolare de vară. Pe durata taberei copiii şi adolescentii selecţionati vor participa, în calitate de actori, la realizarea unui film de lung metraj.

Aflat deja la cea de-a 5-a editie, Tabara de Film isi propune ca, printr-o caravana organizata in principalele orase ale Romaniei si din afara tarii, sa descopere si sa selecteze copii si tineri cu talente deosebite.

Preselectia presupune trei probe: proba de dictie (se va regasi in discutiile libere purtate cu juriul), proba de improvizatii pe teme date (trebuie sa dezvoltati o poveste pornind de la cateva cuvinte cheie date de juriu) si proba de talent (la alegere dans, muzica sau actorie).

Proba de talent se poate extinde si in alte domenii cum sunt sporturi spectaculoase, acrobatii sau alte talente cu un mare impact vizual.

În „Tabăra de film” există doar limită de vârstă, intre 9 si 18 ani, restul ține doar de talentul și dorința de afirmare a concurenților pentru a-și îndeplini visul.

In a 5-a editie – editie aniversara – preselectiile sunt extinse si in afara granitelor, fiind organizate caravane atat in Chisinau cat si in Italia, pentru al doilea an consecutiv.

Alături de Maia Morgenstein

Tabara se va desfasura in perioada iulie – august 2015, alaturi de copiii selectati aflandu-se atat o echipa de profesionisti din domeniul cinematografic si din zona artistică dar si actori consacrati de prestigiu.

In cadrul Taberei din anii trecuti, copiii participanti au realizat filmele „Scoala de Vara” (2012), „Revederea” (2013) si „La Limita” (2014), alaturi de actorii Maia Morgenstein, Ioana Abur, Marius Bodochi, Tudorel Filimon si Emil Mitrache, dar si artistii Aliona Moon si Wilmark.

Copiii vor participa la turnarea filmului de lung metraj pentru care, in baza scenariului, vor face repetitii de actorie, miscare scenica, canto sau coregrafie.

Filmul realizat va fi difuzat in cinematografele din Romania, ulterior, fiind difuzat pe mediile TV si online.

În Oradea preselectiile pentru Tabara de Film va avea loc pe 8 aprilie la Palatul Copiilor. Participarea la preselectiile din Romania este gratuita.

Proiectul este organizat de Asociatia pentru sprijinirea si promovarea filmului romanesc (Rom Film Suport), producator general Bogdan Alexe, producator executiv Tiberiu Rotarescu, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, si recomandat de Radio Romania Regional.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult