Categorized | Politică

Şi Biró Rozalia a votat pentru salvarea „bipedului” Dan Şova!

Preocupată pe plan local de statistici, de Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, de revizuirea Constituţiei şi alte probleme importante pentru primenirea ţării şi a minorităţii pe care o reprezintă, Biró Rozalia se numără printre cei 67 de senatori care l-au scăpat pe Dan Şova de puşcărie.

În ultima perioadă, în ceea ce-i priveşte pe aleşii noştri, parlamentarii pentru care DNA cere aviz de cercetare, se observă două atitudini. Prima, cea care le mai „reperează” puţin onoarea, este cea în care solicită ca Parlamentul să încuviinţeze cererea DNA. Aici îi găsim pe Adrian Năstase, pe Elena Udrea, pe Darius Vâlcov.

A doua atitudine, este cea de „milog”, cea în care parlamentarul se „roagă” (chiar dacă ştie să meşterească vorbele, tot „milog” rămâne) de colegii lui să îl scape de reţinere şi arestare.

Pe lista asta îl găsim pe liberalul Varujan Vosganian, UNPR-istul Titi Holban (Vă amintiţi?: „Dragi colegi, vă rog din suflet să analizați această situație omenește și chiar dumnezeiește, așa cum spune Domnul Christos când ne spune: «atunci când îți judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă ca şi când ai fi în acea situaţie». Vă mulţumesc! Doamne ajută!”) şi pe Dan Şova.

Pe aceeaşi linie, ar putea fi judecaţi şi cei care i-au scăpat de puşcărie pentru că oamenii nu prea percep diferenţa între „infractori” (vorbim aici de percepţia publică, nu de hotărâri judecătoreşti) şi cei care îi apără pe „infractori”. Printre ei, o găsim şi pe fostul viceprimar de Oradea. Biró Rozalia, cea propusă de UDMR la şefia Ministerului Culturii.

Conform gandul.info, alături de ea, au mai votat împotriva reţinerii şi arestării lui Dan Şova 66 de senatori, printre care: Eugen Teodorovici (PSD), Ruxandra Jipa (UNPR), Ion Chelaru (PSD), Mihnea Costoiu (PSD), Verestoy Attila (UDMR), Cristiana Anghel (PC), Daniel Barbu (PLR), Adrian Anghel (PSD), Alexandru Mazăre (PSD), Butnaru Florinel (PSD), Klarik Laszlo Attila (UDMR), Cristian Dumitrescu (PSD), Dan Şova (PSD), Dan Tătaru, Daniel Savu (PSD), Petru Ehegartner (PLR), Florea Voinea (PSD) Florin Constantinescu (PSD), Georgică Severin (PSD), Gheorghe Pop (PSD), Ioan Ghişe (independent), Ilie Năstase (PC), Laszlo Attila (UDMR), Laurenţiu Coca (PSD), Marian Pavel (PSD), Viorel Calcan (PSD), Viorel Arcaş (PSD), Tanczos Barna (UDMR), Ştefan Radu Oprea (PSD), Sorin Constantin Lazăr (PSD), Constantin Valeca (PSD), Nicolae Nasta (independent), Ion Toma (UNPR) şi Constantin Tămagă (PSD).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4259 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult