Categorized | Politică

Şi Biró Rozalia a votat pentru salvarea „bipedului” Dan Şova!

Preocupată pe plan local de statistici, de Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, de revizuirea Constituţiei şi alte probleme importante pentru primenirea ţării şi a minorităţii pe care o reprezintă, Biró Rozalia se numără printre cei 67 de senatori care l-au scăpat pe Dan Şova de puşcărie.

În ultima perioadă, în ceea ce-i priveşte pe aleşii noştri, parlamentarii pentru care DNA cere aviz de cercetare, se observă două atitudini. Prima, cea care le mai „reperează” puţin onoarea, este cea în care solicită ca Parlamentul să încuviinţeze cererea DNA. Aici îi găsim pe Adrian Năstase, pe Elena Udrea, pe Darius Vâlcov.

A doua atitudine, este cea de „milog”, cea în care parlamentarul se „roagă” (chiar dacă ştie să meşterească vorbele, tot „milog” rămâne) de colegii lui să îl scape de reţinere şi arestare.

Pe lista asta îl găsim pe liberalul Varujan Vosganian, UNPR-istul Titi Holban (Vă amintiţi?: „Dragi colegi, vă rog din suflet să analizați această situație omenește și chiar dumnezeiește, așa cum spune Domnul Christos când ne spune: «atunci când îți judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă ca şi când ai fi în acea situaţie». Vă mulţumesc! Doamne ajută!”) şi pe Dan Şova.

Pe aceeaşi linie, ar putea fi judecaţi şi cei care i-au scăpat de puşcărie pentru că oamenii nu prea percep diferenţa între „infractori” (vorbim aici de percepţia publică, nu de hotărâri judecătoreşti) şi cei care îi apără pe „infractori”. Printre ei, o găsim şi pe fostul viceprimar de Oradea. Biró Rozalia, cea propusă de UDMR la şefia Ministerului Culturii.

Conform gandul.info, alături de ea, au mai votat împotriva reţinerii şi arestării lui Dan Şova 66 de senatori, printre care: Eugen Teodorovici (PSD), Ruxandra Jipa (UNPR), Ion Chelaru (PSD), Mihnea Costoiu (PSD), Verestoy Attila (UDMR), Cristiana Anghel (PC), Daniel Barbu (PLR), Adrian Anghel (PSD), Alexandru Mazăre (PSD), Butnaru Florinel (PSD), Klarik Laszlo Attila (UDMR), Cristian Dumitrescu (PSD), Dan Şova (PSD), Dan Tătaru, Daniel Savu (PSD), Petru Ehegartner (PLR), Florea Voinea (PSD) Florin Constantinescu (PSD), Georgică Severin (PSD), Gheorghe Pop (PSD), Ioan Ghişe (independent), Ilie Năstase (PC), Laszlo Attila (UDMR), Laurenţiu Coca (PSD), Marian Pavel (PSD), Viorel Calcan (PSD), Viorel Arcaş (PSD), Tanczos Barna (UDMR), Ştefan Radu Oprea (PSD), Sorin Constantin Lazăr (PSD), Constantin Valeca (PSD), Nicolae Nasta (independent), Ion Toma (UNPR) şi Constantin Tămagă (PSD).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult