Categorized | Politică

Şi Biró Rozalia a votat pentru salvarea „bipedului” Dan Şova!

Preocupată pe plan local de statistici, de Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, de revizuirea Constituţiei şi alte probleme importante pentru primenirea ţării şi a minorităţii pe care o reprezintă, Biró Rozalia se numără printre cei 67 de senatori care l-au scăpat pe Dan Şova de puşcărie.

În ultima perioadă, în ceea ce-i priveşte pe aleşii noştri, parlamentarii pentru care DNA cere aviz de cercetare, se observă două atitudini. Prima, cea care le mai „reperează” puţin onoarea, este cea în care solicită ca Parlamentul să încuviinţeze cererea DNA. Aici îi găsim pe Adrian Năstase, pe Elena Udrea, pe Darius Vâlcov.

A doua atitudine, este cea de „milog”, cea în care parlamentarul se „roagă” (chiar dacă ştie să meşterească vorbele, tot „milog” rămâne) de colegii lui să îl scape de reţinere şi arestare.

Pe lista asta îl găsim pe liberalul Varujan Vosganian, UNPR-istul Titi Holban (Vă amintiţi?: „Dragi colegi, vă rog din suflet să analizați această situație omenește și chiar dumnezeiește, așa cum spune Domnul Christos când ne spune: «atunci când îți judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă ca şi când ai fi în acea situaţie». Vă mulţumesc! Doamne ajută!”) şi pe Dan Şova.

Pe aceeaşi linie, ar putea fi judecaţi şi cei care i-au scăpat de puşcărie pentru că oamenii nu prea percep diferenţa între „infractori” (vorbim aici de percepţia publică, nu de hotărâri judecătoreşti) şi cei care îi apără pe „infractori”. Printre ei, o găsim şi pe fostul viceprimar de Oradea. Biró Rozalia, cea propusă de UDMR la şefia Ministerului Culturii.

Conform gandul.info, alături de ea, au mai votat împotriva reţinerii şi arestării lui Dan Şova 66 de senatori, printre care: Eugen Teodorovici (PSD), Ruxandra Jipa (UNPR), Ion Chelaru (PSD), Mihnea Costoiu (PSD), Verestoy Attila (UDMR), Cristiana Anghel (PC), Daniel Barbu (PLR), Adrian Anghel (PSD), Alexandru Mazăre (PSD), Butnaru Florinel (PSD), Klarik Laszlo Attila (UDMR), Cristian Dumitrescu (PSD), Dan Şova (PSD), Dan Tătaru, Daniel Savu (PSD), Petru Ehegartner (PLR), Florea Voinea (PSD) Florin Constantinescu (PSD), Georgică Severin (PSD), Gheorghe Pop (PSD), Ioan Ghişe (independent), Ilie Năstase (PC), Laszlo Attila (UDMR), Laurenţiu Coca (PSD), Marian Pavel (PSD), Viorel Calcan (PSD), Viorel Arcaş (PSD), Tanczos Barna (UDMR), Ştefan Radu Oprea (PSD), Sorin Constantin Lazăr (PSD), Constantin Valeca (PSD), Nicolae Nasta (independent), Ion Toma (UNPR) şi Constantin Tămagă (PSD).

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult