Categorized | Educatie

Sute de elevi din toată ţara participă la Olimpiada de Istorie, la Oradea!

Teatrul „Regina Maria” a fost luni, 6 aprilie, de la ora 15.00, gazda festivităţii de deschidere a etapei naţionale a Olimpiadei de istorie. Participă 220 de elevi și 43 de profesori însoțitori, din toată țara, de la clasele VIII-XII, care studiază disciplina istorie.

Evenimentul a început cu imnul naţional intonat de Corul Ariston al Liceului de Arte din Oradea, dirijat de profesorul Arnold Schneider. Au urmat apoi mai multe cuvântări ale invitaţilor.

„Ne simţim mândri să vă avem oaspeţi într-o zonă istorică atât de importantă. Regiunea care l-a dat ţării pe voievodul Menumorut şi în care se află Peştera Coliboaia în care au fost găsite urme ale omului preistoric și picturi ale acestuia vechi de 35.000 de ani. Istoria a consemnat aici evenimente importante şi mai merită notat că vă aflaţi într-un spaţiu care a învăţat ce înseamnă convieţuirea şi multiculturalitatea”

a spus, printre altele, Lizeta Roşu, inspector școlar pentru istorie, geografie şi științe socio-umane la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor.

Alături de ea, au mai participat şeful IŞJ Bihor, Nicolae-Ioan Avram, prefectul Claudiu Pop, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor – Cornel Popa, universitarii Simona Trip, Ioan Horga şi Sorin Şipoş şi Doru Dumitrescu, reprezentant al Ministerului Educaţiei.

„Să ajungi la etapa naţională a unei olimpiade este o mare performanţă care necesită muncă şi ambiţie. Felicit elevii care au ajuns până aici şi cred că această competiţie va avea un impact pozitiv asupra lor”

a spus, printre altele, şeful IŞJ Bihor Nicolae Avram care şi-a încheiat discursul cu un proverb japonez: „O zi cu un profesor bun face mai mult decât 1000 de zile de studiu sârguincios”.

Olimpiada se desfăşoară în perioada 06 – 10 aprilie 2015 şi se adresează elevilor din toată țara, de la clasele VIII-XII, care studiază disciplina istorie. Participă, din fiecare județ, câte un reprezentant pe nivel de clasă, care la etapa județeană a ocupat locul I și a obținut cel puțin 90 de puncte. În total, 220 de elevi, care sunt însoţiţi de 43 de profesori.

Proba scrisă a concursului se desfășoară astăzi, de la ora 10.00 la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea.

În perioada petrecută la Oradea, elevii vor vizita mai multe obiective istorice, religioase, culturale și turistice.

Festivitatea de premiere a câştigătorilor va avea loc vineri, 10 aprilie 2015, la ora 10.00, în sala de spectacole a Filarmonicii din Oradea.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4238 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult