Categorized | Cultură

Corul Filarmonicii din Oradea a făcut spectacol alături de Ennio Morricone!

Uniţi în jurul dragostei pentru muzică atunci când au fost la un pas de desfiinţare, artiştii din Corul Filarmonicii din Oradea au arătata aceeaşi pasiune şi în turneul internaţional desfăşurat în trei ţări. Au smuls aplauzele a peste 80.000 de spectatori fiind apreciaţi de echipa lui Ennio Morricone.

Între 12 martie şi 1 aprilie, aceştia au susţinut zece concerte în Germania, Franţa şi Luxemburg, alături de celebrul compozitor italian Ennio Morricone în turneul „Ma vie en musique”.

„A fost un eveniment deosebit datorat, în cea mai mare parte, maestrului Ennio Morricone. La 86 de ani acestea este un extraordinar compozitor, dirijor şi interpret pentru că reuşeşete să inducă publicului trăiri şi sentimente inegalabile. Corul nostru a fost pentru prima dată într-un turneu de o asemenea anvergură în echipă completă, cu toţi cei 38 de membri.

Managerul turneului a fost încântat şi a spus că a fost cel mai reuşit turneu de care s-a ocupat. S-a spus foarte des „românii au cântat foarte bine”, ceea ce ne-a făcut să fim mândrii că reprezentăm acolo Oradea şi România. Am cântat în săli care au variat ca număr de locuri, de la cele cu 5.000 la cele cu 14.000 de locuri, cum a fost cea din Hamburg.

Am primit aplauze chiar şi la urcarea în autocar, ceea ce a fost o mare împlinire pentru noi, ca artişti. Nădăjduiesc că îl vom aduce pe Ennio Morricone anul viitor şi în România, la Oradea şi la Bucureşti”

a spus Ovidiu Niculaş şeful onorific al Corului Filarmonicii în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat managerul Filarmonicii, Todor Albert, sopranele Ancuța Pop, cea care a fost şi solista unei piese şi Diana Secară.

Ajutaţi de band-ul care s-a ocupat de concertele Laura Pausini şi George Michael

Ambele soprane care au participat la conferinţă au susţinut că turneul a fost pentru ele cea mai mare realizare a carierei.

„A fost o încântare să-i reprezint pe colegii mei, oraşul Oradea şi România. Nu mă pregătisem să fiu aleasă solista vreunei piese şi am fost pusă în faţa faptului împlinit. M-am adaptat şi m-am descurcat foarte bine. Am lăsat o impresie bună şi eu şi corul. Nu se poate exprima în cuvinte ce a însemnat acest turneu pentru mine dar, în mod cert, a fost cea mai mare realizare a carierei, până acum”

a spus Ancuţa Pop.

De o părere asemănătoare a fost şi colega ei, Diana Secară:

„Am avut foarte mari emoţii, mai ales că a doua întâlnire a fost direct, pe scenă, cu orchestra. După primul concert am reuşit să mă adun pentru că era nevoie de foarte multă concentrare.

Pe scenă erau o grămadă de microfoane şi camere de luat vederi aşa că trebuia să fim atenţi la fiecare detaliu. Încet-încet am început să cunoaştem band-ul artistului Ennio Morricone şi am avut noroc cu amabilitatea dumnealor. Acum am ridicat foarte sus ştacheta corului şi sper să o menţinem la acest nivel”.

Band-ul care s-a ocupat de concert a colaborat cu nume mari ale muzicii, precum Laura Pausini sau George Michael.

Corul Filarmonicii din Oradea a fost înfiinţat în 1997, este structurat pe 4 voci: sopran, alt, tenor şi bas şi este dirijat de Lászlóffy Zsolt.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult