Categorized | Educatie

Elevi și studenți ai școlilor de poliție din toată țara, se întrec la Oradea!

Timp de 4 zile, în jur de 200 de studenţi și elevi se vor întrece la Oradea în cadrul Campionatului instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Organizată anual de Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, competiție se desfăşoară pentru prima oară la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea.

Ceremonia de deschidere a avut loc marţi, 21 aprilie 2015, la ora 09.00. Au luat cuvântul prefectul judeţului Bihor – Claudiu Pop, comisarul şef de poliţie Marius Căta-Chiţiga – reprezentant al MAI și directorul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – comisarul şef de poliţie Ovidiu Stanciu. Printre participanți s-a numărat și șeful IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa.

În acest an, la competiţie participă loturi de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani şi Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Festivitatea de deschidere s-a încheiat cu defilarea loturilor de sportivi ale instituţiilor de învăţământ implicate, respectiv 185 de participanţi, din care 38 de fete. Şcoala Oradea este reprezentată de 27 de elevi, din care 7 fete.

Sportivii se vor întrece la competiţii de minifotbal, tir, atletism, tenis de masă, judo, şi cros. În colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor toate competiţiile vor fi arbitrate de arbitri legitimaţi care vor supraveghea respectarea prevederilor regulamentului contribuind astfel la întărirea spiritului de responsabilitate şi ordine în desfăşurarea probelor precum şi la imprimarea spiritului de fairplay.

Scopul acestei competiţii este acela de a angrena un număr cât mai mare de studenţi şi elevi, la practicarea sistematică a exerciţiilor fizice şi sportului, ca mijloc de bază pentru menţinerea şi întărirea sănătăţii, pentru creşterea rezistenţei generale la efort.

Festivitatea de premiere va avea loc la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea vineri, 24 aprilie, începând cu ora 12.30.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult