Categorized | Educatie

Viitori ingineri de la 12 universități își vor proba priceperea la Oradea

Universitatea din Oradea va găzdui săptămâna aceasta una dintre cele mai importante competiţii internaţionale din domeniul Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii. Concursul TIE 2015 se află la a 24-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 22-25 aprilie la Universitate.

Deschiderea Concursului Tehnologii de Interconectare Electronică (TIE) va avea loc joi, 23 aprilie 2015, de la ora 14.00, în Aula Magna. Și-au anunţat participarea echipe de studenţi din 12 centre universitare. Concurenţii vor avea sarcina de a elabora un proiect pe baza unei tematici stabilite de către un comitet tehnic format din reprezentanţi ai angajatorilor din domeniul de profil. Prezentările studenţilor vor fi evaluate de către acelaşi comitet.

Competiţia propriu-zisă va avea loc vineri, 24 aprilie 2015, între orele 8.00 şi 12.00 în Sala de Conferinţe a Bibliotecii universitare. Ceremonia de premiere este programată pentru vineri, începând cu ora 18.30, în Aula Magna. Toţi studenţii vor primi diplome de participare iar cele mai bune participări vor fi recompensate cu premii şi certificate de excelenţă.

Concursul profesional studenţesc TIE 2015 este organizat anual, în diferite universităţi care pregătesc absolvenţi în domeniul Ingineriei Electronice şi Telecomunicaţii. Ediţia din acest an are ca motto „A way to turn your hobby into a profession (O cale de a-ţi transforma hobbyul într-o profesie)”. Competiţia reprezintă o excelentă oportunitate pentru studenţi de a-şi dovedi cunoştinţele teoretice acumulate în anii de studiu. Totodată, constituie o provocare de a realiza proiecte care să facă faţă celor mai ridicate standarte profesionale impuse de activitatea de proiectare şi de cercetare ştiinţifică.

TIE 2015 este organizat de Departamentul de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei a Universității din Oradea și este susţinut de Primăria Municipiului Oradea prin intermediul managerului general al Parcului Industrial Oradea, Delia Ungur, de sponsorii Celestica Oradea (sponsor principal), Connect Group România, Plexus Oradea precum şi de diverse companii de profil din România.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult