Categorized | Cultură

Trei zile cu festival de muzică sacră, la Oradea

Aflat la cea de-a treia editie, Festivalul International de muzica sacra Vox Domini se va desfasura, in perioada 24-26 aprilie, intrunind trei concerte de muzica vocal-instrumentala. Primele doua evenimente – din data de 24 respectiv 25 aprilie – vor avea loc in Sala festiva a Liceului Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, incepand cu orele 18.00, iar cel de-al treilea concert va fi sustinut, in data de 26 aprilie, la Biserica Barátok, de la ora 19.00.

Festivalul este organizat de Facultatea de Arte a Universitatii din Oradea, sub coordonarea prof.univ.dr. Agneta Marcu in calitate de director artistic si a asist.univ.dr. Andrada Ciupeiu, coordonatorul artistic al activitatilor.

Vor participa studentii de la Departamentul de Muzică al universitatii oradene, pregatiti de prof.univ.dr. Romeo Rîmbu, prof.univ.dr. Agneta Marcu, conf.univ.dr. Elisabeta Jambor, conf.univ.dr. Theodore Coresi si asist.univ.dr. Andrada Ciupeiu.

Programul festivalului poate fi descărcat aici (24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie)

Intrarea este libera si sunt asteptati toti cei care indragesc muzica de calitate in interpretari de exceptie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult