Categorized | Eveniment

Cele mai bune o sută imagini, din peste două mii, vor fi expuse, la Oradea și Băile Felix, într-un vernisaj internațional!

Salonului Internaţional „Eurofotoart” și-a desemnat câștigătorii. Organizatorii au înregistrat 2.072 de imagini realizate de artiştii fotografi din 14 ţări europene, respectiv din SUA, Japonia şi China, din care au selectat 186, o parte dintre ele urmând a fi expuse sâmbătă, 9 mai, la ora 11:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea și la ora 12:30, în noua Galeria „Euro Foto Art” din cadrul Hotelului „Crişana” din Băile Felix, în cadrul unui vernisaj inedit.

Recent s-a încheiat jurizarea imaginilor sosite pentru Salonului Internaţional „Eurofotoart”, organizat de Asociaţia „Euro Foto Art”, cu sprijinul Reprezentanţiei Comisei Europene în România şi al Biroului de Informare a Parlamentului European în România, sub patronajul Ministerului Culturii. Pentru ediţia a VII-a a Salonului Internaţional au fost înregistrate 2.072 de imagini realizate de artiştii fotografi din 14 ţări europene respectiv din SUA, Japonia şi China.

Juriul internaţional format din artiştii fotografi Georg S. Holzmann (Germania) – preşedintele juriului, Viorel Simionescu (Canada), Kiss Imre (Hungary), Marcel Oltean (România) şi Both Gyula (România), au jurizat lucrările primite prin internet fără să cunoască numele autorilor şi au acceptat pentru Salon 186 de imagini reaizate în Europa (care au întrunit punctajul mediei 7).

Medaliile de aur „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” au fost acordate artiştilor fotografi Adrian Petrişor din România (secţiunea A), Perini Valerio din Italia (secţiunea B), Kerekes István din Ungaria (secţiunea C) şi Ioan Ovidiu Lazar din România (secţiunea D).

Medaliile de argint au fost acordate artiştilor fotografi: Tudosescu Gabriel din România (secţiunea A), Ovi D. Pop din România (secţiunea B), Tudosescu Gabriel din România (secţiunea C) şi Aelenei Robert Cătălin din Spania (secţiunea D).

Medalii de bronz au obţinut artiştii fotografi: Tudosescu Gabriel din România (secţiunea A), Fudulu Cătălin din România (secţiunea B), Kerekes István din Ungaria (secţiunea C) şi Zsolt András din România (secţiunea D).

Trofeul de cristal al Salonului Internaţional a revenit artistului fotograf Gabriel Tudosescu din Bucureşti (membru al Asociaţiei „Euro Foto Art” din Oradea), care a obţinut cele mai multe premii şi a avut lucrări acceptate la Salonul internaţional.

Cu această ocazie au fost acordate în cele 4 secţiuni 24 de plachete „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” artiştilor fotografi din Germania, Italia, Spania, România, Ucraina şi Ungaria.

Artistul fotograf Ştefan Tóth, preşedintele cunoscutei asociaţii internaţionale şi directorul salonului a precizat faptul că

„în premieră europeană acest salon a fost organizat pentru artişti fototografi „pretenţioşi”, ca o alternativă calitativă la alte saloane organizate cu diferite patronaje. Deşi regulamentul a fost difuzat cu întârziere, niciodată nu a fost înregistrată o asemenea participare cantitativă, dar mai ales calitativă a artiştilor fotografi din România”.

Vernisajul Salonului Internaţional dedicat Zilei Europei va avea loc sâmbătă, 9 mai, la ora 11:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12) şi cu sprijinul „Transilvaniei Tour” SA Băile Felix, la ora 12:30, în noua Galeria „Euro Foto Art”, din cadrul Hotelului „Crişana” , care urmează să fie înaugurată cu această ocazie.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult