Categorized | Oradea

Voluntarii de la Leo „Black Eagle” Oradea au igienizat 3 km din Crişul Repede

Dornici de fapte bune şi plini de energie, aşa s-au prezentat vineri, pe malul Crişului Repede, voluntarii Leo „Black Eagle” Oradea. Forte bine organizaţi, tinerii au igienizat în mai puţin de 4 ore, aproximativ 3 km de curs de apă aflat pe tronsonul dintre podul Decebal şi podul CFR Ioşia.

În cadrul acţiunii s-au colectat aproximativ 40 de saci care apoi au fost duşi la groapa de gunoi a municipiului Oradea.

„Ziua Pământului este în fiecare zi. Ne-am gândit că pe lângă acţiunile caritabile desfăşurate de Clubul nostru, un program dedicat mediului ar prinde foarte bine pentru comunitate.

Prin urmare, acţiunea de pe râul Crişul Repede face parte din programul Ecologizarea Leo şi vine în completarea acţiunilor de împădurire desfăşurate zilele trecute”

a spus Darius Fetea de la Club Leo „Black Eagle” Oradea.

În fiecare săptămână, angajaţii ABA Crişuri desfăşoară acţiuni de igienizare în zona lucrărilor hidrotehnice. Din păcate, odată cu venirea timpului frumos, cantitatea de deşeuri de pe cursul de apă creşte simţitor.

„În timp ce marea majoritate a tinerilor aleg să îşi petreacă timpul liber în faţa tabletei sau a televizorului, aceşti tineri ne surprind prin grija şi devotamentul pentru mediul înconjurător dar şi pentru comunitatea din care fac parte. Vom susţine şi pe viitor acţiunile de voluntariat, mai ales dacă acestea vin din partea tinerilor.”

a declarat și Dorel Dume, directorul ABA Crişuri.

De la începutul anului şi până în prezent, în zona aferentă Prizei de Apă Oradea s-au strâns nu mai puţin de 356 de kg de deşeuri, dintre care 80% au fost PET-uri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult