Categorized | Oradea

Voluntarii de la Leo „Black Eagle” Oradea au igienizat 3 km din Crişul Repede

Dornici de fapte bune şi plini de energie, aşa s-au prezentat vineri, pe malul Crişului Repede, voluntarii Leo „Black Eagle” Oradea. Forte bine organizaţi, tinerii au igienizat în mai puţin de 4 ore, aproximativ 3 km de curs de apă aflat pe tronsonul dintre podul Decebal şi podul CFR Ioşia.

În cadrul acţiunii s-au colectat aproximativ 40 de saci care apoi au fost duşi la groapa de gunoi a municipiului Oradea.

„Ziua Pământului este în fiecare zi. Ne-am gândit că pe lângă acţiunile caritabile desfăşurate de Clubul nostru, un program dedicat mediului ar prinde foarte bine pentru comunitate.

Prin urmare, acţiunea de pe râul Crişul Repede face parte din programul Ecologizarea Leo şi vine în completarea acţiunilor de împădurire desfăşurate zilele trecute”

a spus Darius Fetea de la Club Leo „Black Eagle” Oradea.

În fiecare săptămână, angajaţii ABA Crişuri desfăşoară acţiuni de igienizare în zona lucrărilor hidrotehnice. Din păcate, odată cu venirea timpului frumos, cantitatea de deşeuri de pe cursul de apă creşte simţitor.

„În timp ce marea majoritate a tinerilor aleg să îşi petreacă timpul liber în faţa tabletei sau a televizorului, aceşti tineri ne surprind prin grija şi devotamentul pentru mediul înconjurător dar şi pentru comunitatea din care fac parte. Vom susţine şi pe viitor acţiunile de voluntariat, mai ales dacă acestea vin din partea tinerilor.”

a declarat și Dorel Dume, directorul ABA Crişuri.

De la începutul anului şi până în prezent, în zona aferentă Prizei de Apă Oradea s-au strâns nu mai puţin de 356 de kg de deşeuri, dintre care 80% au fost PET-uri.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult