Categorized | Opinie/Pamflet

Digi 24 practică aceleaşi metode ca Antenele lui Felix!

Unul dintre cele mai frumoase proiecte media din România ultimilor două decenii, proiectul Digi, începe tot mai mult să semene cu caricatura de presă pe care o face Antena 3. Postul lui Zoltán Teszári a început brusc să pună mai presus de echidistanţa şi deontologia jurnalistică interesele economice ale patronului!

Trustul lui Voiculescu a fost construit pe o structură care să pună presiune, să influenţeze şi să manipuleze pentru a face bani. Avem un mogul, care are un partid ce intră în anumite alianţe şi o televiziune care face jocul partidului politic, al patronului sau al partidului cu care se aliază. Reţeta e simplă.

Digi 24, parte a trustului RCS-RDS, nu este interesat de politică, aici îşi permite să fie obiectiv. Când vine însă vorba de bani, de sporirea averii patronului, Digi 24 se confundă cu Antena 3.

Aici reţeta e aceeaşi dar politicul este înlocuit cu economic. Firma lui Teszári se apucă să producă şi să livreze electricitate făcând concurenţă statului. Pentru a se lansa pe piaţa de energie îşi foloseşte mijloacele media (Digi 24) pentru a pune presiune pe stat şi pentru a-şi atrage viitori consumatori.

Jurnaliştii se apucă să facă tot felul de reportaje legate de energia electrică. De ce este atât de scumpă, unde se duc banii, de ce statul are monopol etc.

Demersul ar fi fost unul lăudabil dacă acelaşi trust nu ar fi fost implicat în afaceri cu energie electrică.

Pe mine unul, ca telespectator fidel al acestui post, şirul acesta de reportaje m-a scârbit mult. Degeaba te dai echidistant în politică dacă în alte domenii nu eşti.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult