Categorized | Opinie/Pamflet

Digi 24 practică aceleaşi metode ca Antenele lui Felix!

Unul dintre cele mai frumoase proiecte media din România ultimilor două decenii, proiectul Digi, începe tot mai mult să semene cu caricatura de presă pe care o face Antena 3. Postul lui Zoltán Teszári a început brusc să pună mai presus de echidistanţa şi deontologia jurnalistică interesele economice ale patronului!

Trustul lui Voiculescu a fost construit pe o structură care să pună presiune, să influenţeze şi să manipuleze pentru a face bani. Avem un mogul, care are un partid ce intră în anumite alianţe şi o televiziune care face jocul partidului politic, al patronului sau al partidului cu care se aliază. Reţeta e simplă.

Digi 24, parte a trustului RCS-RDS, nu este interesat de politică, aici îşi permite să fie obiectiv. Când vine însă vorba de bani, de sporirea averii patronului, Digi 24 se confundă cu Antena 3.

Aici reţeta e aceeaşi dar politicul este înlocuit cu economic. Firma lui Teszári se apucă să producă şi să livreze electricitate făcând concurenţă statului. Pentru a se lansa pe piaţa de energie îşi foloseşte mijloacele media (Digi 24) pentru a pune presiune pe stat şi pentru a-şi atrage viitori consumatori.

Jurnaliştii se apucă să facă tot felul de reportaje legate de energia electrică. De ce este atât de scumpă, unde se duc banii, de ce statul are monopol etc.

Demersul ar fi fost unul lăudabil dacă acelaşi trust nu ar fi fost implicat în afaceri cu energie electrică.

Pe mine unul, ca telespectator fidel al acestui post, şirul acesta de reportaje m-a scârbit mult. Degeaba te dai echidistant în politică dacă în alte domenii nu eşti.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult