Categorized | Cultură

Caravana Gaudeamus ajunge din nou la Oradea!

Timp cinci zile, în perioada 13-17 mai, orădenii vor putea să cumpere din nou cărţi noi, în ediţii rare şi la preţuri rezonabile. Cea de-a doua ediţie a Târgului Gaudeamus va fi organizată în urbea de pe Crişul Repede de Radio România şi va fi găzduită în Parcul 1 Decembrie.

Pentru că la ediţia pilot din 2014 s-a bucurat de succes, Radio România, în Parteneriat cu primăria Oradea, aduce, pentru al doilea an consecutiv, actualitatea cărţii la Oradea, în atmosfera unui spaţiu care îmbină „seriozitatea” şi ludicul actului: Târgul Gaudeamus.

Evenimentul va avea loc în Parcul 1 Decembrie, iar organizatorii promit: cele mai recente volume, ieşite de sub tipar în ultimele zile, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă ale anului; întâlniri cu protagoniştii vieţii literare şi culturale, scriitori şi profesionişti ai cărţii, lansări de carte, ateliere de creaţie; serii de autor, pachete, oferte promoţionale şi reduceri, acordate cu prilejul târgului de către cei aproape 60 de expozanţi – cele mai importante edituri din România! – prin care cartea devine, pentru câteva zile, mai accesibilă.

Şi anul acesta se va organiza campania „Cărţile se întorc acasă” prin care orădenii sunt invitaţi să cedeze volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele. De asemenea, se va continua proiectul „Invitaţi de nota 10: olimpicii României”, prin care performerii sunt răsplătiţi şi promovaţi.

Publicul este îmbiat să participle şi la tombolă. În plus, se organiza şi concursul Miss Lectura, prin care, la finalul ediţiei, va fi desemnată cea mai frumoasă vizitatoare a târgului din acest an.

Intrarea la târg va fi liberă, iar programul de vizitare va fi: miercuri- sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00, duminică, între orele 10.00 şi 15.00. Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 13 mai, la ora 13.00.

Andreea Costea

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult