Categorized | Oradea

Ilie Bolojan: „Dacă în Oradea s-a făcut ceva şi dacă direcția spre care se îndreaptă orașul este bună, votaţi DA la refendum!”

La finalul campaniei de informare legată de referendumul de duminică, 10 mai 2015, cu privire la alipirea comunei Sînmartin de municipiul Oradea, cei doi primari, Ilie Bolojan și Lucian Popuș au concluzionat demersurile făcute în cadrul campaniei, respectiv au îndemnat cetățenii localităților implicate să se prezinte duminică la vot și să voteze cu DA fuziunea dintre Oradea și Sînmartin. Secţiile de vot vor fi aceleaşi ca la ultimele alegeri iar programul acestora va fi de la 7.00 dimineaţa la 23.00.

Primarul Ilie Bolojan a menționat că principalele căi de informare folosite în această campanie au fost afișajele stradale, întâlnirile directe cu cetățenii, respectiv au fost editate mai multe materiale informative de promovare a referendumului. Piantele distribuite în Oradea și Sînmartin, alături de scrisoarea celor doi primari către cetățeni conțin și motivele cele mai importante pentru un vot favorabil, și proiectele cele mai mari care se vor realiza în comuna Sînmartin în cazul în care se va realiza fuziunea.

Totodată, în perioada premergătoare campaniei s-a realizat și un sondaj de opinie, iar rezultatele au arătat că în timp ce cetățenii din Oradea trebuiau conștientizați mai ales despre importanța prezenței la vot, locuitorii comunei Sînmartin trebuiau informați mai ales despre avantajele fuziunii.

Primarul Ilie Bolojan a reamintit că satele din comuna Sînmartin rămân cu statut de sat cu aceleași reglementări privind creșterea animalelor și privind nivelul taxelor și impozitele care nu vor crește.

Pe de altă parte fiecare sat va avea câte un reprezentat în Consiliul Local cu drept de vot consultativ, care va ajuta la prezentarea problemelor fiecărui sat.

„Credem că lucrurile fiind foarte clar exprimate locuitorii celor două comunități sunt în măsură să poată să se exprime duminică în cunoștință de cauză, iar eu doresc să-i îndemn pe toți locuitorii celor două comunități: dacă consideră că în orașul Oradea s-a făcut ceva în acești ani, dacă consideră că direcția spre care se îndreaptă orașul este una bună, atunci le recomand să se ducă să voteze cu DA la acest refendum și îi asigur că vor constata că în anii următori Oradea va fi un oraș mult mai prosper pentru toți locuitorii indiferent de etnia sau confesiunea lor, decât Oradea și Sînmartinul separat”

a spus primarul Ilie Bolojan.

La rândul său, primarul Lucian Popuș consideră că a fost o campanie de informare corectă, cu discuții eficiente cu cetățenii, iar aceştia au înțeles beneficiile fuziunii cu Oradea. Totodată i-a îndemnat pe cetățenii din Oradea și Sînmartin să iasă la vot pentru viitorul lor și al copiilor și să fie de acord cu fuziunea, și să fie conștienți că proiectele asumate se vor realiza.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult