Categorized | Oradea

Ilie Bolojan: „Dacă în Oradea s-a făcut ceva şi dacă direcția spre care se îndreaptă orașul este bună, votaţi DA la refendum!”

La finalul campaniei de informare legată de referendumul de duminică, 10 mai 2015, cu privire la alipirea comunei Sînmartin de municipiul Oradea, cei doi primari, Ilie Bolojan și Lucian Popuș au concluzionat demersurile făcute în cadrul campaniei, respectiv au îndemnat cetățenii localităților implicate să se prezinte duminică la vot și să voteze cu DA fuziunea dintre Oradea și Sînmartin. Secţiile de vot vor fi aceleaşi ca la ultimele alegeri iar programul acestora va fi de la 7.00 dimineaţa la 23.00.

Primarul Ilie Bolojan a menționat că principalele căi de informare folosite în această campanie au fost afișajele stradale, întâlnirile directe cu cetățenii, respectiv au fost editate mai multe materiale informative de promovare a referendumului. Piantele distribuite în Oradea și Sînmartin, alături de scrisoarea celor doi primari către cetățeni conțin și motivele cele mai importante pentru un vot favorabil, și proiectele cele mai mari care se vor realiza în comuna Sînmartin în cazul în care se va realiza fuziunea.

Totodată, în perioada premergătoare campaniei s-a realizat și un sondaj de opinie, iar rezultatele au arătat că în timp ce cetățenii din Oradea trebuiau conștientizați mai ales despre importanța prezenței la vot, locuitorii comunei Sînmartin trebuiau informați mai ales despre avantajele fuziunii.

Primarul Ilie Bolojan a reamintit că satele din comuna Sînmartin rămân cu statut de sat cu aceleași reglementări privind creșterea animalelor și privind nivelul taxelor și impozitele care nu vor crește.

Pe de altă parte fiecare sat va avea câte un reprezentat în Consiliul Local cu drept de vot consultativ, care va ajuta la prezentarea problemelor fiecărui sat.

„Credem că lucrurile fiind foarte clar exprimate locuitorii celor două comunități sunt în măsură să poată să se exprime duminică în cunoștință de cauză, iar eu doresc să-i îndemn pe toți locuitorii celor două comunități: dacă consideră că în orașul Oradea s-a făcut ceva în acești ani, dacă consideră că direcția spre care se îndreaptă orașul este una bună, atunci le recomand să se ducă să voteze cu DA la acest refendum și îi asigur că vor constata că în anii următori Oradea va fi un oraș mult mai prosper pentru toți locuitorii indiferent de etnia sau confesiunea lor, decât Oradea și Sînmartinul separat”

a spus primarul Ilie Bolojan.

La rândul său, primarul Lucian Popuș consideră că a fost o campanie de informare corectă, cu discuții eficiente cu cetățenii, iar aceştia au înțeles beneficiile fuziunii cu Oradea. Totodată i-a îndemnat pe cetățenii din Oradea și Sînmartin să iasă la vot pentru viitorul lor și al copiilor și să fie de acord cu fuziunea, și să fie conștienți că proiectele asumate se vor realiza.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult