Categorized | Cultură

Maraton de teatru la Oradea. 17 spectacole în 7 zile!

Teatrul Regina Maria pregăteşte două evenimente de amploare pentru această lună: Zilele Teatrului Regina Maria, care se vor desfăşura între 26 şi 31 mai şi în care orădenii vor putea revedea toate premierele stagiunii 2014-2015, şi Festivalul Internaţional de Teatru Circ, în perioada 25-29 mai.

Primul eveniment, aflat la a treia ediţie, reuneşte premierelor stagiunii 2014-2015. În total, regalul de teatru prezintă 13 spectacole pentru adulţi şi pentru copii. Cu această ocazie, în Oradea sunt invitaţi specialişti în domeniul dramaturgiei: critici, dramaturgi, regizori, fotografi, selecţioneri. Printre oamenii de teatru invitaţi se numără nume mari ca: Ion Parhon, Maria Constantinescu, Monica Andronescu, Ion Cocora, Oana Cristea Grigorescu, Doru Mareş, Gabriela Riegler, Marius Zarafescu, Alice Georgescu, Florica Ichim, Eugen Gyemant. Evenimentul se desfăşoară în perioada 26-31 mai 2015.

Festivalul Internaţional de Teatru Circ se află şi el la cea de-a treia ediţie. Desfăşurat în paralel în Oradea şi Arad, evenimentul aduce în oraş 4 spectacole care au participat la Festivalul Avignon OFF în anii 2013 şi 2014. Trupele invitate, din Franţa şi din Belgia, vor prezenta spectacole premiate la festivaluri internaţionale; două dintre ele se vor juca în Sala Mare şi alte două în aer liber, în Piaţa Ferdinand, participarea fiind gratuită. Festivalul se desfăşoară în perioada 25-29 mai şi este finanţat de Consiliul Judeţean Bihor.

Pentru a vizualiza programul celor două evenimente, daţi cick AICI.

Bilete pot fi pocurate de la agenţia teatrului deschisă de luni până vineri între orele 10.00 – 19.00 şi sâmbătă şi duminică între orele 10-13 sau online, de pe biletmaster.ro.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4324 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult