Categorized | Cultură

Maraton de teatru la Oradea. 17 spectacole în 7 zile!

Teatrul Regina Maria pregăteşte două evenimente de amploare pentru această lună: Zilele Teatrului Regina Maria, care se vor desfăşura între 26 şi 31 mai şi în care orădenii vor putea revedea toate premierele stagiunii 2014-2015, şi Festivalul Internaţional de Teatru Circ, în perioada 25-29 mai.

Primul eveniment, aflat la a treia ediţie, reuneşte premierelor stagiunii 2014-2015. În total, regalul de teatru prezintă 13 spectacole pentru adulţi şi pentru copii. Cu această ocazie, în Oradea sunt invitaţi specialişti în domeniul dramaturgiei: critici, dramaturgi, regizori, fotografi, selecţioneri. Printre oamenii de teatru invitaţi se numără nume mari ca: Ion Parhon, Maria Constantinescu, Monica Andronescu, Ion Cocora, Oana Cristea Grigorescu, Doru Mareş, Gabriela Riegler, Marius Zarafescu, Alice Georgescu, Florica Ichim, Eugen Gyemant. Evenimentul se desfăşoară în perioada 26-31 mai 2015.

Festivalul Internaţional de Teatru Circ se află şi el la cea de-a treia ediţie. Desfăşurat în paralel în Oradea şi Arad, evenimentul aduce în oraş 4 spectacole care au participat la Festivalul Avignon OFF în anii 2013 şi 2014. Trupele invitate, din Franţa şi din Belgia, vor prezenta spectacole premiate la festivaluri internaţionale; două dintre ele se vor juca în Sala Mare şi alte două în aer liber, în Piaţa Ferdinand, participarea fiind gratuită. Festivalul se desfăşoară în perioada 25-29 mai şi este finanţat de Consiliul Judeţean Bihor.

Pentru a vizualiza programul celor două evenimente, daţi cick AICI.

Bilete pot fi pocurate de la agenţia teatrului deschisă de luni până vineri între orele 10.00 – 19.00 şi sâmbătă şi duminică între orele 10-13 sau online, de pe biletmaster.ro.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult