Categorized | Oradea

Piaţa Rogerius va fi gata la finalul lunii septembrie!

Noua Piață Rogerius, care devine în urma lucrărilor de modernizare Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare Oradea, este finalizată în proporție de 80%. Noua locaţie va fi conectată, printr-un pasaj, de parcarea subterană care se va construi lângă Spitalul Municipal.

Lucrările sunt executate de firma SC TIM SA iar suprafața totală supusă investiției este de puţin peste 8.216 mp – suprafața utilă totală și puţin peste 13.071 mp – suprafața desfașurată.

„Ne apropiem de finalizarea unui important proiect cu finanțare transfrontalieră, în care Primăriei Oradea ca lider de proiect i-a revenit bugetul de 6,7 milioane euro, din care aproape 3 milioane sunt fonduri nerambursabile, iar diferența a fost asigurată din bugetul propriu.

La nivelul superior al tronsoanelor II și III s-a folosit o placă suprabetonată, pentru că spațiul respectiv a fost astfel gândit, încât să fie accesibil publicului și să ofere o zonă publică de recreere prin spațiile verzi care se vor amenaja aici.

Apele pluviale vor fi colectate printr-un sistem inovativ și prin colectarea lor într-un rezervor vor asigura irigarea spațiilor verzi aferente zonei de recreere”

a spus viceprimarul Mircea Mălan în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate joi, 21 mai.

Organizarea funcțională a Centrului de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea se va realiza pe sectoare, astfel încât spaţiile să fie optimizate în funcţie de necesitatea beneficiarilor din cadrul Centrului: sector legume-fructe, sector carne-pește, sector lactate-ouă, sector panificație, sector produse bio și apicole, sector produse împachetate și tradiționale, sector flori, sector produse nealimentare, zona alimentație publică, zona administrativă, subsolul tehnic, platforma pentru deșeuri.

Pasaj subteran, din faţa Spitalului Municipal, spre Piaţa Rogerius!

Directorul Administrației Domeniului Public, Liviu Andrica a afirmat:

„Apreciem faptul că la finalizarea proiectului, toți cei care își desfășoară activitatea aici vor avea un spațiu adecvat de lucru. În acest moment avem 390 de mese în sectorul de legume-fructe, dar în momentul în care se finalizează lucrările complete, toți comercianți vor primi numărul de mese pe care l-au avut în vechea piață, respectiv 450 de mese.

Cel târziu până la 1 iunie, toți comercianți vor fi mutați din cort în noul amplasament al pieței. De menționat că prețurile la mese rămân aceleași, iar odată ce comercianții se vor muta în noua piață, vom dezafecta cortul din fața Spitalului Municipal.”

Tronsonul I a fost dat spre folosință beneficiarului final, respectiv Administrația Domeniului Public în luna octombrie 2014, iar tronsonul II (partea din mijloc a fostei Pieţe Rogerius, flancat de tronsonul I şi III, respectiv de străzile Predeal şi Sadoveanu) urmează să fie luat în folosință săptămâna aceasta. Acest tronson curpinde sectoarele legume-fructe, carne-pește și panificație.

În Tronsonul III, partea dinspre strada Corneliu Coposu (partea din faţă a fostei Pieţe Rogerius), tronson care cuprinde sectorul produse bio şi apicole, sectorul produse împachetate şi tradiţionale şi sectorul flori, lucrările se suprapun cu realizarea unei porțiuni dintr-un pasaj subteran care va conecta Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare de viitoarea parcare subterană, care se va construi de cealaltă parte a străzii Corneliu Coposu, respectiv în fața Spitalului Municipal.

Lucrările aferente pasajului subteran presupun realizarea a 27 m de pasaj aferent amplasamentului Centrului de Afaceri, pasaj ce va avea lățimea de 4 m și înălțimea de 2,7 m și va conecta casa scării din Tronsonul 3 cu pasajul subteran care se va construi dinspre parcarea subterană și va subtraversa strada Corneliu Coposu până la limita amplasamentului Centrului de Afaceri. Acest pasaj va facilita accesul comercianților și al cumpărătorilor la Centrul de Afaceri cu Produse Agroalimentare. Durata lucrărilor aferente realizării porțiunii de pasaj subteran este de 2 luni.

Modernizarea Pieței Rogerius se realizează în cadrul programului „Cooperare Transfrontalieră pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare în Oradea şi a unui Centru pentru Educaţie Antreprenorială în municipiul Debrecen”.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 și este derulat de către Primăria Oradea, în calitate de lider de proiect, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Hajdu-Bihar, în calitate de partener al proiectului.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4287 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Needucați, indolenți sau complici? Cum ar trebui să ne raportăm la PSD-iști?

Nu toți sunt condamnați pentru fraudă electorală, nu toți merg la vânătoare cu Țiriac, nu toți înjură ziariști sau debiteză obscenități în fața femeilor. Nu toți se laudă că au mitraliere acasă, nu toți vin la muncă cu mașini de zeci de mii de euro, nu toți truchează licitații. Alături de ei, într-o țesătură fină, sunt vârstnici vulnerabili și copii neștiutori, tineri plini de elan și medici cu halate rupte în coate pe băncile universităților. Exact cum militanții Statului Islamic își făceau „cuiburi” în școli și grădinițe ca să nu îi poată găsi rachetele inamice fără a face victime nevinovate. Cum poți tu, univeresitar cu lucrări științifice de valoare să nu vezi că Daea sau Dăncilă sunt, după toate defenițiile, analfabeți funcționali? Asta este meritocrația în care îți dorești să trăiască copiii tăi? Cum poți să nu vezi clar că legile justiției sunt modificate ca să servească unui om sau unui grup de oameni? Și nu o lege, ci mai multe legi, cu același target? Cum poți să te mulțumești cu 60 de km de autostradă pe an? Și dacă continui să faci parte din așa ceva, cum ar trebui eu și ceilalți care vrem să trăim într-o țară condusă de oameni competenți, cu legi care să îi bage pe cei care fură în pușcărie și în fața cărora să fim toți egali și cu drumuri decente pe care să putem circula, cum ar trebui să ne raportăm la tine?

Citește mai mult