Categorized | Oradea

Ilie Bolojan despre unirea cu Sînmartin: „Dacă am rata o astfel de oportunitate, ar fi o mare eroare!”

Mai populist sau mai pe înţelesul orădenilor, primarul Ilie Bolojan a venit la începutul acestei săptămâni cu argumente noi privind unirea Oradiei cu Sînmartinul. Edilul spune că orădenii vor avea salarii mai mari, că se vor rezolva mai repede problemele oraşului, că numărul turiştilor va ajunge în cinci ani la peste un milion, că va proteja Băile Felix de exploatarea gazelor de șist şi că, dacă s-ar rata o astfel de oportunitate, ar fi o mare eroare.

Alături de câțiva colegi din Primăria Oradea, implicați în organizarea referendumului din 14 iunie, primarul Ilie Bolojan, a susținut luni, 25 mai, o declarație de presă cu privire la referendumul de fuziune a Oradiei cu comuna Sînmartin.

Primarul a menționat că în 14 iunie, cunoscând deja opțiunea favorabilă a locuitorilor din comuna Sînmartin cu privire la fuziunea cu Oradea, orădenii mai au o posibilitate să-și exprime punctul de vedere despre fuziune, iar printr-o informare corectă, având în vedere numărul votanților de la alte alegeri, există posibilitatea să se ajungă la o prezență la vot care să valideze acest referendum.

Totodată, Ilie Bolojan a prezentat și motivele care stau la baza proiectului de unificare. Conform primarului,

„Oradea nu are nimic de pierdut din realizarea acestei fuziuni, în schimb Oradea – mare va fi un oraș mai important care va genera salarii mai mari pentru orădeni. Într-un oraș mai mare companiile se dezvoltă mai mult, se creează o cerere mai mare de locuri de muncă, oamenii vor avea venituri mai mari, iar impozitele pe salarii pe care le colectăm și din care derulăm cea mai mare parte din investițiile din oraș vor fi mai mari. Asta înseamnă că vom avea mai mulți bani pentru investiții și vom rezolva mai repede problemele orașului.”

Un alt beneficiu îl reprezintă faptul că în urma unificării, prin forța pe care o are, Oradea va putea să pună la punct stațiunea Băile Felix, să protejeze resursa de apă geotermală și să protejeze stațiunea de exploatarea gazelor de șist. Pe de altă parte vom avea o stațiune cu condiții la standarde internaționale, astfel încât să vină mai mulți turiști să viziteze Oradea și Felix, iar toate afacerile care țin de turism să se dezvolte mult mai mult în următorii ani.

Astfel Oradea va fi cunoscută și ca un oraș turistic. Primarul Ilie Bolojan a menționat că în urma dezvoltării turismului balnear Oradea va putea să crească numărul turiștilor în următorii 5 ani la peste un milion de turiști, ceea ce va însemna mai mulți clienți și mai multe beneficii pentru firmele care activează în acest domeniu.

Un oraș mai mare asigură un viitor mult mai bun tinerilo aici, la ei acasă!

Un alt treilea pilon este faptul că un oraș mai mare asigură un viitor mult mai bun tinerilor de aici, la ei acasă. Un oraș mai mare înseamnă mai multe oportunități, înseamnă mai multe șanse pentru tinerii noștri – a menționat primarul.

„Noi credem că dacă bunăstarea orașului este un angajament al tuturor celor care suntem în sistemul public sau a celor care facem politică, atunci acest proiect în mod clar depășește o miză politică, el este deasupra oricărei politici de partid, în condiții normale cred că toate partidele ar trebui să susțină acest referendum. În acești ani s-au pierdut foarte multe ocazii, s-au pierdut oportunități, am pierdut foarte mult timp și a mai rata încă o astfel de oportunitate unică ar fi o mare eroare”

a zis Ilie Bolojan.

Primarul Ilie Bolojan a făcut un apel către orădenii care doresc să sprijine acest referendum:

„Facem un apel către orădeni, să se implice și să ne dea o mână de ajutor ca acest referendum să treacă. În primul rând vreau să mulțumesc celor care au participat și în primul tur la vot, pentru că cei 36 de mii de orădeni care au votat cu DA pot fi activi în această campanie de informare și de mobilizare la vot, îi rog să fie conștienți că este foarte important să convingă persoanele din jurul lor să meargă să voteze și dacă fiecare dintre cei care a votat mai convinge un singur orădean care nu a votat atunci acest referendum poate să treacă fără nici o problemă”

a declarat primarul.

Totodată, cei care doresc să susțină administrația orădeană în mod voluntar în această campanie pot să ia legătură cu organizatorii campaniei pe adresa de email referendum@oradea.ro, pe site-ul www.oradea.ro sau www.referendumoradea.ro, la numărul de telefon 0259.409.458, sau pe contul de facebook Referendum Oradea+Sînmartin, pentru a cere detalii suplimentare sau pliante și afișe cu care pot promova referendumul.

„Avem nevoie de oameni care să-i convingă și pe alții, avem nevoie de oameni care să le dea altora informație, care să mobilizeze oamenii să participe la vot, care să își spună punctul de vedere în public”

a conchis primarul Ilie Bolojan.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult