Categorized | Eveniment

Jurnalişti la undiţe. Cupa presei la pescuit și-a desemnat câștigătorii!

Aflat la cea de a XIII-a ediție, tradiționalul concurs destinat în exclusivitate pescarilor din presa orădeană s-a derulat sâmbătă, 30 mai, pe lacul de pescuit din localitatea Sântimreu. Pescarii norocoși au scos la aer nu mai puțin de 37 de kilograme de pește din balta pusă la dispoziție de Eugen Guba, administrator al Asociației Vânătorilor și Pescarilor „Valea Barcăului”, care gospodărește complexul.

Jurnaliștii care s-au „duelat” în undițe la Cupa Presei la Pescuit Sportiv au demonstrat că numărul 13 nu este neaparat cu ghinion, cel puțin pentru unii.

Concursul de pescuit staționar a fost organizat de Asociația Ecologistă „Ecobiectiv” și s-a derulat într-o singură manșă, de patru ore, cu începere de la ora 9:00. Au participat reprezentanți ai 9 redacții din media orădeană, presă scrisă, televiziune și online, fiecare pescar concurând individual.

La finalul concursului, întreaga captură a fost cântărită după care peștii s-au reîntors în baltă, manifestarea promovând conceptul de pescuit sportiv „Prinde și eliberează!”. Premiile au fost acordate în funcție de cantitatea totală de pește prinsă de fiecare concurent.

Locul I a fost ocupat de Dorel Bara de la cotidianul Crișana, care a reușit o captură totală de 10,1 kg. de pește, urmat de Szatmari Tiberiu (site-ul Informația de Bihor), care a prins 7 kg. Premiul III i-a revenit lui Ciprian Banici, care a strâns în juvelinc fix 6 kilograme de pește, aducând astfel cel de-al doilea premiu pentru ziarul „Crișana”. Cel mai mare pește a fost prins de reprezentantul cotidianului „Bihari Naplo”, Bajus András, care a reușit să scoată din baltă un crap de 4,5 kg., adjudecându-și astfel Premiul Special.

Alături de premianți, în concurs au prins majoritatea celorlalți concurenți, captura totală evidențiată fiind de 37,2 de kilograme, majoritatea crap indigen, amur și caras.

Premiile au constat în ustensile și accesorii de pescuit, momeli, cupe și diplome. Cupa Presei la Pescuit Sportiv 2015 i-a avut sponsori pe „Constructorul Sălard”, Asociația Vânătorilor și Pescarilor „Valea Barcăului”, „Frigo Fruct”, „Forelit”, „Carp Fan”, „Fir Întins” și „CB Baits”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4269 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Mai crezi și acum că votul tău nu contează?

Acum, când niște „oameni în alb” au venit la tine în curte și ți-au omorât porcul promițându-ți bani la sfântu’ așteaptă, când ai văzut cu ochii tăi, oameni nevinovați, loviți cu bestialitate și gazați de jandarmi aflați în subordinea oamenilor din PSD, acum, mai crezi că votul tău nu contează?
Cum s-a ajuns la asta, cu un guvern care a mărit salarii și pensii (este drept, înghițite într-o bună parte de creșterea prețurilor, de mărirea ratelor la bancă) care are o creștere economică istorică, etc? Să fi ajuns românii la un nivel la care nu mai pot fi cumpărați atât de simplu și nu acceptă marea mită națională. „Vă dăm niște bani în plus, dar lăsați-ne și pe noi să ne scoatem hoții din pușcării, să furăm în continuare”. Toate astea s-ar mai fi întâmplat dacă ați fi ieșit la vot? Iar cei care ați votat PSD, ați votat pentru ca vouă sau celorlalți, oameni simpli și cinstiți, să li se ia porcul din curte sau copiii, părinții, nepoții, plecați în pribegie pentru o bucată de pâine mai bună, să fie bătuți cu bestialitate pentru simplul fapt că vor să aibă unde se întoarce, când tot exilul ăsta economic se va trermina? Ați votat pentru asta? Dacă da, înseamnă că meritați tot ce vi se întâmplă!

Citește mai mult