Categorized | Eveniment

Jurnalişti la undiţe. Cupa presei la pescuit și-a desemnat câștigătorii!

Aflat la cea de a XIII-a ediție, tradiționalul concurs destinat în exclusivitate pescarilor din presa orădeană s-a derulat sâmbătă, 30 mai, pe lacul de pescuit din localitatea Sântimreu. Pescarii norocoși au scos la aer nu mai puțin de 37 de kilograme de pește din balta pusă la dispoziție de Eugen Guba, administrator al Asociației Vânătorilor și Pescarilor „Valea Barcăului”, care gospodărește complexul.

Jurnaliștii care s-au „duelat” în undițe la Cupa Presei la Pescuit Sportiv au demonstrat că numărul 13 nu este neaparat cu ghinion, cel puțin pentru unii.

Concursul de pescuit staționar a fost organizat de Asociația Ecologistă „Ecobiectiv” și s-a derulat într-o singură manșă, de patru ore, cu începere de la ora 9:00. Au participat reprezentanți ai 9 redacții din media orădeană, presă scrisă, televiziune și online, fiecare pescar concurând individual.

La finalul concursului, întreaga captură a fost cântărită după care peștii s-au reîntors în baltă, manifestarea promovând conceptul de pescuit sportiv „Prinde și eliberează!”. Premiile au fost acordate în funcție de cantitatea totală de pește prinsă de fiecare concurent.

Locul I a fost ocupat de Dorel Bara de la cotidianul Crișana, care a reușit o captură totală de 10,1 kg. de pește, urmat de Szatmari Tiberiu (site-ul Informația de Bihor), care a prins 7 kg. Premiul III i-a revenit lui Ciprian Banici, care a strâns în juvelinc fix 6 kilograme de pește, aducând astfel cel de-al doilea premiu pentru ziarul „Crișana”. Cel mai mare pește a fost prins de reprezentantul cotidianului „Bihari Naplo”, Bajus András, care a reușit să scoată din baltă un crap de 4,5 kg., adjudecându-și astfel Premiul Special.

Alături de premianți, în concurs au prins majoritatea celorlalți concurenți, captura totală evidențiată fiind de 37,2 de kilograme, majoritatea crap indigen, amur și caras.

Premiile au constat în ustensile și accesorii de pescuit, momeli, cupe și diplome. Cupa Presei la Pescuit Sportiv 2015 i-a avut sponsori pe „Constructorul Sălard”, Asociația Vânătorilor și Pescarilor „Valea Barcăului”, „Frigo Fruct”, „Forelit”, „Carp Fan”, „Fir Întins” și „CB Baits”.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult