Categorized | Educatie

Universitatea nu duce lipsă de talente. Studentă premiată la „Mot à Monde”!

Adriana Denisa Stejeran, studentă la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea, anul III, specializarea engleză-franceză, a obţinut premiul I la etapa naţională a concursului de traduceri dintr-un autor francofon, „Mot à Monde”.

Anul acesta fragmentul propus pentru traducere în limba română a fost extras din romanul „Meursault, contre-enquête” al scriitorului algerian Kamel Daoud, care a obţinut în 2014 Premiul celor cinci continente ale francofoniei.

Miercuri, 27 mai 2015, la ora 18.30, Adriana Denisa Stejeran a participat la Cluj-Napoca la ceremonia de premiere desfăşurată în cadrul unui club de lectură organizat de librăria Cărtureşti şi Institutul Francez din Cluj-Napoca.

„Denisa aduce Universităţii din Oradea cel de-al patrulea premiu I naţional obţinut de studenţii Facultăţii de Litere pe parcursul celor nouă ediţii ale acestui concurs. Un palmares frumos, mai ales dacă adaugăm şi alte două premii II naţionale obţinute de studenţii noştri la ediţiile precedente. O felicităm pe Denisa şi ne mândrim cu ea!”

afirmă conf. univ. dr. Rodica Tomescu, directoarea Departamentului de franceză-germană din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Oradea.

Aflată la cea de-a IX-a ediţie, competiţia întruneşte anual numeroase universităţi din ţară şi din Republica Moldova şi este organizată de Institutul Francez din Cluj-Napoca în colaborare cu Ambasada Franţei şi Agenţia Universitară a Francofoniei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult