Categorized | Educatie

Universitatea nu duce lipsă de talente. Studentă premiată la „Mot à Monde”!

Adriana Denisa Stejeran, studentă la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea, anul III, specializarea engleză-franceză, a obţinut premiul I la etapa naţională a concursului de traduceri dintr-un autor francofon, „Mot à Monde”.

Anul acesta fragmentul propus pentru traducere în limba română a fost extras din romanul „Meursault, contre-enquête” al scriitorului algerian Kamel Daoud, care a obţinut în 2014 Premiul celor cinci continente ale francofoniei.

Miercuri, 27 mai 2015, la ora 18.30, Adriana Denisa Stejeran a participat la Cluj-Napoca la ceremonia de premiere desfăşurată în cadrul unui club de lectură organizat de librăria Cărtureşti şi Institutul Francez din Cluj-Napoca.

„Denisa aduce Universităţii din Oradea cel de-al patrulea premiu I naţional obţinut de studenţii Facultăţii de Litere pe parcursul celor nouă ediţii ale acestui concurs. Un palmares frumos, mai ales dacă adaugăm şi alte două premii II naţionale obţinute de studenţii noştri la ediţiile precedente. O felicităm pe Denisa şi ne mândrim cu ea!”

afirmă conf. univ. dr. Rodica Tomescu, directoarea Departamentului de franceză-germană din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Oradea.

Aflată la cea de-a IX-a ediţie, competiţia întruneşte anual numeroase universităţi din ţară şi din Republica Moldova şi este organizată de Institutul Francez din Cluj-Napoca în colaborare cu Ambasada Franţei şi Agenţia Universitară a Francofoniei.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult