Categorized | Oradea

Ilie Bolojan: „Mergând la vot pe 14 iunie, o faceţi spre binele Oradiei!”

Au mai rămas doar câteva ore până la Referendumul de unire a Oradiei cu Sânmartin. Cu această ocazie, primarul Ilie Bolojan a adresat un apel orădenilor pe care speră să îi scoată la vot.

Duminică, orădenii au din nou ocazia să aleagă dacă Oradea devine mare sau nu.

„Dragi orădeni! Cetăţenii din Sînmartin şi-au exprimat la referendumul din 10 mai dorinţa de a se uni cu Oradea. Au votat pentru fuziune fiindcă au considerat că alături de orădeni le va fi mai bine în viitor.

În 14 iunie, e rândul orădenilor să-şi exprime votul. În calitate de primar al municipiului Oradea, sunt încredințat că fuziunea cu Sînmartinul va crea condiţiile pentru a avea locuri de muncă mai multe și mai bine plătite. Doar Oradea poate face din Băile Felix şi 1 Mai stațiuni moderne, atractive şi de nivel internaţional. Acestea, împreună cu atracţiile oraşului, cetatea şi centrul istoric, vor atrage mai mulți turiști şi astfel vom avea cu toţii de câştigat.

Vă asigur pe toţi că, mergând la vot pe 14 iunie, o faceţi spre binele Oradiei. Votând pentru un oraș mai mare, votăm pentru noi și pentru copiii noștri. Vă aştept la vot duminică, 14 iunie!”

se afirmă într-un apel adresat opiniei publice şi semnat de Ilie Bolojan.

La primul tur al referendumului, de pe 10 mai 2015, în municipiul Oradea, din 189.416 alegători s-au prezentat la urne 37.290, respectiv 19,68% din totalul celor înscriși în listele electorale.

Dintre aceștia 35.738, adică 95,83% au votat cu DA. Referendumul a picat pentru că la vot nu s-au prezentat 30% din totalul celor înscriși în listele electorale.

În comuna Sînmartin, referendumul a fost validat. S-au prezentat la urne 3.890 de persoane, adică 47,98% din totalul celor înscriși în listele electorale, dintre care 2.120 au votat cu DA

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4345 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult