Categorized | Oradea

Ilie Bolojan: „Mergând la vot pe 14 iunie, o faceţi spre binele Oradiei!”

Au mai rămas doar câteva ore până la Referendumul de unire a Oradiei cu Sânmartin. Cu această ocazie, primarul Ilie Bolojan a adresat un apel orădenilor pe care speră să îi scoată la vot.

Duminică, orădenii au din nou ocazia să aleagă dacă Oradea devine mare sau nu.

„Dragi orădeni! Cetăţenii din Sînmartin şi-au exprimat la referendumul din 10 mai dorinţa de a se uni cu Oradea. Au votat pentru fuziune fiindcă au considerat că alături de orădeni le va fi mai bine în viitor.

În 14 iunie, e rândul orădenilor să-şi exprime votul. În calitate de primar al municipiului Oradea, sunt încredințat că fuziunea cu Sînmartinul va crea condiţiile pentru a avea locuri de muncă mai multe și mai bine plătite. Doar Oradea poate face din Băile Felix şi 1 Mai stațiuni moderne, atractive şi de nivel internaţional. Acestea, împreună cu atracţiile oraşului, cetatea şi centrul istoric, vor atrage mai mulți turiști şi astfel vom avea cu toţii de câştigat.

Vă asigur pe toţi că, mergând la vot pe 14 iunie, o faceţi spre binele Oradiei. Votând pentru un oraș mai mare, votăm pentru noi și pentru copiii noștri. Vă aştept la vot duminică, 14 iunie!”

se afirmă într-un apel adresat opiniei publice şi semnat de Ilie Bolojan.

La primul tur al referendumului, de pe 10 mai 2015, în municipiul Oradea, din 189.416 alegători s-au prezentat la urne 37.290, respectiv 19,68% din totalul celor înscriși în listele electorale.

Dintre aceștia 35.738, adică 95,83% au votat cu DA. Referendumul a picat pentru că la vot nu s-au prezentat 30% din totalul celor înscriși în listele electorale.

În comuna Sînmartin, referendumul a fost validat. S-au prezentat la urne 3.890 de persoane, adică 47,98% din totalul celor înscriși în listele electorale, dintre care 2.120 au votat cu DA

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4397 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult