Categorized | Opinie/Pamflet

(FOTO) Gipsy fashion de Oradea!

Este dificil de încadrat în „paternuri” comportamentul orădenilor atunci când văd un aparat de fotografiat. Unii sunt irascibili şi vociferează susţinând că li se încalcă dreptul la intimitate, chiar dacă sunt într-un spaţiu public, alţii trăiesc încă cu amintirile vechiului regim, motiv pentru care îţi declară orice dar… fără nume şi poză. Există însă şi orădeni care se îmbujorează doar atunci când bliţurile se lipesc de ei. Şi nu vorbim despre politicieni.

Imaginile de mai jos au fost surprinse de colegul Ciprian Iovan de la ziarul Crişana, la Oradea GrillFest & Rock în Cetatea Oradea, pe 30 mai 2015. Iniţial, Ciprian a vrut să facă fotografie unui reprezentant al minorităţii rome care avea o costumaţie interesantă. A găsit şi cadrul potrivit.

Ulterior, un alt orădean, care l-a văzut pe primul pozând, a intrat şi el în joc.

Plasele de plastic nu l-au împiedicat să-şi etaleze costumul la care s-a adăugat un fular înfăşurat cu graţie în jurul gâtului.

Mâna cu mănuşă de „Bruce Lee” a fost şi ea ridicată cu graţie, cealaltă fiind strecurată cu virilitate în buzunar.

Pentru că filmul „The romanians are coming” era în vogă, fotomodelul de ocazie a ales o pereche de ochelari care să îl apropie de „îndrăgitele” personaje „a la Emir Kusturica” din film.

Dialogul dintre afiş şi fototapet fotomodel ajunge în punctul culminant în ultima imagine, acolo unde zâmbetul domnişoarei pare privit cu bunăvoinţă şi luare aminte de interlocutor.

Una peste alta, şedinţa foto a fost una reuşită, „dă’ valoare” am putea spune, păstrând detaliile de background.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult