Categorized | Oradea

Au reciclat, vor fi premiate!

După ce, timp de trei luni, RER Ecologic Service S.A. a monitorizat atent deşeurile aruncate de locatarii din toate asociaţiile de proprietari din Oradea, 50 dintre ele vor fi premiate în cadrul concursului „Reciclează şi RER te premiază”. Lista câștigătorilor o puteți descărca de AICI.

În cadrul concursului, derulat în perioada 1 aprilie – 1 iunie 2015, containerele galbene ale tuturor celor cca 800 de asociaţii de proprietari din oraş au fost verificate la fiecare golire de muncitorii operatorului licenţiat de salubritate.

„Asociaţiile care la toate cele 36 de ridicări monitorizate au avut în recipiente doar deşeuri reciclabile, aşa cum prevăd regulile sistemului de colectare selectivă, au fost centralizate. Vorbim de 104 asociaţii din Oradea. Cele mai multe sunt în zona Calea Aradului, Ioşia şi Rogerius”

a explicat Zoltán Pálhegyi, directorul general tehnic-investiţii din cadrul RER Ecologic Service, vineri, 3 iulie 2015, când a avut loc stabilirea câştigătorilor.

Din cele 104 asociaţii, comisia de concurs a tras la sorţi 50 de asociaţii: 25 au fost premiate cu seturi de curăţenie şi 25 cu seturi de ustensile pentru grădinărit. Extragerea s-a făcut sub supravegherea notarului Carmen Alina Biriş şi a secretarei Simona Erdei.

RER Ecologic Service anunţă reprezentanţii asociaţiilor de proprietari că pot ridica premiile de la sediul operatorului (strada Tudor Vladimirescu nr. 79) până vineri, 10 iulie 2015. Premiile neridicate vor fi redistribuite, tot prin tragere la sorţi, altor asociaţii care au colectat selectiv.

Prin acest concurs, în care Oradea participă şi la competiţia naţională „Oraşul Reciclării”, RER Ecologic Service a dorit să le transmită orădenilor care stau la bloc că este important să colecteze selectiv şi să nu amestece cele două tipuri de deşeuri. De aceea, în acest concurs nici nu au contat cantităţile de deşeuri reciclabile adunate de asociaţii, ci exclusiv calitatea lor, adică faptul că nu erau amestecate cu deşeuri menajere.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult