Categorized | Oradea

Au reciclat, vor fi premiate!

După ce, timp de trei luni, RER Ecologic Service S.A. a monitorizat atent deşeurile aruncate de locatarii din toate asociaţiile de proprietari din Oradea, 50 dintre ele vor fi premiate în cadrul concursului „Reciclează şi RER te premiază”. Lista câștigătorilor o puteți descărca de AICI.

În cadrul concursului, derulat în perioada 1 aprilie – 1 iunie 2015, containerele galbene ale tuturor celor cca 800 de asociaţii de proprietari din oraş au fost verificate la fiecare golire de muncitorii operatorului licenţiat de salubritate.

„Asociaţiile care la toate cele 36 de ridicări monitorizate au avut în recipiente doar deşeuri reciclabile, aşa cum prevăd regulile sistemului de colectare selectivă, au fost centralizate. Vorbim de 104 asociaţii din Oradea. Cele mai multe sunt în zona Calea Aradului, Ioşia şi Rogerius”

a explicat Zoltán Pálhegyi, directorul general tehnic-investiţii din cadrul RER Ecologic Service, vineri, 3 iulie 2015, când a avut loc stabilirea câştigătorilor.

Din cele 104 asociaţii, comisia de concurs a tras la sorţi 50 de asociaţii: 25 au fost premiate cu seturi de curăţenie şi 25 cu seturi de ustensile pentru grădinărit. Extragerea s-a făcut sub supravegherea notarului Carmen Alina Biriş şi a secretarei Simona Erdei.

RER Ecologic Service anunţă reprezentanţii asociaţiilor de proprietari că pot ridica premiile de la sediul operatorului (strada Tudor Vladimirescu nr. 79) până vineri, 10 iulie 2015. Premiile neridicate vor fi redistribuite, tot prin tragere la sorţi, altor asociaţii care au colectat selectiv.

Prin acest concurs, în care Oradea participă şi la competiţia naţională „Oraşul Reciclării”, RER Ecologic Service a dorit să le transmită orădenilor care stau la bloc că este important să colecteze selectiv şi să nu amestece cele două tipuri de deşeuri. De aceea, în acest concurs nici nu au contat cantităţile de deşeuri reciclabile adunate de asociaţii, ci exclusiv calitatea lor, adică faptul că nu erau amestecate cu deşeuri menajere.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4324 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult