Categorized | Oradea

Parc pe strada Aluminei cu ajutorul unei fundații creștine din Pennsylvania

Dacă la finalul lunii aprilie 2015, Primăria Oradea anunța că Fundația „My Brother’s Keeper” a decis să doneze echipamente de joacă și aparate de fitness în valoare de 50.000 de lei pentru dotarea parcului de pe str. Aluminei, luni, 13 iulie, a început montarea echipamentelor.

Acum două luni, Reprezentanții Direcției Tehnice din Primăria Oradea, respectiv şeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi, Mircea Stejerean și consilier Elena Grozescu, împreună cu deputatul Florica Cherecheș, s-au întâlnit cu reprezentanții Fundației „My Brother’s Keeper” din Oradea.

În urma discuțiilor purtate atunci, Fundația a comunicat că dorește să doneze echipamente de joacă și aparate de fitness în valoare de 50.000 lei pentru dotarea parcului de pe str. Aluminei (vizavi de Magazinul Edina), deoarece acest parc nu se găsea într-o stare bună, deși era foarte frecventat de copiii locuitorilor din zona Rogerius pentru că era situat aproape de domiciliu, într-o zonă cu multă verdeață și cu foarte mulți copaci.

Luni dimineață, la ora 8:00, a început construirea locului de joacă pentru copii de pe strada Aluminei. Producătorul din Sebeş a descărcat echipamentele cu ajutorul voluntarilor, iar apoi s-a trecut la amplasarea lor pe spaţiul oferit de primărie.

Toate echipamentele au fost achiziţionate prin bunăvoinţa organizaţiei americane „My Brother`s Keeper”, care a adus şi voluntari să lucreze la construcţia propriu-zisă, organizaţie care s-a implicat mult şi până acum în Oradea prin sprijinirea activităţii „Centrului Puls pentru criză de sarcină”.

„Mă bucur să văd că un proiect despre care discutăm de cel puţin 3 ani prinde astăzi viaţă şi apreciez atât efortul voluntarilor americani, al sponsorilor, cât şi al românilor care au răspuns solicitărilor făcute de cei doi pastori. Apreciez de asemenea implicarea primăriei şi modul prompt în care răspunde solicitărilor punctuale, pe măsură ce apar probleme de rezolvat. Asta îmi dovedeşte că „Oradea pune suflet” nu este doar un titlu de campanie, ci o realitate”

a declarat Florica Cherecheș

Președinta Fundației „My Brother`s Keeper” din Oradea, Mihaela Vișan, prezentă la începerea lucrărilor a spus:

„Suntem foarte plăcut surprinși de colaborarea cu Primăria Oradea, cu cele două biserici evanghelice, cu comunitatea locală care ne-a venit în ajutor. Îi așteptăm joi, 16 iulie, ora 10:00 pe cât mai mulți copii și pe cât mai multe mămici să vină la inaugurarea acestui nou parc”.

Locul de joacă este dotat cu un complex mare de joacă (5 tobogane, 4 leagăne și mai multe cățărătoare) și un aparat de fitness pentru 6 persoane. Amenajarea aleilor se va face de către Primăria Oradea, ulterior amplasării echipamentelor.

Obiectul de activitate al Fundației creștine non-profit „My Brother’s Keeper”, cu sediul în Pennsylvania, SUA, este consilierea femeilor care nu sunt decise în privința păstrării sarcini. Acestea pot cere oricând ajutorul la sediul Centrului de Consiliere de pe str. Aurel Lazăr, sunând la telefonul 0359.800.665. Dacă decid păstrarea sarcinii, fundația le acordă tot sprijinul de care au nevoie pe o perioadă de doi ani.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4412 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult